reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polusia dobrze, że Maleńka wraca do zrówka
kasia co z Małą? szpital? Biedna Mała
mysza też chcę taki ekspresik!
Marciaa i taką maszynę też chcę he he;-)
n&h zdrówka dla Małego!
ionka w moim mieście nie ma np jakotakiego żłobka, są tylko przedszkola z oddziałami dla dwulatków czy mniejszych nawet dzieci...
yra współczuję...co za niefart no...
Ale dzien...jakoś potwornie nic mi się nie chcę...tylko spać mi się chce...

reklama
yra to przynajmniej nie kuł na darmo. teraz tylko szybko naprawic i remont łazienki...

kasia, co sie działo??

karalajna, a moze to skok? ja w zeszłym tygodniu tez stawiałam na zeby, ale to był definitywnie skok, bo raptem Ol umie tyyyyle nowych rzeczy! strasznie rozwinęła się językowo i umysłowo ;-) potrafi mnóstwo "powiedzieć" i pokazać.

kurcze, dowiedziałam się właśnie, że znajoma mojego M. miała rodzić teraz na dniach i sie okazało, że dziecko zmarło, udusiło się pępowiną :-(

o Matko :(( to straszne ... :( nie wyobrazam sobie co ona teraz czuje

yra to przynajmniej nie kuł na darmo. teraz tylko szybko naprawic i remont łazienki...

kasia, co sie działo??

karalajna, a moze to skok? ja w zeszłym tygodniu tez stawiałam na zeby, ale to był definitywnie skok, bo raptem Ol umie tyyyyle nowych rzeczy! strasznie rozwinęła się językowo i umysłowo ;-) potrafi mnóstwo "powiedzieć" i pokazać.

kurcze, dowiedziałam się właśnie, że znajoma mojego M. miała rodzić teraz na dniach i sie okazało, że dziecko zmarło, udusiło się pępowiną :-(
o matko.. az mnie ciary przeszly... straszne.

Yra wspolczuje... dobrze, ze mieliscie ubezpieczenie. Tak to by pewnie byl spory wydatek.. a swieta ida.. ehh.. zreszta remontu tez nie zazdroszcze.

Witam sie .
U nas nocka nie przespana.Tzn ja bo kaszel a maly niewiedziec czemu cala noc poplakiwal szok i dwa razy zjadl butle co zwykle je o 1 w nocy i rano spokoj.

Hejka nocka ok
wrocilam z pazurkow :)
kasia witaj a co bylo z Kinga ze wylądowaliscie w szpitalu?
zdrowka dla choruszkow!

dostalam wczoraj paczke z Nestle wszystko po 4 mies przysłali....:/

dołączam sie do uzależnionych od kawy.
Pochwale sie mamy nowe cacko- sprzed do robienia ciast kitchenaid jupiiiiiiiii:D pieknie wyrobi mi ciasto na pierniki

Marcia mam ta maszyne i jestem w niej zakochana.Ciasto na pierogi wychodzi swietnie nawet moja mama twierdzi ze jak bedzie wracac do Polski tosobie go kupi.A masz wszystkie koncowki? Ja lubie tez ta do mielenia miesa.

Ja tez uzalezniona od kawci,3-4 dziennie ale ja nocami czasem pracuje i bez kawy to bym padla przed polnoca.

Witam się Kochane :-)
n&h dziękuję za pamięć :tak: Przemcio już prawie zdrowy- ma apetyt i robi normalne kupki, ale czasem walnie jeszcze taką śmierdząąąąąąąąącą rotawirusową (wiesz pewnie co mam na myśli)
Zdrówka dla Antosia! Pamiętam jak mama mnie nękała tymi infhalacjami nad miską- nie lubiłam tego
neska zaglądaj tam do nas na czerwcówki, ja też nie zawsze jestem w temacie :-)
ionka z tymi przedszkolami to nie wiem jak to będzie, chyba żłobek do 3 lat to lepsza opcja, bo tak jak piszesz co z tymi niesikającymi i niejedzącymi samodzielnie?
Z tą znajomą to straszna historia :-( Bardzo jej współczuje. Najgorsze chyba jak to się zdarzy jak nie ma się jeszcze dzieci. Ja sobie tłumaczę, że jeśli coś by się fasolince przytrafiło złego to przynajmniej miałabym dla kogo żyć, bo mam mojego kochanego Przemusia. A tak to nie wiem...
mysza Matko jakie ceny :szok: Ale jak jesteś kawoszem to pewnie warto. Ja bym pewnie różnicy nie zauważyła między takim a normalnym- gamoń ze mnie pod tym względem :-D
yra trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie z tym remontem. Zdolny ten twój mąż. TYlko pozazdrościć
kasia dobrze, że już jesteście w domku
k_aralajna dzieciaki czasami tak mająz tym płaczem. Ja zauważyłam, że Przemko próbuje wymuszać płaczem moją obecność przy nim. Jestem spokój, odchodzę ryk jakby mi ktoś dziecko zarzynał :sorry2:
Ja dzisiaj miałam dzień zakupów. Pojechałam z Przemkiem do tesco i nakupiłam tyle, że nie mieściło mi się prawie w koszyku. Rachunek 440 zł. Masakra jakaś...
Teraz Przemuś śpi, a ja odpoczywam bo mnie trochę brzuszek boli.

Witam sie .
U nas nocka nie przespana.Tzn ja bo kaszel a maly niewiedziec czemu cala noc poplakiwal szok i dwa razy zjadl butle co zwykle je o 1 w nocy i rano spokoj.

Marcia mam ta maszyne i jestem w niej zakochana.Ciasto na pierogi wychodzi swietnie nawet moja mama twierdzi ze jak bedzie wracac do Polski tosobie go kupi.A masz wszystkie koncowki? Ja lubie tez ta do mielenia miesa.

Ja tez uzalezniona od kawci,3-4 dziennie ale ja nocami czasem pracuje i bez kawy to bym padla przed polnoca.

Wzielismy ze wszystkimi koncowkami nie wiadomo co nam odbije ;)
Kolezanka tez jest zadowolona kupowala w Stanach za 1500zł a tu....eh..jaki masz kolor? zamowiłam zielony:D:D

no okropne. to jej współpracownicy powiedzieli o tym dla mojego M. zeby ten przypadkiem nie zapytał itp. ja sie bardzo tym stresowałam, jak miałam rodzic. to okropne, ze takie rzeczy dzieja sie w cywilizowanym swiecie.

u nas dzis 8 stopni, byłysmy na spacerku, mam nadzieje ze Ol zaraz zasnie, bo juz ziewa :-)
ja wtedy zrobie se cappuccino ;-)

pawel ma temp, nie wierzylam jak elektroniczny na czole wskazal 38,4 i zmierzylam rteciowym w pupie - 38,3

albo zab ale nigdy temp jeszcze przy zebach nie mial, albo cos innego

dalam 2,5 ml nurofenu w syropku, chyba dobrze nie? mam jeszcze czopki ale paracetamolowe

dlatego taki biedny i plakusia:-(

reklama
ionka straszne co sie stalo....az mi w gardle stanelo...moje dwie przyjaciolki w zaszlym tygodniu poronily....

yra ale masz poradnego M, tylko kurka remont przed samymi swietami wspolczucie....no i te euro w kopercie :-), Jasiu jest szczesciarzem!

zdrowka dla chorych!!!!

mysza super te ekspresy, ale ceny..tfiu, tfiu....

Do góry