reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny wy macie usg 19pażdziernika inne 5 ale w przeciągu pary tygodni:-) Nie wiem jak ja wytrzymam bo pewnie będę mieć usg dopiero za 1,5 m-ca bo wg programu ZMiJ to tylko 3 usg przysłują kobiecie:-( i kolejne bede mieć w usg połówkowe:eek: JA chyba zwariuję tyle czekać, zwłaszcza po tej biopsji nie mialam sparwdzane czy z dzidzią wszytko w porządku:-( Wiem znając siebie ze nie wytrzmam i pójdę wcześniej prywatnie:-D Tylko orientujecie się jak to jest z tym badaniem połówkowym musi być konkretnie w 20tc aby określić czy wszytko w porządku z dzidzią czy jest jakiś przedział jak w usg genetycznym 11tc-13,6tc??
Nie musi być w 20 tygodniu, mi lekarz u którego byłam ostatnio na USG(zreszta polecam jak któraś z Warszawy- klinikę NOVUM)świetnie robią USG, no ale wracając do połówkowego, to mi powiedziała że najlepiej przyjść 22 tygodniu, bo wtedy serduszko można dobrze zbadać, więc wybieram się tam pod koniec października dopiero:(
a propo brzuszków, to ja mam taki okrąglutki ale lekko uniesiony ku górze , no i w USG wyszło że prawdopodobnie dziewczynka, więc może coś w tym jest:)
Jeśli chodzi o ruchy, to nie wiem czy to było to ale poczułam tak jakby ktoś puszczał mi w brzuszku banieczki, chyba to nie były jelita, tak myślę:)

reklama
Dziewczyny wy macie usg 19pażdziernika inne 5 ale w przeciągu pary tygodni:-) Nie wiem jak ja wytrzymam bo pewnie będę mieć usg dopiero za 1,5 m-ca bo wg programu ZMiJ to tylko 3 usg przysłują kobiecie:-( i kolejne bede mieć w usg połówkowe:eek: JA chyba zwariuję tyle czekać, zwłaszcza po tej biopsji nie mialam sparwdzane czy z dzidzią wszytko w porządku:-( Wiem znając siebie ze nie wytrzmam i pójdę wcześniej prywatnie:-D Tylko orientujecie się jak to jest z tym badaniem połówkowym musi być konkretnie w 20tc aby określić czy wszytko w porządku z dzidzią czy jest jakiś przedział jak w usg genetycznym 11tc-13,6tc??

Wytrzymasz, wytrzymasz. Ja jak już mówiłam nie widziałam Dzidziolka już jakies 1,5 miesiąca, a czekają mnie jeszcze kolejne 3 tygodnie. Natomiast co do tego połówkowego, to raczej nie musi być w 20 tyg. Ja będę miała dopiero 19 pazdziernika, a to już będzie 22 tydzień. Tak więc nie masz się co martwić :tak:

Witam takze poniedzialkowo :)
Juz od 3 dni chodzi za mna kapiel w wannie i wczoraj juz nalewalam wody a tu sie okazuje ze kurka nie ma :(((wrrrrrr i mam nadzieje ze dzisiaj zdazymy gdzies podjechac do sklepu i kupic bo chce sie pomoczyc :) jak to jest z woda nie moze byc za goraca tak ?
I czy te zapachowe zele do kapieli nie sa szkodliwe w ciazy ?

Zycze wszystkim brzuszkom spokojnego dnia :)

Z tego co się orientyję i jeśli dobrze zrozumiałam ze miałaś biopsję to nie wskazane są kąpiele przynajmniej przez najbliższe 2 tyg !! tak mi powiedział gin podobnie jak z sexem :eek: ale w ciąży ogólnie gorące kąpiele są nie wskazane bo podwyższają temp dziecka co jest niebezpieczne:eek: Chociaż ja uwielbiam wylegiwać się w wannie pełnej po uszy wody..:-Dale teraz w ciązy staram sie brac prysznic :crazy: jak już naparwde nei wytrzymuję szybką kąpiel sobie funduję : normalnie 5-7 min w pełnej wannie...M mowi ze to marnotrawienie wody bo nawet się nie namaczam tylko od razu szoruję:sorry: no ale cóż uwielbiam gorące kąpiele i tlko tyle musi mi wystarczyc:tak:

Dzien dobry w poniedziałek :-):-):-)

Widze ze była mowa o brzuszkach ...ktory moj wyglada jakby na 6 miesiac a nie na 4.....ale co tam.... ostatnio miałam taka przygode ze jechałam autobusem a raczej takim małym busikiem na 18 osob a wepchalo sie 30 i to jeszcze z bagazami i oczywiscie co....ja musiałam stac!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: brzuchol widac i nikt nawet nie zapytal czy mi ustapic...koszmar w biały dzien ....wczoraj mialam powazna rozmowe z M....i ustalilismy ze bierzemy kredyt i budujemy sie na wiosne dom jak wszystko załatwimy....chociaz jedna dobra widomosc...

Własnie udało sie i to najważniejsze...
My też mieszkamy z moimi rodzicami, bratem i psem, więc jest wesoło;-)ale nie nażekam, aczkolwiek cały czas szukamy czegoś,dla naszej 3:-D, wiadomo że na swoim lepiej, no i można pokoik dla dzidzi urządzić, bo tutaj niestety będziemy 3 jednym pokoju, ale mam nadzieje że nie na długo:-p

Ja wypiłam sobie mleczko z miodem, bo maluch potrzebuje dużo wapna, bo teraz rozpoczyna się jego najintensywniejszy wzrost, więc staram się jeść więcej nabiału, a że lubię o nie ma z tym problemu:-p

Witam poniedziałkowo :)

Czarnuszka88 super, że wszystko powoli wraca do normy :)

Jak samopoczucie u was? ostatnio nasilił mi się ból piersi i boli mi podbrzusze, z tego co pamiętam miałam podobnie w pierwszej ciąży. Na wizytę wybieram się w piątek i mam wielką nadzieję, że lekarz zrobi mi USG i zobaczę kto się kryje w brzuszku :)

reklama
Witam kochane :*

Przepraszam za długa nieobecność, ale znów byłam w szpitalu.. Tym razem dlatego że mój mnie zostawił.. ;/ pamiętałyście jak pisałam że wraca? Otóż wrócił.. ale oznajmił że już mnie nie kocha ;( nie wytrzymałam.. Doszłam do domu.. a w domu zasłabłam.. Od razu rodzice zawieźli mnie na pogotowie.. Znów leżałam na podtrzymanie ciąży ;( Ale z dzidziusiem ok :) Jest silniejszy od swojej mamusi :) Dobrze że mam to dzieciątko, bo umarłabym z żalu. Tylko dzięki niemu zdołałam się pozbierać..

Do góry