reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ale widzę też zmianę we mnie :tak: kiedyś bym się zamartwiała, że co sobie pomyślą, że będę miała nieprzyjemności bla bla bla :zawstydzona/y:
a teraz to mam to gdzieś, nie chcę, żeby przez moje dobre serce coś złego stalo się dziecku!

coś mi się wydaje, że będę prawdziwa matka-lwica :-D :-p

reklama
ale widzę też zmianę we mnie :tak: kiedyś bym się zamartwiała, że co sobie pomyślą, że będę miała nieprzyjemności bla bla bla :zawstydzona/y:
a teraz to mam to gdzieś, nie chcę, żeby przez moje dobre serce coś złego stalo się dziecku!

coś mi się wydaje, że będę prawdziwa matka-lwica :-D :-p
To podobnie do mnie:tak:
Kiedyś byłam tak cichą myszką przed ciązą i wogole.. a teraz to nie dam sobie w kasze dmuchac:-DMowię to co myślę i czuję się z tym świetnie:tak: Podoba mi się ta odmiana:-) I myślę, że to te hormonki na mnie tak działają:tak::-)

Hej dziewczyny :happy:
Niestety poniedzialek znowu, ale byle do piatku. U nas byla piekna pogoda byla w sobote i niedziele.
Bylam u fryzjera i w koncu wygladam jak czlowiek. :tak::-D Od razu inaczej sie czuje. Mysle, ze jeszcze pojde na swieta i chyba to wystarczy do porodu. A jak to jest farbowaniem kiedy sie karmi piersia? :confused:

No i wyobrazcie sobie, ze chyba kupujemy wozek. Wiem, ze troche wczesnie ale mamy super okazje, za polowe ceny mozemy kupic. No i szkoda z tego nie skorzystac.

Ja sie troche martwie, ze ruchow nie czuje. :-(Wczoraj mialam wrazenie, ze poczulam takie jakby falowanie na brzuchu, ale pewnie to moja wyobraznia. Jeszcze prawie 3 tygodnie do usg to sie dowiem czy wszystko dobrze. Mi ostatnio kumpelka mowila, ze chyba dziewczynka bedzie bo moj brzuch taki rozlazly. Rzeczywiscie jak tak patrze na siebie to widze, ze brzuszek urosl tak “ na okraglo”. Zobaczymy czy sie sprawdzi. ;-):-D

Witam poniedziałkowo:-)

Agniesiak też tak zauważyłam w sobie takie zmiany, dawniej to raczej wolałam się ugryźć w język, a teraz to nie patrzę co do kogo mówię, na kogo padnie na tego bęc:-D.
Wczoraj właśnie się przekomarzałam z teściową, bo ta jak zwykle wielka moralizatorka:no: tego nie jedz, to rób tak, tych spodni ciążowych nie noś bo cię piją....choć mnie wcale nie piją i są super wygodne...brak słów

Missis też pić mi się chce i chyba piję za mało, bo mnie skóra bardzo swędzi na plecach, chyba za sucha jest.

A co do farbowania bajeczko wydaje mi się, że nie ma przeciwskazań, moje dwie kumpele farbowały sobie włoski w czasie karmienia a one raczej też chuchają na zimne.
Aha a z tym brzuszkiem też w sobotę usłyszłam, że mam na dziewczynkę, taki właśnie rozlany...i może cos w tym jest, bo na usg wyszło, że dziewczynka:-)
pozdrawiam

u mnie to ciężko jeszcze przepowiedzieć, ale generalnie brzuch mam całkiem niepozorny :sorry: tzn w porównaniu z innymi, bo mi się wydaje wielki :zawstydzona/y:

ale dwie moje kumpelki są w ciąży i jedna ma taki rozpłynięty na boki i bedzie miała dziewczynkę, a druga piłeczkę i już wiadamo, że chłopiec :) i ta druga ciągle słodycze wcina, czekolada na śniadanie itp i zobaczcie, wcale nie na dziewczynkę słodkie :-p

Hej dziewczyny :happy:
Niestety poniedzialek znowu, ale byle do piatku. U nas byla piekna pogoda byla w sobote i niedziele.
Bylam u fryzjera i w koncu wygladam jak czlowiek. :tak::-D Od razu inaczej sie czuje. Mysle, ze jeszcze pojde na swieta i chyba to wystarczy do porodu. A jak to jest farbowaniem kiedy sie karmi piersia? :confused:

No i wyobrazcie sobie, ze chyba kupujemy wozek. Wiem, ze troche wczesnie ale mamy super okazje, za polowe ceny mozemy kupic. No i szkoda z tego nie skorzystac.

Ja sie troche martwie, ze ruchow nie czuje. :-(Wczoraj mialam wrazenie, ze poczulam takie jakby falowanie na brzuchu, ale pewnie to moja wyobraznia. Jeszcze prawie 3 tygodnie do usg to sie dowiem czy wszystko dobrze. Mi ostatnio kumpelka mowila, ze chyba dziewczynka bedzie bo moj brzuch taki rozlazly. Rzeczywiscie jak tak patrze na siebie to widze, ze brzuszek urosl tak “ na okraglo”. Zobaczymy czy sie sprawdzi. ;-):-D

Nic się nie martw Kochana, ja też jeszcze ruchów nie czuję wcale a na usg dopiero idę 19 pazdziernika. Poprzednio byłam jeszcze w sierpniu. No i tak się martwię co to się okaże z ta moją szyjką. Obym tylko nie musiała leżec. A brzuszka tez nie mam jeszcze, jedynie wieczorami, ale to taki rozlazły, że wyglądam jakbym się przejadła i to konkretnie :-D

Wlasnie przed chwila gdzies wyczytalam, ze pierworodki i te dziewczyny bardziej obfite na brzuchu pozniej odczuwaja ruchy dziecka. Niektore nawet po 20 tygodniu, wiec nie ma sie jeszcze co martwic :tak:

a ja własnie czytałam artykuł o anoreksji ciężarnych.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Podstepna-przyjaciolka-ciezarnych,wid,11530360,wiadomosc.html

no cóż, ciało w ciąży się zmienia czy tego chcemy czy nie... wierzę, że niektórym ciężko to zaakceptować, sama na początku byłam zaskoczona, że nie mam już kontroli nad własnym ciałem...
ale teraz uwielbiam swój brzuszek :tak:
nie to, że jem za dwoje, ale staram się jeść zdrowo i racjonalnie.
a jesli mam ochotę na pizzę czy czekoladę, to jem i już :-)

Dziewczyny wy macie usg 19pażdziernika inne 5 ale w przeciągu pary tygodni:-) Nie wiem jak ja wytrzymam bo pewnie będę mieć usg dopiero za 1,5 m-ca bo wg programu ZMiJ to tylko 3 usg przysłują kobiecie:-( i kolejne bede mieć w usg połówkowe:eek: JA chyba zwariuję tyle czekać, zwłaszcza po tej biopsji nie mialam sparwdzane czy z dzidzią wszytko w porządku:-( Wiem znając siebie ze nie wytrzmam i pójdę wcześniej prywatnie:-D Tylko orientujecie się jak to jest z tym badaniem połówkowym musi być konkretnie w 20tc aby określić czy wszytko w porządku z dzidzią czy jest jakiś przedział jak w usg genetycznym 11tc-13,6tc??

reklama
Witam takze poniedzialkowo :)
Moj M w pracy a ja juz wszystko pozalatwialam co zwiazane jeszcze bylo z przeprowadzka :) wszedzie gdzie mozna bylo telefonicznie dalam nowy adres a jutro idziemy sie przemeldowac :) chcialam dzisiaj zeby juz bylo z glowy ale musimy byc we dwoje a M pracuje do 18 :( ale jutro ma wolne :)

Siedze w domku czekam na elektryka bo jak byl ostatnio to chyba cos nie tak podlaczyl bo na gorze nie ma pradu :( mam nadzieje ze obedzie sie bez wiekszych problemow i mi dzisiaj prad zrobi .
Potem przyjdzie gosc z miasta z tego urzedu z kad mamy to mieszkanko i moze oni nam je wyremontuja :) bo normalnie sie tak robi ze to wlasnie miasto remontuje mieszkania a nie my sami tylko tamten gosc mi nic nie powiedzial a uslyszalam przypadkiem jak babki wlasnie w tym urzedzie siedzac w poczekalni o tym gadaly i postanowilam zapytac :) i prosze gosc do mnie ze normalnie tak :) no to ja mu na to ze normalnie :) dlaczego tamten gosc mi nic nie powiedzial :(przez ten czas juz by moze bylo zrobione .
No ale dobra lepiej pozno niz wcale moze nam wszystko pomaluja :) ach bylo by super M nie mial by tyle stresu bo tu praca i szkola i na nic czasu nie ma .

Caly czas przegladam katalogi z wozkami i tez juz sie tak zastanawiam i jak cos konkretnego zobacze to tez nie bede zwlekac kupie postawie u tesciow i spokoj :)
Wlasie umuwilam sie na nastepny poniedzialek do klinki ide na zwiedzanie porodowki :) jest to jeden z lepszych szpitali i wszystkie obecne juz mamy mi go polecaja :) zobacze jak to oni tam maja i jak mi sie spodoba to juz sie tam zapisze :)
Rozgladam sie tez za polozna musze znalesc taka ,ktora wlasnie w tej klinice pracuje i fajnie by bylo jakbym Polke jakas znalazla :) chce taka z ktora moge sie kontaktowac przez cala ciaze i potem po porodzie ,ktora przez pierwszy tg bedzie do mnie przychodzila i mi pomagala przy malenstwie :)

Juz porobilam listy co jeszcze potrzebuje dla ninui i co dla siebie i powoli odchaczam to co juz mam :)
Nie moge sie doczekac kiedy pomalujemy niuni pokoj i kiedy pojedziemy do ikkea i kupimy jej mebelki :) wszystko bedzie bialo-kremowe :)
Niby ten czas szybko leci a niby powoli .
Jak mam wolne to tak sie ciagnie a jak jestem w pracy to tg za tg leci szybko :)

Juz od 3 dni chodzi za mna kapiel w wannie i wczoraj juz nalewalam wody a tu sie okazuje ze kurka nie ma :(((wrrrrrr i mam nadzieje ze dzisiaj zdazymy gdzies podjechac do sklepu i kupic bo chce sie pomoczyc :) jak to jest z woda nie moze byc za goraca tak ?
I czy te zapachowe zele do kapieli nie sa szkodliwe w ciazy ?

Zycze wszystkim brzuszkom spokojnego dnia :)

Do góry