reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Niko tez tylko o meble a ja tylko latam przerazona zeby nic sobie nie zrobił...nogi mu sie rozjezdzaja abs na kolana by musiał miec :)
i latam na dodatek z kamerą ;-)

Polusi gratulujemy zębolka
jak ubieracie teraz maluchy pod kombinezony?

reklama
Tabasia, nóż się w kieszeni otwiera, co za gnoje!

Naughty
, a karmisz w nocy?

si Blueberry karmię. Czasem jak widzę, że po jednym i drugim cycusiu sen nie nadchodzi ... a wręcz przeciwnie wybudza się, to herbatkę dostaje i zazwyczaj momentalnie usypia. Przypuszczam, że coraz mniej mleczka mam :-(

Tabasia sto lat :-) Uśmiechu od świtu i szybkiej realizacji przyszłorocznych planów :happy2::happy2::happy2:

happy_birthday_cake.jpg

Witam się:)
U nas nocka super, M wziął małą do sypialni i spali tam razem , a ja spałam w dużym pokoju:-) wczoraj wróciłyśmy od rodziców, ale tam zimno na wsi!!!!!!!!!!!!!:szok: Zaziębiłam sie boli mnie teraz głowa i gardło, nawet myślałam, że mam temperature ale nie...mam 35,9 :confused: jakoś mi się poprzestawiało po porodzie i mam taką niską.
My dziś mamy zamiar piec pierniczki i ubrać choinkę, bo po niedzieli M na popoludnie do pracy i sama nie dam rady, jak po mysle o wyprowadzce na wieś to już sie boje , tam jest tak zimno w domu , że szok!
Tabasia ale miałaś wrażenia, dzięki Bogu , że nic Wam nie jest!
miki81 pewnie , że najważniejsze, my wybieramy się do UK nie powiem, bo mam wątpliwości, ale zawsze można wrócić... poza tym z przykrością stwierdzam, że nasz kraj zbyt dużo nam nie oferuje, z praca ciężko, wszystko idzie w górę oprócz pensji więc czemu nie poszukać szczęscia gdzieś w UK zobaczymy jak to będzie...;-)
Tabasia stówka spełnienia marzeń:-):*

Kiedy wyjeżdżacie? Od razu razem? Moje 2 przyjaciółki na stałe mieszkają w Londynie - jedna tam urodziła córeczkę - nie mają zamiaru wracać ... może za parę lat, tak mówią co roku :-( smutne.

polusia teraz już będzie dobrze :)

jasiu nauczył się sam stawać w łóżeczku, od 11 ok powinien spać, nadal nie śpi, co wchodzę do pokoju on już roześmiany stoi. masakra i tak w koło .

Brawo Jasiu :-) To teraz się zacznie yra heheh Mój Nini już od dobrych 2 tygodni podnosi się w łóżeczku ... i wszędzie indziej :sorry2: wynik taki, że prania nie mogę rozłożyć gdyż Antoni wspina się po suszarce :-D

polusia gratuluję ząbka ... my jeszcze bezzębni - wszystko przed nami :-D

Nini śpi, Babci utuliła Go w hamaku :-)

Marcia voila :-) http://allegro.pl/sterntaler-rajstopy-z-abs-em-na-kolanach-92-98-i1370690189.html

pod kombinezon zakładam rajstopki, dresy, miękkie buciki, body, sweterek/bluze, czasem polarową kamizelkę jeśli bluza cieńsza.

Ostatnia edycja:
naturalnie, że przewierciliśmy ... co prawa tatuś nie omieszkał skomentować dziwacznych pomysłów mamusi i babci - mieliśmy problem z wiertarką, wiertłem a na koniec z wkrętarką :-D ale wszystko zakończyło się sukcesem :-)
proszę tu link do stronki
Bujane.pl - Banana

zdjęcie już zrobiłam z tym, że na drugiem kompie mam - wkleję wieczorkiem ;-)

jasiu nauczył się sam stawać w łóżeczku, od 11 ok powinien spać, nadal nie śpi, co wchodzę do pokoju on już roześmiany stoi. masakra i tak w koło .

u nas tez to standard od jakiegos tygodnia he he, chyba ze bardzo zmeczony, to usypia, napisz jak poszlo zasypianie,
apropos zasypiania to wlasnie zasnal szkrabik, ja lukam na kowalczyk i biegi, obiad ku koncowi, zaraz M wroci to sobie zjemy, ze spacerku nici ze wzgledu na pogode:-(

naughty rajstopki spoko ale ta cena!! powalajaca!!;-)
:tak:

naughty, pewnie że mamy mniej mleka teraz, bo dzieci jedzą różne inne rzeczy i już tyle nie potrzebują. Ale na pewno nie zabraknie :)

Te rajstopki Sterntalera są super, ale cena zabójcza. Fajne też mają skarpetki z silikonowymi spodami, ale 25zł za parę skarpet nie dam ;)

Witajcie i nam wyszła górna 2ka!! Wkoncu moze ślinieni się skonczy:)

Dziewczyny jak wy robicie ze wam dzieci przesypiją całe noce-moja standardowo 24 cyc a potem napewno jest cycanie al enie pamietam czy raz czy 2 bo na śpicha karmie:/ N&H a moze twoj synek jest spragniony?? Bo herbatka to nie treściwe jedzenie:D

Yra to i u ciebie sie zacznie-ja chcialam nauczyc ja spac w łóżeczku ale co ja poloze to stoi tak od 1,5mca <załamka> wspołczuje tym mamuśkom co szkarby jeszcze wczesniej zaczeły wstawanie:D

a nam po chorobie nauczyla sie spac na rekach-ZNOWU !! ale w pozycji pionowej tzn nogi okrakiem na moim brzuchu , głowka na piesi i bez smoka zasypia w 5 sekund-oczywiscie kocyk miedzy nami-taka jej mega przytulanka bez niego nei ma snu:):):)ale tak byc nei moze bo znowu tylko mama bedzie od usypiania!@!@ ale poki ma katar to szkoda mi jej mezczyc z samozasypiniem:/

zasnął :) koniec końców sam się położył, i ja go tylko przykryłam, już nie liczyłam ile razy go kładłam a on wstawał, a jaki dumny z siebie, że potrafi, uśmiechnięty wręcz podekscytowany. teraz jest najedzony wiec mam nadzieje ze chwile pośpi.

cały dzień rozwalony, zawsze były 2 drzemki , dziś tylko 1 . zobaczymy jak dzień się skończy.

ale cudownie patrzeć jak dziecko się rozwija, bo jasiu z dnia na dzień zaczął siadać, raczkować już rączkami, papugować za nami miny i wstawać.

oj ja blueberry od dawna martwię się, że mleczka za mało ... od roczku jakie mleczko powinien pić? (jeśli skończymy pierś oczywiście) modyfikowane? Musi mieć czyste mleko w diecie czy w formie kaszki itd wystarczy?

doronka83 czasem dwa niekapki w ciągu nocy idą ... może nad nawilżaczem powietrza pomyślę.

rajstopki wypas ... może tańsze się znajdą :) z Woli gdzieś jeszcze widziałam.

yra hehe ... fakt ... to cudowne patrzeć jak z pełną satysfakcją i determinacją na buzi Misie nasze wstają ! aaa ... zapomniałam dodać, że odkąd wstaje to zasypia na stojąco lub na siedząco ... a jak wstaje to dosłownie wstaje czasem jeszcze z zamkniętymi oczkami :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Siemanko
Mikołaj źłobkowy zaliczony:) super było, Gabryśka w ogóle się nie bała, ciągle mi uciekała i łapała mikołaja zapłaszcz:) śmiała się bez przerwy:)
kurcze od jakiegoś czasu mamy problem z usypianiem:/ mała uparcie jak ja ją kładę to ta się bodnosi:/czaem to trwa godzine zanim uśnie, najgorsze jest to że od samego początku uczyłam ją samodzielnie zasypiać, i zasypiała bardzo ładnie sama, a teraz zdaża się że zasypia mi na rękach-fack:/nie wiem czy to przez to że uparcie ćwiczy swoje nowe umiejętności bo podobnie jak i Yra w krótkim czasie sporo ich się rozwinęło:) kurcze masakra jakaś z tym spaniem...

Tabasia wszystkiego słodkiego, słonecznego i najpiękniejszego:*************

Do góry