reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

my tez mamy mikrofale,ale dla Mlodego zarcia czy mleka nie uzywalam, po prostu przyzwyczailam sie do ogrzewania w wodzie...mi sie wydaje, ze po prostu trzeba uwazac, zeby zarcie czy mleko nie mialo tych miejsc goracych, bo mikrofala podgrzewa nierownomiernie i zawsze trzeba przemieszac bardzo dokladnie....

k_aralajna gratulacje!!!!super czas przygotowan bedziecie mieli teraz....i pokazuj sukienke, jak juz wybierzesz!!!!

reklama
madzia84 buziaczki dla Bartusia :tak:

Wiolonaczela, Miki wszystkiego naj naj dla dzieciaków :tak:

k_aralajna gratuluje życze spokojnych przygotowań do ślubu, oj czeka cię sporo teraz fakt :tak:

A u nas szpital domowy :-( ja powoli dpchodze do siebie, jeszcze tylko kaszel i resztki kataru zostały. Wczoraj kąpletnie rozłożyło mojego męża a same wiecie że jak chłop chory to przewalone ;-).
Ol trzyma już od czwartku, najbardziej mi jej szkoda co chwile jakieś leki ale powoli już się przyzwyczaja do syropków. Bidna z noska się leje, kaszelek męczy.
Fatalnie jest po śnie bo uzbiera jej się tyle flegmy że bidulka się krztusi, i póki nie wypluje flegmy to się krztusi nieraz to z 10 min trwa aż żal patrzeć. Kłade ją na kolankach na brzuszku, wtedy troszke szybciej jej wypływa ale co się umęczy to ja wyrycze.
Czy dzieciaczki te które chorowały też krztusiły się flegmą po śnie? Pytam bo moja mała pierwszy raz ma katar i kaszel.

buziak!!!
madzia wielki calus dla Bartusia :)

wiolonczela dla Elenki też duży buziak!!!

miki dla Tomasa również:)

Co do puzzli to nie mam problemu bo nie mieliśmy ich nigdy a M.nie chcial kupić już od dawno bo jego siostra te rewelacje na temat puzzli dawno wyczytala.
Co do podgrzewaniania w mikrofali to zupki grzałam ale mleko jak ? To zrobione odgrzewacie ? Przecież jak ostygnie bo dziecko go nie zjadło to nienadaje się do spożycia. A znowu w zimnej wodzie się dobrze nie rozpuści a w za gorącej zważy. Wodę to ok można na nie podgrzać ale mleko nigdy nie grzałam w mikrofali :( może źle rozumuje :(

k_aralajna super gratuluję :) !!! Ale będzie gorący czas :)

U nas była noc do d... Więc wszyscy wykończeni. wiktor bal się i pobudził wszystkich krzykiem. Franko myślał że już wstajemy i od 1.00do 4.00była masakra :( ale teraz już śpią dzieci.
U nas było ładnie ciepło więc na spacerze byliśmy za rączke na nóżkach :) oczywiście obok domu :) Franio mial radoche:) Chodzić już pięknie chodzimy teraz czekam aż będzie coraz szybszy krok :) szok jak ten czas leci :) A ile już nadajemy :)

Idę czytać :) wrzucić fotki :-)

No a co filmu "Ciacho" dno !!! !!! :( fuj kto robi takie durne filmy :( zrypałam Pana w wypożyczalni :) bo on mi wcisnął :(

Ostatnia edycja:
a ja dziś pierwszy raz załamuje rece. Dałam Nikodemowi czopka. No dosłownie ciągle ryczał a to bawic nie a to lezec nie, spał 30 minut i ryk...tmp 36.6 teraz usypia sam. Mam nadzieje, ze nie na chorobe. Teraz chyba przypada skok, ciagle mi włazi na ręce i chce głaskania, tulenia :-) Dobrze, ze ładnie dzisiaj jadł...

moj Ł. kochany go wykapał, robi porzadek i zrobił herbatkę :)

Yra ale mleka nie podgrzewasz w mikrofali tylko wodę na mleko:) w tym arytkule co zacytowalas chocdzi o to że mikrofalóce można podgrzać pokarmy do wrzenia czyli 100stopni Celsjusza zaś w kąpieli niee i na opakowaniu masz napisane ze mleko/kaszki trzeba przygotowowywac w temp. 40 stopni i tyle:) i tu chodzi o niebezpieczeństwo poparzenia ale ja zawsze sprawdzam wszytko co daje małej:)
I ja mikrofali używam do podgrzewania potraw i rozmrażania mięsa...też nie robię potraw bo mi nie smakują ale przy małym dziecku brak mikrofalówki=strata czasu na kąpiele wodne:)

Co do seriali to dla tych co lubią Chirurgów to polecam Prywatna Praktyka!! JA ogladam on-line na bierżąco dr Housa i kiedyś Dextera ale po 3 sezonie odpuściłam :/

Dziewczyny mam możliwośc sprzedania wózka 3w1 i sie zastanowaim czy na 2 dziecko trzymac czy sprzedawac bo planujemy chyba maleństwo na przyszlą wiosne/lato i nie wiem czy nasza Gabrysia będzie na tyle mobilna ze juz nie bedzie chciala jeżdzic spacerówka i wtedy wstrzymam sie ze spzedarza czy sprzedac i kupic wóżek jak dla bliźniaków jak Czarna i Caroline..ale u nich różnica miedzy dziećmi jest 1 rok a nie 2 lata ...co sądzicie?? Jak to wygląda z 2 letnia róznica miedzy dziecmi ?:)

Ostatnia edycja:
JA bez mikrofali nie potrafiłabym życ!! Mikrofale nie zminiją nic we wartośćiach odżywczych jedzenia, wiec śmiało używajcie:-) Są bezpieczne!!!
My mamy mikrofalówkę i używamy, ale ja jednak trochę nieufnie do niej podchodzę. Czytałam, że zmienia strukturę białek, czyli jednak jakiś wpływ ma.

Puzzli nie mamy na szczęście :)

Yra, Tweety to nie kurczak, tylko kanarek :D

Boziu wlasnie popsula mi sie pralka i musialam recznie wyplukac cale pranie:( Masakra jakas!!
K_aralajna Gratuluje!!! Czekamy na zjecie sukni:)

Co do mikrofali to ja nie jestem przeciwna ale jakos nie smakuja mi potrawy z niej. Rodzice mnie namawiaja za kazdym razem jak u mnie sa bo oni nie moge bez niej zyc hihi.
Zmykam do lozka bo rano wyruszamy do mojej mamci! Apropo wiecie co moje Olcia jak jest babcia to nie chce isc do mnie na rece. hihi czym ta babcia ja przekupuje:)

reklama
Do góry