reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
puzzle w koszu ... Miły się zestresował i w afekcie zadziałał :sorry2:

Blue Tweety mnie uradował szczerze :-D

Mikrofalę mamy ale nie używamy - w czasie ciąży jak Miły chciał włączyć to uciekałam do pokoju :-D Widocznie pod wpływem jakiś doniesień na temat szkodliwości na dziecko w okresie prenatalnym :confused:

Polka próbuję sobie wyobrazić ten Wasz tj. Franiowy spacerek :-) ... jej ale zdolny !

mysza dobrze czynisz !

A w spawie słoiczków i obecności MOMu w ich składzie (kończąc temat) - wyobraźcie sobie, że Gerber postanowił zmienić skład. Plus wieści tego typu, że polskie słoiczki MOM mają a zachodnie już nie :baffled:

Miś śpi a ja herbatkę piję w spokoju ... noc może być trudna (ząbki) więc powoli zbieram się do snu.

Polusia
My mamy zamiar obejrzeć komedię Due Date (podobno można się pośmiać) oraz Och życie Och, życie / Life as We Know It (2010) - Filmweb to dla nas mamusiek, swoją drogą te tłumaczenia tytułów :confused:
Prawo zemsty też bardzo polecam! Kurczę mam jakieś zaćmienie i nie mogę sobie przypomnieć co w ostatnim czasie fajnego oglądaliśmy, jak coś to się zreflektuje ;)

Co do puzzli ja tam ładuje do wora i na śmieci choć wyglądają jak nóweczki bo mały ich nie obgryzał;-) a teraz to ma je gdzieś bo pełza po całym domu z szybkością światła i żadne dywaniki go nie interesują:-). W swoim pokoju ma wykładzinę z motywami kreskówkowymi;-) A reszta pokoi i korytarz panele także hulaj dusza:-D
Mikrofalę używam do odmrażania oraz podgrzewania obiadków i soczków. Mleko w podgrzewaczu.
karalajna Super, zazdroszczę po trochu tych przygotowań i emocji. Kiedy to zleciało;-)
Marcia Właśnie zdałam sobie sprawę że na ten okres planujemy się starać o kolejną dzidzię:-) Zleci ani się nie obejrzymy.

Dobranoc kochane.

Witam sie nocna pora.Maluchy spia a ja was nadrabiam.ostatnio calkiem was zaniedbuje.
A tu goraco.Moj maly nie mial puzzli chodz chcialam je kupic ale ciezko bylo je dostac.tzn widzialam ale z dziewczecymi motywami.Wiec udalo mi sie ze nie kupilam.Ja tez uwazam ze jesli mozna cos nie dawac dziecku co moze mu zaszkodzic to po co to robic?Bez puzzli sie obejdzie.

Zalegle zyczenia dla wczorajszych solenizantow.
Caluski dla dziewczyn Ionki i Sylusi.

z seriali ja jestem maniaczka housa,chirurgow,
Z polskichuwielbialam zawsze Na dobre i na zle ale juz wiekami nie ogladalam bo nie mam tvp.
z tego wynika ze zawody mi sie pomylily bo same medyczne filmy ogladam:)

Yra ale mleka nie podgrzewasz w mikrofali tylko wodę na mleko:) w tym arytkule co zacytowalas chocdzi o to że mikrofalóce można podgrzać pokarmy do wrzenia czyli 100stopni Celsjusza zaś w kąpieli niee i na opakowaniu masz napisane ze mleko/kaszki trzeba przygotowowywac w temp. 40 stopni i tyle:) i tu chodzi o niebezpieczeństwo poparzenia ale ja zawsze sprawdzam wszytko co daje małej:)
I ja mikrofali używam do podgrzewania potraw i rozmrażania mięsa...też nie robię potraw bo mi nie smakują ale przy małym dziecku brak mikrofalówki=strata czasu na kąpiele wodne:)

Co do seriali to dla tych co lubią Chirurgów to polecam Prywatna Praktyka!! JA ogladam on-line na bierżąco dr Housa i kiedyś Dextera ale po 3 sezonie odpuściłam :/

Dziewczyny mam możliwośc sprzedania wózka 3w1 i sie zastanowaim czy na 2 dziecko trzymac czy sprzedawac bo planujemy chyba maleństwo na przyszlą wiosne/lato i nie wiem czy nasza Gabrysia będzie na tyle mobilna ze juz nie bedzie chciala jeżdzic spacerówka i wtedy wstrzymam sie ze spzedarza czy sprzedac i kupic wóżek jak dla bliźniaków jak Czarna i Caroline..ale u nich różnica miedzy dziećmi jest 1 rok a nie 2 lata ...co sądzicie?? Jak to wygląda z 2 letnia róznica miedzy dziecmi ?:)

Moja mama bawi teraz dzieciaczki 8 i 19 miesiecy i ma wozek blizniaczy combi i jest swietny a w zasadzie to jest spacerowka a Mala Izabelke wozila w nim od 3 miesiecy bo wtedy zaczela je bawic.

Co do mikrofali to kiedys nie uzywalam jak starsze byly male bo byly rozne opinie.Teraz raczej z braku czasu zweryfikowalam poglady i podgrzewam obiadki Maksiowi i wode na mleczko tez.Gotowego mleka nie bo ja od razu wylewam to co nie wypil i nie uzywam drugi raz.

A moj Maksiu znowu chorutki.Juz niewyrabiam.Najbardziej chorowite z moich dzieci.Mam tylko nadzieje ze wychoruje sie teraz i potem bedzie spokoj.Temperatura 39-40,kaszel,katar,wymioty,nie chce jesc tylko czasem kilka lyzeczek kaszki lub owockow,mleko calkiem be.Przewczoraj cala noc go nosilam na rekach bo go dusilo a wczoraj przespal z glowa na moim brzuchu i dalej nieprzespana nocka.Dzieki za mame bo rano wziela go troszke a ja pospalam do 9.Ciekawe jak ta nocka minie.Narazie spi na dwoch poduszkach w lozeczku ale i takbudzi sie z jekiem.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :-)

poki co mam chwilke na napisanie , jednak nie doczytalam Was, nadrobie pozniej.

Chcialabym sie pochwalic, ze moje dziecko spalo dzisiaj ciagiem od 22.30 do 5.40, przerwa na mleczko, i spal do prawie 8.
W nocy przebudzil sie tylko 2 razy , bo smoczek wypadl. Oby wiecej takich nocy :-)

Owlrene bardzo dziękuję:* JAk uwielbiasz medyczne seriale to polecam Private Practice - przeplatają się watki z Chirurgów i jest to kontynuacja ich. No i dla Maksia dużo zdrówka!!

Monia jak to zrobiłaś?? Ja zastanawiam sie nad odstawieniem w nocy cyca bo nie pamietam kiedy spałam chociaz 3 godziny ciurkiem:/ a Pawełek zasypia sam?? u nas jest różnie -czasem zeby bylo szyciej usypiam ja na rękach ale często pada sama w naszym łóżku ale musze przy niej leżeć!!

owlrene i dronka świetne są książki Robina Cooka. gdybym miała teraz więcej czasu dalej bym je pochłaniała, ale są naprawdę wciągające - tematyka medyczna.

monia gratulację z okzaji udanej nocki, oby tak dalej!
moni zdrówka dla Was!
polusia ionka rocznicowe ucałowania dla dziewczynek:*
dronka ja bym tam wózka nie sprzedawała - my planujemu dzidzię na wiosnę 2013 i będę trzymać wózek po Franko

Witajcie Kochanę! Nocka u nas znów rewelka - Młody spał do 7.40 od 20 - szok! Tylko M nie dawał mi spać bo do 3.30 siedział nad jakimiś sprawozdaniami - palił światło, darł jakieś papiery, szukał czegoś po szufladach i jeszcze tv chodził, co miało mu podobno pomóc nie zasnąć...wrr...
Miłego dnia:-)

Witajcie!!!

Buziaki dla Olci, Poli i Pawelka!!!!

Redan juz chyba wychodzi z choroby, bo marudny na maxa, jeczy i jeczy, nawet przez sen...eh.Do tego pozarlam sie z M, jak wrocil z pracy o polnocy....
Juz dosyc mam siedzenia w domu, nawet do sklepu nie moge wyskoczyc... Dobra, koniec marudzenia, trzeba ogarnac mieszkanko i siebie!

reklama
u nas noc jeszcze gorsza niz poprzednie, pierwsza pobudka o 22 i to taka, ze musialam go wziac do lozka, kolejna o 24 na mleko, kolejna o 2.30 nie wiadomo dlaczego, ale godzine nie spal, zjadl mleko i zasnal, kolejna pobudka przed 7, normalnie jak niemowle 2miesieczne!!!! Mam serdecznie dosc swojego dziecka:(((((

Sorry, ze tutaj, ale nie mam sily przebrac przez watek jedzonkowy maluchow, pytanie do mam, ktore maja alergikow, w jaki sposob podawalyscie gluten??? Zwykla kasza manna czy jakas kaszka bezmleczna jakies firmy??? pytam bo mam zamiar wprowadzic od dzisiaj, ale mam tylko jakas zwykla kaszke manne, ktora trzeba gotowac bleeee:eek:

Do góry