reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ojjj wieki całe mnie tu nie było :tak: ale Oli ostatnio marnie sypia, robi częste pobudki i potem przez dzień odsypiamy, chyba idą jej zębolinki - bo mocz zrobiliśmy i wszystko oki.

Widze że Madzia z Bartusiem wrócili ze szpitala, bidulek się nachorowała ale teraz napewno sobie wypoczną, także miłego pobytu u mamy życze, dużo spokoju należy się Wam :tak:

k_aralajna zdrówka dla małego.

Pogoda dzisiaj fatalna, pozostanie siedzieć w domu buuuuu, jak ja nie lubie zimy
Miłego dnia :tak:

reklama
dzień dobry :)
a ja dziś byłam na świątecznych zakupach, kupiłam ozdoby na choinkę , prezenty pod choinkę, produkty potrzebne na święta oczywiście bez tych co mogą się zespuć:)
zabrałam Julkę i wybrała sama prezent dla Poli , teraz taka dumna już chce o pakować :)
a nocka lipna bo mała obudziła się o 4 a ja głupia wzięłam pasożyta do łóżka :) to miałam za swoje, bo skakał po mnie, gadała, palce do nosa wkładała, ale miała radochę zamiast spania.
M został z małą i obiadek zrobił dla nas, postarała się chłop:)

katrinka zdróweczka dla Pawełka życzę *)

wszystkim solenizantom zdrówka i 100 lat :)

Witam,

Mała złapała już drugą drzemkę dzisiaj, więc mam czas troszkę poczytać co słychać.

Troszkę dziś przedświątecznie posprzątałam i teraz trochę poleniu****ę.
Mąż jak pojechał po zakupy to zginął. J nie chciałam jechać bo byśmy musieli mała zabrać a tak po szpitalu to nie chcę zaraz do sklepu zabierać bo tam pewnie już dzikie tłumy.

a ja odkrylam ze z anginy tez mozna sie bez antybiotyku wyleczyc, w sumie jedyne na co choruje to przewaznie angina, jak we wrzesniu zachorowalam to wtedy bralam antybiotyk, ale wtedy mnie tak szybko zlapalo jednego dnia zaczelam sie zle czuc wieczorem mialam gorączke a z rana mialam cale biale gardlo, tydzien bralam antybiotyk troche mi pomoglo, ale za kilka dni po wybrani antybiotyku znowu mnie zlapalo to samo i wtedy juz tylko plukalam gardlo i mi przeszlo, a teraz tez jestem przeziebiona i jak tylko zaczelo mnie cos brac - ja zawsze z zewnątrz czuje migdalki, bola mnie jak szyji dotkne i tak ciasno mi sie w buzi robi, od srodka przy lykaniu rzadko mnie gardlo boli - no wlasnie jak mnie cos zaczyna brac to zawsze wpierw gardlo czuje i zaczelam od razu je plukac szałwią i dzieki temu nie rozwinela mi sie angina, ale nawet jakby mi sie biale zaczelo robic to i tak chyba bym sobie odpuściła antybiotyk a skupiłabym sie raczej na czestszym plukaniu gardla, ale wywod trzasnelam, ale to takie moje przemyslenia, ja mam teorie ze jak organizm sam sobie poradzi z infekcją to potem tak szybko jej nie znowu nei chwyci bo bedzie wiedzial szybciej jak jej zaradzic

oj pawelek to spi prawie dzis caly dzien, teraz tez wlasnie go polozylam, jesc nie chce, wiec mu nie daje, zupki 2 lyzeczki, mleka troche wypil ale zwymiotowal, teraz zjadl sloiczek deserku sliwka z jablkiem, i zasypia

w ogole tak mysle ze przedwczoraj na tym spotkaniu aktywnemamy to bylo tak zimno i chyba tam sie doprawil:-(

katrinka jasne ze tak ale maly sam sobie gardla nie wyplucze;-), tez wolalabym nie dawac antybiotykow bo wiem ze oslabiaja organizm ale w takiej sytuacji wole nie ryzykowac

frotka gotuje dzis miesko z twojego przepisu;-):tak:

Uuuu ale mi ten dzień jakoś szybko zleciał:zawstydzona/y: Franek zgodnie z moimi obawami po cudownie przespanej nocy (12h) w ciągu dnia raczej był zdecydowany na inne czynności niż sen:sorry2:Spał dziś raz od 10 do 11.30 - i to tyle...Sama nie wiem jak wytrwał do 19.30 kiedy to padł...Mam nadzieję, że dzisiejszej nocy Franio też da pospać rodzicom:tak:A teraz siedzę w końcu bezczynnie z kubkiem herbaty melisa&mięta:tak:M będzie pewnie ok 21, choć tak sypie, że może i dłużej będzie jechał...A moi rodzice dziś w ikea nabyli krzesełko do karmienia (chcieli mieć u siebie) i ponoć jest jakaś promocja - zapłcili 65zł:tak:Miłego wieczorku Wam życzę:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny macie wniosek na urlop wychowaczy???????? i te oświadczenie 2 rodzica?? bo w pn szykuje sie złożyć do parcy i potrzebuje wzór:)

witam wieczorkiem dziewczyny
padam na twarz, czekam az pawel usnie i sie zaraz klade bo pewnie za godzine dwie zbudzi go goraczka

nic dzis nie je, co zje to wymiotuje dlatego jedziemy na czopkach, wypil tylko troche mleka, moze jutro juz bedzie poprawa, bo na szczescie przyjal antybiotyk

dronka ja tego wniosku nie mam juz chyba, ale w google spokojnie cos znajdziesz...

frotka a to mieso wyszlo rewelacyjnie, dzieki!!:tak:

reklama
Dziewczyny macie wniosek na urlop wychowaczy???????? i te oświadczenie 2 rodzica?? bo w pn szykuje sie złożyć do parcy i potrzebuje wzór:)
Ja w pracy napisałam zwykle podanie o udzielenie urlopu i żadnego oświadczenia drugiego rodzica przy tym nie składałam. a Ty potrzebujesz ? Kurde w pracy to był pikuś, przy rodzinnym to dopiero papierów dodatkowych się naskladałam :( i wiecie co złożyłam te papiery 29października i w piątek dopiero dostałam decyzję :( no i pieniędzy od października nie było przelanych :( teraz napisali że wypłata 25.każdego miesiąca. ciekawe czy przed świętami przeleja :( bo rezerwy się kończą a święta idą. ↲
my dziś szalelismy na dworze bo do południa była super pogoda a teraz odwilż. Ble nie lubię takiej paskudnej pogody!!! Odwiedziła mnie jeszcze siostra i brat więc było miłe popołudnie. Wczoraj zdjęłam szyne i pojechałam do siostry :) nie wiem czy już nie pisałam. W Rossmanie są promocję na jedzenie dla dzieci. Kupiłam kaszek zapas :) i dziś była kaszka smaczna kolacja wielozbożowa i zjadł całą przed kąpielą. Po kąpieli jednak wytrabił butle mleka. I teraz nie chce spać tylko wariuje w łożeczku. ↲
ustroilismy okno u dzieci w pokoju bardzo świątecznie i taka miła atmosfera w domu :) miłego wieczoru!!!

Ostatnia edycja:
Do góry