reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

rany pawlowi dzis tak dokuczaja zeby ze caly czas placze biedactwo... dalam mu juz nurofen, herbatke uspokajajaca ale nie pomagalo, w koncu zmeczony placzem usnal u babci na lozku i babcia nie moze sie teraz ruszyc ;-)
ja na szczescie w polowie juz spakowana, to teraz dokoncze :tak:
ale mnie dzis wypompowal

oj biedny Pawełek :( no moze Mikolaj postanowil im przyniesc mu nowe zebolki :) tak jak Bartusiowi Madzi :) 3maj sie tam oby do jutra przeszlo!!!

A ja niedawno wyszlam z kuchni dopiero. Makowce wyszły piekne naeet moja tesciowa powiedziala ze mam dar do makowców, bo u nich w rodzinie nikt nie porafi ich piec :) no to jedyny ciasto ktore pieklam bo Szwagierka uparla sie ze ona reszte upiecze. Wiec jesli chodzi o ciasta nie wykazalam sie. Mialam tacie zawiezc ale juz dostal od cioci. Wiec nie szalalam z ciastem. Mamy ponad 200 piernikow :) wiec bedzie co jesc :)

Ugotowalam barszcz wigilijny :), kapuste, groch, pieczarki z cebulka. Makielki zrobie rano, ryby tez bo wigilia jednak wspolna, bo tesciowa sie uparla. Idzie jescze dzis do pracy i niemialaby czasu zrobic nic. Atmosphera w miare. W 1sze swieto jade do taty. Wiec obiad tez juz podszykowany :)do zabrania.Tam sie spotkamy z moim jednym bratem. Z drugim nie wiem czy w ogole sie zobacze bo jego zona od 3 tygodni wszpitalu na podtrzymaniu ciazy . To juz 28 tydzien albo dopiero. Od poczatku komplikacje. Miala byc Julcia ale Julii wyrosło cos bardzo meskiego :-) i bedzie......uwaga..... D Y L a N :D

Dzieciaki juz sie nie moga doczekac prezentow :)
Wszystkie juz popakowane. Franka najwieksze. A jak kupowalam to krzeselko uczydelko to bylismy z nim i on chcial wyskoczyc z wozka jak je zobaczyl:) zobaczymy jak dlugo bedzie sie tym bawil :) bo dzieciom z reguly nudza sie szybko zabawki :)

Zaliczylam dzis fryzjera :) obcielam wloski i wymodelowalam. Zaraz bede prasowac kreacje calej rodzinki :) 3 koszule meskie :) bo Franko tez juz ma swoja :) heheh ale czas zlecial :)

nic lece buziaki dla dzieciakow i duzo sil dla Was kochane marcowki na ten jeszcze przedswiateczny czas. Lece kapac Frania.

reklama
ja tez wyszłam z kuchni
wypije herbatke i pedze wykapac małego...
słuchamy koled i wesoło jest...nie mogę doczekać się jutra :-)
Polka ja dzis upieklam szarlotke pierwsza w zyciu... he he bo ja ograniczam sie do babek i ciasteczek ale dzisiaj zaszalałam
pochwal sie nowa fryzurkom
my utro na 15 do rodzicó Ł. więc ja się zegnam kochane bo od rana bedzie latanie

Kochane marcowki i marcowiątka

Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt!
Buziaki

Cześć dziewczyny

Nadrobiłam Was wreszcie. Ostatnio weny mi brak.

Daleko mi do Was jeśli chodzi o przedświąteczne przygotowania. Ja głównie sprzątanie, mama gotuje. Ale jak będziemy już mieszkać u siebie, to myślę, że z chęcią posiedzę w kuchni przed świętami. Wczoraj ustroiliśmy choinki, my mamy w pokoju taką maleńką. Szymcio zainteresowany, ale póki co jeszcze nic nie zdemolował;)
My wigilię spędzamy w domu, a w sobotę przed południem wyjeżdżamy do teściów. Wracamy w poniedziałek. Być może jutro już się nie odezwę, dlatego życzę Wam i Waszym Rodzinom wszystkiego najlepszego na Święta!!!

Trzymajcie się! Lecę pakować prezenty.

k_aralajna zdrowka Pawelkowi i cierpliwosci Tobie!!!

Madzia gratulacje kolejnych zabkow!!!

Monia Wam rowniez!!!

Ja dokanczam rybe po grecku, bo Mlody dzis nic mi nie dal zrobic, tylko na raczki i raczki...przytulaniec Maly...

Zycze Wam wszystkim cudownie pachnacych, rodzinnych, pogodnych i pelnych milosci Swiat!!!

Do napisania po swietach!!!

Ja tez kochane Wam zycze rodzinnych i wesołych świąt, pełnych miłosci i uśmiechu.

ja jeszcze tylko barszcz ugotuje, kompocik i upieke rybki dla dzieci na jutro i bedzie wszystko gotowe.

Okazalo sie ze bedzie u nas 10 osób, bo jeszcze przyjda babcie jedna z "narzeczonym"
a druga z synem no i tesc i brat mojego małża , fajnie bo bedzie wesoło.

Marciaa - ja pierwszy raz gotowalam sama bigos i sama pierwszy raz pieklam sernik i makowca no i wyszlo wszystko pycha. Bo musialam pierwsza skosztowac zeby rodziny nie potruć.:-D

Milego wieczorku kochane :*

Ja tez dopiero wyszlam z kuchni, ale plan dnia wykonany. Kregoslup mi siada:( Poleze troche na podlodze, moze przejdzie:)
Nie wiem czy zajrze jutro wiec zyczenia przesylam dzis Wam kochane mamusie i marcowiatka!!!
Zdrowych, spokojnych Swiat w gronie rodzinnym!!! To pierwsze swieta z naszymi szkrabami, wiec zycze zeby byly niezapomniane i pelne wrazen!!

wreszcie wyszłam z kuchni :) ale zrobiłam wszystko co było zaplanowane, jutro tylko rybkę usmażę, ugotuję ziemniaczki do żuru, odkurzę i przygotuję stół. już się cieszę na tą moją dużą Wigilię :)

Kochane moje pewnie jutro nie zajrzę więc:
Życzę Wam aby te Święta były niezapomniane, radosne, spędzone w gronie rodziny, w atmosferze ciepła i miłości. niech te Święta będą cudowne i magiczne

kochane zmykam do kąpieli i do łóżeczka :)

no ja Was podziwiam - kiedy Wy macie czas to robic ? , ja z moim małym jakbym byla sama to nawet bym obiadu nie ugotowała;),
no ale jak pisałam ja w tym roku nie zrobilam nic, w południe przyjechalismy do teściow , tu juz wszystko zrobione, atmosfera taka sobie a w wiekszosci udawana , ale zaczynam to olewac.
Alan przespał nam prawie całą drogę wiec obyło siębez płaczu ;) , tak kochaa jezdzic, ale wpadlismy na pomysł, bo mamy ten fotelik- cybex pallas i pod tyłek podłozyłam mu koc aby był wyzej i widział - no i 10 km był śmiech na maxa . A potem padł nawet nie wiadomo kiedy ale specjalnie go wymeczylismy przed drogą ;)
A potem pierwszy raz jezdził na sankach - dziadek go wozil- i znowu się śmiał na maxa a na koniec ulepilam mu bałwanka w 5 min ( o iile mozna to nazwać bałwankiem) bo nie mialam rekawiczek i z deka odwaliłam robotę ;) ale nie do konca był zainteresowany kumplem ;) , ale pogoda dzis to jak na święta wielkanocne -oj mogłaby już wrócic wiosna ;)))

Z okazji świąt marcowe mamusie życzę wiele sukcesów i samych radosnych chwil z bliskimi. A nadchodzący nowy rok niech przyniesie same miłe niespodzianki a najlepiej -fasolki ;)

reklama
Zdrowych,pogodnych, radosnych i spokojnych świat Bożego Narodzenia. Bogatego Mikołaja :) miłych chwil w rodzinnym gronie. Aby te dni świąteczne obfitowały w same szczęśliwe chwile, pełne miłości i wzajemnego szacunku. życzy Paulina, Marcin, Wiktor, Oliwia i Franciszek :)
P.s. Nie przejedzcie się kochane za pasem Sylwester :)

Do góry