reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dziołszki Wy już niedługo urodzicie malenstwa, i zas te kupki 12 razy dziennie i te małe raczki i te całodzienne spanie i w ogóle małe ciuszki, małe wanienki, cyckowanie, jak słodko, juz za chwile zobaczycie jak wygladają wasze fasolcie, ale Wam zazdroszczę i tak się cieszę na te Wasze, koncze, bo mi zostało 7 min baterii, a pradu nie ma. Dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie fotelików

asiu cieszę się że wszystko ok, ja mam podobne schizy, i dlatego na ostatnim usg przez brzuch powiedziałam że chcę jeszcze " dowcipnie" i szyjka ładna ma 5 cm. tylko to łożysko. no nic. ale też schizuję bo noszę małego, i w ogóle zachowuję się jakbym w ciąży nie była.

co do krzesełka bez pasów to chyba bym na zawał zeszła. on się tak wygina czasami i cuduje że chyba bym zwariowała.

kurczę jestem zmartwiona, teść dziś odebrał wyniki i ma guza na płucach. jest właśnie w szpitalu i się okaże co dalej. martwię się :(

wiolonczela powiem ci że jak widzę teraz takie maluszki to się strasznie rozczulam, bo jasiu to już taki duży samodzielny chłopiaszek, nie chce się tulić ani nic , a tu będę mogła tulić i całować do woli :)))

a madzia może próbuj go więcej na podłogę, bo w tego co widzę u ciebie na zdjęciach maluch dużo chyba u ciebie siedzi na łóżku, i motywuj go do pełzania, aby do jakiejś zabawki starał się swoimi metodami dojść.

no bo jakby nie patrzeć bartuś ma prawie roczek, ja wiem, że operacje itp. kurczę późno macie tą rehabilitację, ja chyba bym się napewno obejrzała prywatnie, bo z tego co pisałaś to kwiecień to dużo czasu jeszcze.

No wiem,ale teraz juz mam łóżko pościelone i Bartus sie bawi na podłodze.Pozno jest rehabilitacja jak M bedzie to musimy podjechac do takiego osrodka tam jest prywatny rehabilitant dodzwonic sie nie moge niestety,bo ich nr tez mam.Ja dopiero zaczełam chodzic jak miałam niecałe 2 lata.Moze Bartus ma to po mnie.

my tez mamy dwa krzeselka, jedno u nas w domu, jedno u rodzicow, mimo naszego malego metrazu, musialam miec krzeselko, tez uwazam ze dziecko powinno miec jedno siedzace miejsce do jedzenia, chociaz jak ja jem to mlody czesto podchodzi i daje mu na stojaka, a takie krzeselko to wygoda, czasami w nim siedzi i patrzy na bajke albo klade mu zabawki i sie bawi, a ja wtedy moge zrobic cos np w kuchni
oczywiscie zapinam pasy a i tak mam schize ze wypadnie heh

Yra cieszę się, że z Tobą i maluszkiem ok.
A za teścia trzymam kciuki!

Może powinnam na innym wątku pytać, ale zapytam tutaj. Dziewczyny, które mają dzieci z małą różnicą wieku - jaki wózek kupić? Czy ten podwójny się sprawdza? Już sama nie wiem, co kupić, czy taki, czy spacerówkę dla Szymcia, a ten co mamy będzie dla córci. Proszę o radę:)

Ostatnia edycja:
reklama
asia tobie też mijają tak te tygodnie? ja normalnie gdyby nie suwaczek nie uwierzyłabym że to już tak daleko w ciąży. normalnie szok jak to leci.

Do góry