reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polusia jak Mała?
Tabasia aż mnie zmroziło!Współczuję! Ale się musiałaś wystraszyć i Młody pewnie też!

Hej! M dziś w końcu w domu! Zarządziłam sprzątanie;-)Franko ok, spał 20-8, ładnie zjadł i doszło trochę wysypki na czole i polikach, wygląda to mniej więcej tak jakby schodziła z główki...Chyba zbliżamy się do końca tej nieszczęsnej 3-dniówki.
Miłego dnia:-)

reklama
Witajcie.
U nas nocka ok, dzieciaki spały cala noc tylko o 8 sebek juz zaczął robic zadyme to wstałam hehe.
Musze dzisiaj zrobic liste zakupków i potraw i planuje we wtorek zrobic zakupy bo w środe juz chce zacząć ze wszystkim do piątku moze zdąrze hehe.
Jakis katar mnie bierze, obym dzieci nie zaraziła.
Jutro musze zaczac sprzatac bo dywan do prania mnie czeka ojjj to sie naszoruje.

Nie mam pomysłu na obiad.
:confused:
Kochane jak wygląda wysypka przy 3-dniówce??? WYSYPAŁO NAS!
takie czerwone kropeczki i jak sie je potre ręką to znikaja na chwilke.

no mój Franko też jeszcze nie ochrzczony :( tylko że u nas to pójdzie z kościelnym ślubem. Miało być na święta ale nie było terminów na nauki :( a je trzeba przejść :) mimo że ponad 8lat razem:)
nooo i beda Was uczyc o dniach plodnych o antykoncepcji i wogole. MOja kumpela tak miala i dziecko juz hehe.
Czesc Kochane! Ja jeszcze na nogach. Niestety nie nadrobie...
Musze odreagowac....................................
Tak jak pisalam bylismy dzis w Ikei w Dublinie, czyli jakies 200km w jedna str. Alex super w jedna strone spal, w druga troszeczke marudzil, ale ja nie o tym...
Wracajac dopadla nas straszna sniezyca w kilku miejscach, wiec jechalismy wolno i ostroznie. Bedac juz prawie pod domem, wjezdzalismy na podziemny parking, ja siedzialam z przodu, odwrocona do Alexa, bawilam sie z nim, jak nagle cos walnelo w nasze auto :shocked2: Odpadla lampa nad Alexa glowa, huk potworny, myslalam, ze M w cos wjechal, albo ktos w nas. KKrzyknelam tylko co sie stalo, M mowi, ze chyba ktos uderzyl w dach samochodu. Ja o malo zawalu nie dostalam, roztrzeslam sie okropnie, M wybiegl z samochodu...Okazalo sie, ze nad wjazdem na parking, jakies gnojki urzadzily sobie "zabawe" i rzucali kamieniami w samochody.... Szkoda tylko, ze nam trafil sie ten najwiekszy, wielkosci naprawde duzej kapusty!!!!!!!!!!!!!!! Braklo 2cm, zeby wybili szybe, a cale szklo polecialo na Alexa!!!!!!!!!!!!!!!!! Od razu wezwalismy ochrone, ale coz oni moga zrobic, jak gowniarze uciekli :no: Jutro maja przejrzec zapiski z monitoringu, ale szczerze watpie, ze ich znajda. M tez postraszyl jakis typow.
Ja do teraz sie nie moge uspokoic, jak zaczynam analizowac, co sie moglo stac, to mam dreszcze. Ale ponoc szyby w autach sie tak nie tluka. Mimo wszystko zabraklo centymetru do szyby! Dach caly wgnieciony :wściekła/y: Czemu akurat na nasze auto trafilo nie wiem, wjezdza tam co chwile duzo samochodow (mieszkamy na dachu centrum handlowego)! Al spoko, nawet nie zaplakal, a ja sie tak trzeslam, ze nie moglam go do wozka wlozyc :no: Mowie Wam koszmar przezylismy!
I jeszcze dzis weszlam na wage, 54kg :-( Nie mam nadal apetytu, zle sie czuje z ta waga, wszyscy mi mowia, ze wygladam na zmeczona i bardzo schudlam. Moze dla niektorych z Was to wymarzona waga, ale ja zawsze wazylam okolo 60 i bardzo dobrze sie z tym czulam.... Teraz skora i kosci, nawet cyckow nie mam.
o Ludzie !! ale gnojki !!! wymyslaja glupią zabawe i nie zdaja sobie sprawy z konsekwencji. Ucałuj Alusia:-( biedaczek, dobrze ze nic mu nie jest

Dzień dobry.Tabasia ale stres kurcze co za bezmyslne gnojki!Brak słów!Dobrze,ze wam nic sie nie stało!Naprawę auta to chyba ubezpieczenie pokryje??
Nasza pobudka o 7.dzieci juz rozrabiają.Włoskie śniadanko kawka i mufina:)

wow...to przygode mieliscie niesamowita...dobrze ze zwiali bo Twoj M by ich pewnie rozszarpal...to malo, gdyby mnie to spotkalo sama bym tak zrobila...nie moge- nad glupota i bezmyslnoscia mozna by sie rozwodzic godzinami..taki jeden z drugim nie pomysla i nawet nie zdaja sobie sprawy jak latwo o tragedie...przykro mi ze na Was trafilo(zreszta nikomu nie zycze)...faktycznie nie tak latwo wybic szybe w aucie w taki sposob, zwlaszcza boczna rzucajac z gory, ale mimo wszystko nigdy nic nie wiadomo, rozne "anomalia" sie w zyciu zdarzaja; a poza tym co by bylo jakby wybili przednia?? kierowca w takiej sytuacji traci kontrole nad autem...zreszta hipotez mozna snuc duzo...idioci i tyle!!!az mi sie cisnienie podnioslo!!!pozdrawiam serdecznie

Witamy nową mamuskę może powiesz o sobie więcej ?;-)))

Witajcie kochane

moje dziecko od 20 spało do 8.30 woooooooooow :)))))))))))))))))
a ja mam tyle powera i energii ze zaczne tanczyc :)))))))))
tylko zimno jak diabli a ja chce isc na sanki
Ł. pojechał na giełe kwiatową kupić jakies kwiaty do pokoju bo u nas tylko bambus stoi ktorego deleguje do łazienki hoduje go juz 4 lata ale cos mi zaczał zołknąc no i dzisiaj chinka bedzie jupi...

Tabasia- wiesz co. Gownazeria taka ze bym zatłukła. !!!!

Wiecie z takich bezmyślnych sytuacji...u nas tak nasypało ze pobocze całe zasypane i Ci ludzie wieczorami chodza bez odblaskow narawde ich nie widac...czasem chwila moment wystarczy.....

Tabasia dobrze, że Alowi nic się nie stało ! Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ... mój M. by ich zmiażdżył :wściekła/y: kretyni ! Może jednak coś z monitoringu ustalą.

myszowata a to dobre z tą 3dniówką - a diagnozy cudaczne były :dry: super, że powoli po :happy2:

polka do dzieła ! szukaj środków i czym prędzej choinkę przytaszcz do domku :tak::tak:Jak są dzieci w domu to święta będą zawsze magiczne :biggrin2:

Antoni spał od 22:30 do 6:30 :eek: ... z paroma przerwami na piciu i smoczka - zaczynam się poważnie zastanawiać czy to nie wina tego, że się cycusiem nie najada ... a w nocy potrzebuje czegoś treściwego :confused:

Teraz zrobił sobie drzemkę Misio mój i ja też pójdę w jego ślady ;-)

Witajcie!

myszowata dobrze, ze to juz prawie po!!!!Buziaki dla Franka!

Tabasia co za dzieciaki, ale mialas przezycia, dobrze, ze Wam nic sie nie stalo!

polusia i jak Pola?

U nas chrzciny 9 stycznia beda...a zabki tylko na razie szczotkujemy, bez pasty, chociaz mam juz taka aquafresh dla dzieci ponizej 3 lat.

No i widzicie jak to jest, czlowiek uwaza na kazdym kroku, a spotyka nas cos, zupelnie niezaleznie i w dodatku pod domem!!!!!!!!!!!! :no:
Kruzolek to byly 2cm od tylniej szyby, a z tylu siedzial Al. A tak w ogole to ja z Galway jestem ;-)
Dokladnie tak jak piszecie bezmyslne gnoje, ktore sobie sprawy nie zdaja, co sie moglo stac!!!!!!!!!! Tak mowie do M, ze Al juz duzy, a jakby tam siedzial noworodek i by szyba jednak pekla?!?!?!?!
Do teraz mnie trzepie jak sobie o tym przypomne.
Alus spoko, przestraszyl sie huku, ale ok. Z tego wszystkiego spal z nami i zrobil mi rano prezent na urodziny - spadl z lozka :-:)-:)-:)-:)-( M poszedl na nadgodziny, a ja spalam twardo, Al sie wiercil i o.... A tak sie cieszylam, ze zawsze go pilnujemy i nigdy nam sie to nie przytrafilo. Chyba nic mu sie nie stalo, bo zachwile zaczal sie chichrac, ale ja poplakalam sie strasznie z tego wszystkiego. Super poczatek dnia, nie ma co :eek:
Frocia ubezpieczenie wszystko pewnie pokryje, to najmniejszy problem, tylko ten stres i zastanawianie sie co by bylo gdyby.............................................
A teraz odpisuje
Dziewczyny czy tylko moje dziecie nie zostalo jeszcze ochrzczone?

A i chcialam jeszcze zapytac o mycie zabkow... myjecie dzieciom juz czy jeszcze nie warto?
My myjemy codziennie na noc pasta dla dzieci od 6mca Nenedent.
I nie chrzcimy Alexa ;-)

moje dziecko nie może usnąć cały czas płacze :( kurcze dałam jej nurofen, nie wiem jak już jej pomóc
Polusia wspolczuje :-( Zdrowka dla Malej!

ramari polusia pediatra powiedziała mi przez tel, że przy 3-dniówce bywa, że gardło czerwone(?) jeśli to alergia co oczywiście możliwe to nie wiem już co robić - tak czy inaczej i tak muszę odstawić antybiotyk. Z lekarkę mogę spotkać się w poniedziałek dopiero niestety - mówi, że wyjechała...
Ojjj Myszowata... Biedny Franiu. Ale juz doczytalam, ze top ta nieszczesna trzydniowka. I tylko czekam na "nasza" hehe...

Myszowata, Marcia - a moze jednak 2012 ? Jest nas dwie na dwie ;) 2 lata róźnicy to w sam raz ;) 3 to duzo ;) myslcie dziewczynki-
Myslcie, myslcie, a w czerwcu sie wezcie do roboty ;-)

A ja zmykam do moich zajec, musze posprzatac, a tak mi sie nie chce :sorry2:

Edit:
I zapomnielam napisac, ze prawa gorna dwojka juz prawie na wierzchu, a druga pewnie bedzie na dniach. Ale ile bolu, placzu i nieprzespanych nocy to kosztowalo... Boje sie myslec o klach i trzonowcach :eek:

Ostatnia edycja:
witajcie:-)

tabasia
mnie zatkalo jak przeczytalam, bezmyslnosc nie zna granic, nie wyobrazam sobie jak bym sie wkurw....!!:wściekła/y:

myszowata ja na razie nie uzywam pasty tylko myje zabki woda ale skoro jest jakas od 1 zabka to trzeba bedzie kupic:tak:

my tez sprzatamy a M zaraz do pracy, pawel zasypia ale cos plakusia, zimno znow okropnie i chyba nie moge z nim wyjsc, zwariujemy do siedzenia w domku!!

reklama
Witam

U nas nocka taka sobie. Maly wiercil sie krecil i tak czyba od 3 do 5. teraz szaleje i otwiera wszystkie szuflady, chyba pojade dzisiaj kupic te zabezpieczenia na szuflady. My tez mamy w planach sprzatanie.

Tabasia- ale mialas przygode, gnojki jedne zabawe sobie znalezli. Mam nadzieje, ze dojda kto to i glupki poniosa konsekwencje.
Z tym spaniem w lozku z mlodym- ja tez zawsze sie boje , ze spadnie. Nie martw sie na 100 nic mu sie nie stalo. Te dzieci teraz takie ruchliwe ze trzeba oczy miec wszedzie

Do góry