reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam wieczorkiem dziewczyny
dronka ja tego wniosku nie mam juz chyba, ale w google spokojnie cos znajdziesz...

:
Nie było to takie łatwe znalezienie jakiegos wzoru - wbrew pozorom:/ sadzialm ze na BB będzie szybciej-myliłam sie ale już MAM:) dzieki

Ja w pracy napisałam zwykle podanie o udzielenie urlopu i żadnego oświadczenia drugiego rodzica przy tym nie składałam. a Ty potrzebujesz ? Kurde w pracy to był pikuś, przy rodzinnym to dopiero papierów dodatkowych się naskladałam :( i wiecie co złożyłam te papiery 29października i w piątek dopiero dostałam decyzję :( no i pieniędzy od października nie było przelanych :( teraz napisali że wypłata 25.każdego miesiąca. ciekawe czy przed świętami przeleja :( bo rezerwy się kończą a święta idą. ↲
!!!

Z tego co czytałam na necie to niby trzeba miec oświdczenie 2 rodzica o tym ze w tym czasie nie bedzie brał urlopu wychowaczego na dziecko....w pn sie dowiem czy jest potzrebne wiec wole byc przygotowana:) juz i ten wzór znalazłam:)

reklama
dobry wieczór,
u nas ostatnia noc była fatalna, Ol zbudziła się o północy, nie spała do 3ej, potem pospała 2 godziny i wylądowała u nas w łóżku. a ja musiałam wstać o 6ej do pracy. dziwne, że jeszcze nie padłam ;-)
także może i ja wypróbuję ta cudowną herbatkę...

karalajna, zdrówka dla Pawełka!

Hej!:-)

Na pierwszy rzut momentalnie piszę Marcia SUUUUUUUUUUPERRRR Fotka w sygnaturze!:tak:

U nas tfu tfu odpukać nocki jak marzenie, zasypiamy ok. 20 a potrafi wstać ok. 8, 8:30 normalnie wczasy!:-D Tylko gdzieś ok. 5, 6 krótkie przebudzenie na mleczko i śpimy dalej.:tak:

Dziś dzień spędzony u babci i dziadka bo mama z tatą do 14 w pracy, oczywiście wykorzystał dziadków doszczętnie i z rąk nie schodził.:-D

Przyszły nam sanki od drugich dziadków, wstawię link w zakupowym i jutro chcieliśmy zrobić próbę generalną ale deszcz jakiś spadł i na plusie i chyba nic z tego nie będzie:-( chyba że na jakieś pole pójdziemy.:-)
Karalajna Zdrówka dla Pawełka. Bidulek, oby jutro było już dużo lepiej.

Witam Serdecznie wszystkie marcowe mamy i dzieciaczki. Kiedys pisalam do was, ale chyba tylko raz. Jakos nie mialam odwagi i czasu dolaczyc do was, ale mam nadzieje , ze przyjmiecie mnie do swojego grona. Moj wspanialy syn Tomas urodzil sie 15.03.2010. Na stale mieszkamy w Norwegii. Czytam was codziennie, ale dzisiaj postanowilam odezwac sie.

miki witaj!
Marciaa ale cudna sygnatura!Nikoś mały pomocnik Św Mikołaja;-)
ionka współczuję nocki, ale herbatka to chyba przypadkowo zbiegała się z tak długim snem Frania, ale o tym potem...
dronka u mnie potrzebne było oświadczenie M. Napisałam je odręcznie w chwili składania a on tylko podpisał i już

Witajcie niedzielnie i zimowo! Pada śnieg nieprzerwalnie od wczorajszego popołudnia, więc może dziś sanki wypróbujemy...Jeszcze pomyślę. Wybieram się z Franiem do rodziców, a M do szkoły...Po zajęciach gra w siatkę (jak co niedzielę), więc wróci pewnie jak ja będę już szykować sie do snu...eh...Ostatnio niewiele czasu spędzemy we dwoje:-(
A nocka niestety mimio wspaniałej herbatki tym razem bez rewelacji - spanie od 19.30 do 6.30 (niby ok), do tego trochę pobudek...No nic - do potem!
Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie

ciezka noc za nami,mam nadzieje ze dzis juz bedzie lepiej, o 12 znow byla temp ponad 40 stopni, dostal 2 czopki, kapiel i na szczescie zeszla, potem pobudka z wielkim placzem po 5, chyba byl glodny bo zjadl 100 ml:szok: mleka i zasnal, i spi, a ja juz sie obudzilam...

dronka
to fajnie ze znalazlas:tak:, ja nie pamietam skad ten wiosek mialam, nie wiem wlasnie czy sama go nie napisalam, ale ja tez potrzebowalam oswiadczenie 2 rodzica, ale powiem ci ze jakos pozno to zalatwiasz,ja to chyba z 2 miesiace temu...

polka z tym rodzinnym to jest tak ze mi za pazdziernik przeslali za czesc miesiaca bo zlozylam papiery za pozno o pare dni ale i tak sie fajnie zachowali, za listopad nie dostalam, mam dostac za 2 miesaice teraz, i tez ciekawa jestem kiedy
beda
w pazdzierniku byly pod sam koniec miesiaca, ciekawe czy dostane przed swietami!

reklama
Do góry