reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

heronek zdrówka dla Redanka. Ja małemu dawałam ibufenD, w składzie jest ibuprofen.
n&h trzymam kciuki, żeby szybko je wypisali. Szpital to największe siedlisko bakterii. Jak byłam z Przemkiem dwa razy, to raz złapałam rotawirusa, a drugim razem zapalenie zatok.

reklama
heronek możesz podać nurofen w syropie , w czopku. możesz też zrobić kąpiel ale nie chłodną tylko taką letnią, możesz też zrobić obkłady z ręcznika zamoczonego w letniej wodzie zwłaszcza rączki, karczek. ubrać w przewiewne ubranko, nie ubierać za ciepło.

ramari wszystkiego najlepszego dla Przemusia :tak: ale ten czas leci

Heronek my również zbijamy nurofenem ostatnio w syropku ma fajne smaki

Mój smyk odsypia kilkudniową wizyte u babci i sylwestra :tak: pozatym widać już 5 ząbka :-D. Pogoda do dupy a ja musze dzisiaj na zakupy się udać bo chciałam kupić Oli serie książeczek Obrazki dla maluszka, bo jak wczoraj byliśmy u znajomej to jej synek taką ma i Ola nie mogła się od nich oderwać.
Miłego dnia

witajcie,:-)
kurcze jak wy znajdujecie ten czas zeby tyyyle napisac;-)... wasze dzieci jeszcze tak fajnie spia? u nas z tym kiszka, jedna drzemka a ja wszystko w tym czasie ogarniam...
juz w domku ale nie mam auta wiec jakby uziemiona na swoim osiedlu, ale coz dobrze ze czw wolny to bedzie M ze swoim wozem, damy rade, jutro ide do pediatry po recepty na mleczko, a wyszlo nam chyba uczulenie jednak na banana, mam nadzieje ze nic wiecej, w tym tyg kolejne podejscie do pomidora bo tego pewna nie jestem, zreszta banana na stowke tez nie;-) ech

ramari
buziaki dla przemka:tak:

heronek
zdrowka dla redanka:tak:

Hej!
Alez u nas dzis sypie....my po zakupkach , mała grzemie z małżem, starsza w przedszkolu. Ufff teraz obrałam buraczki i marchewke dla małej a my dzis pałaszujemy lasagne......:tak:!
Mała mi wczoraj spadła z łóżka...jak się przestraszyłam...moja głupota....:wściekła/y:!
Niom spadam teraz do robotki w kuchni i miłego śnieżnego dzionka!

ramari buziak dla Przemusia

Heronek- zdrówka dla Redanka. JAk mała miała temperaturę to tylko u mnie na rękach cały czas i te smutne oczka- straszne :-(
Ramari buziaczki dla Przemcia, Moniskabe spóźnione buziaki dla Pawełka:tak:
Mała śpi już 1,5 godz.:szok: jak na nią to długo. Ja zrobiłam 2 prania , prasowanko, zupkę dla małej i teraz trochę poczytam.

Wczoraj byliśmy na zakupach. Wyprzedaże na całego! Masakra kolejki do przymieżalni, do kas. Trzeba umieć kupować na wyprzedaży. Ale się obkupiłam:-) Kozaczki, kurtka na wiosnę, tunika, cieniutki sweterek, legginsy i 2 bluzeczki jeszcze. Ale jestem zadowolona. Małej też nakupowaliśmy parę sztuk:-)

Witam,

Kurczę jak tylko Madzia napisze że Bartuś lekko podziębiony to zaraz kończy się szpitalem. Biedactwo:-( Dużo zdrówka dla Bartusia. Szybkiego powrotu do domku!

Myślałam że będę mieć więcej czasu ale Marcelka drzemka chyba już się skończyła.;-)
Niedługo małż wraca z pracy, obiadek i ja uciekam do pracki a M zostaje z małym. W ogóle już nie mogę doczekać się wiosny bo rodzice w połowie kwietnia wyprowadzają się na wieś.:tak: Mam kochanych rodziców ale co ja będę mówić każda wie...:-D teraz też w tygodniu są 5 dni tutaj, 2 na działce ale od kwietnia na pół roku na stałe.:tak:
Ramari Buziaczki dla Przemka! :*

reklama
heronek ja ostatnio zbiłam bardzo szybko temperaturę olkowi podając Bufenik, 20 min. i temp zaczęła spadać i całą noc już mu nie wzrosła. Właśnie ibuprofen jest lepszy niż paracetamol i jeszcze działa przeciwzapalnie. Tyle że ibuprofen możesz dawać co 6 godzin, ale między czasie można dawać paracetamol.

Olek się obudził, później dopiszę więcej...

Do góry