reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Mirosia no to rzeczywiscie uczta a mnie mama miala przywiesc moje ulubione winko z pracy ale zapomniala wrrr siostra mi jedno piwo zostawila ale nie chce mi sie go nawet ruszac jakos.A co do fajerwerkow to zatyczki w uszy i spisz jak zabita jak bez zatyczek nie wyobrazam sobie zycia.

Mam w kuchni serniczek wiedenski mhmh pycha....:)

tez mi sie chce spac juz ale popatrze chyba jeszcze na jakis film i w kimono.

yra mi sie Stas podoba ale Staszek juz nie..

reklama
mazia poważnie śpisz w zatyczkach? a jak jasiek się obudzi słyszysz?

ja kiedyś próbowałam, dawno, ale tak mi szumi w głowie, i boli mnie głowa że nie dawałam rady.

szkoda że dzieciom słuchu nie można wyłączyć na kilka godzin.

Kurczak ostry vifona-------------------------o ja cie uwielbiam!!! jak mi sie marzy takie "bardzo zdrowe" żarcie!!! jak skoncze karmic sobie zapodam...ja poki co skonczylam świteczne śledzie:) znikim si eni ebede całowiec co bede sobie żałować:):)

ale sie wqrwilam -na stole po herbacie zrobilo sie odbarwienie!!!!!!!!!Qrwa nowy stól za 2 tysie a tu nawet letniej herbaty nie mozna postawiec!!! postawki akurat dzis wypralam ale nie sadzialam zze taki nietrwaly jest!!!!!!!!!!!!!! jestem wściekła i to z samego przodu gdzie wszyscy siadaja!!! wrrrrrrrrrrrrrr

Yra teraz sa takie super zatyczki jak modelina bo te takie z gabki sa do chrzanu od nich rzevczywiscie wszystko boli.Zatyczke mam w jednym uchu a na drugim spie:D wiec slysze jak sie budzi zreszta mam blisko lozeczko nie ma szans nawet w obu nie uslyszec.Bez zatyczek nie dam rady bo moj R jak przyjdzie z roboty to tak chrapie ,ze maskra.Zreszta czesto jak ja juz spie ona gra na kompie i wtedy zatyczki sie przydaja.

Co do sluchu dzieci moj ma strasznie wrasliwy maskra jakas ogolnie bedzie moim zdaniem mega muzykalny bo mozecie sie smiac ale od jakiegos czasu juz rusza sie w rytm muzyki a jak jedziemy samochodem i leci radio to stopkami rusza w rytm muzyki.Ogolnie muze uwielbia.

Na TLC lefci teraz ciekwy program opetani seksem:D

Dronka no to nie ciekawie:?

a propo zatyczek ostatnio jedna za daleko wlozylam i musialam do lekarza leciec zeby mi wyciagli bo zostal mi taki maly szkucik ale bolalo..maskra

o kurde dronka taki drogi stół i ciach, a swoją drogą nie ma jakiś sposobów na to aby to zniknęło, może poszukaj w necie.

ja też lubię z vifonu łagodne.

dronka ty nadal karmisz? ja pierdzielę ukłon w twoją stronę. ja już nie pamiętam co to karmienie, obawiam się co będzie przy drugim dziecku. jestem mega negatywnie nastawiona na karmienie piersią.

dronka ja tez karmie, ale raz na jakis czas sobie pozwalam:p Olkowi nic nie jest, najwyzej sobie wiecej popierdzi;-) Ale faktem jest, że to moja pierwsza zupka błyskawiczna od 10 miesięcy i 10 dni;-)

wow dziewczyny, ukłon dla was.

mazia ja wiem jakie to są, to takie co sama sobie modelujesz, mi po tych też głowa bolała. masakrycznie. nie nadaję się na zatyczki.

bo pewnie mi nie wyszło przy Jasiu, szybko odpuściłam, bawiłam się miesiąc w ściąganie laktatorem, to ściąganie, w nocy w dzień, do tego nie wyspanie, same wiecie, ciągłe wiszenie laktotatora na piersiach, zanikający pokarm, herbatki na pobudzenie itp. normalnie masakra. jasiu budzący się co chwila, nie dałam rady, pokonało mnie karmienie, dlatego obawiam się powtórki z rozrywki. chciałabym mieć lepsze nastawienie, wiecie żeby pozytywnie się nastawić że się uda, ale niestety nie udaje mi się samej do tego przekonać. i to jest smutne.

reklama
Musze właśnie poszukać bo kupilsmy drogie "solidne" meble na lata a tu tak ławto mozna je zniszczyc ze szok...a jescze nasze dziecko nie wzieło w tym udzialu-mamy tez biale kanapy i obicie na krzesłach<maskara>...a wybarwienie venge i sadzilam ze nie bedzie z tym problemu a tu ciach!!!! i biala otoczka na stole jest:(

Yra dasz rade...teraz to juz bez emocji podchodze do karmmienia..jest bo jest i dla mnie to takie naturalne ze nie wyobrazam sobie butli-ale do wszytkiego da sie przyzwyczaic..jak leci to dobrze i tak nie wracam do parcy do wrzesnia :)
Mirosia a juz myslsm ze zostalysmy same z n&h i blu ...a ty tez karmiaca:) super!! i ja sobie tez pozwlam juz na chipsy i na smażone i nawet troche kapusty wigilijnej zjdalam ale jakos jescze przed vifonem mam opory:)

Do góry