reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Nesiaa smutne, ze pediatrzy niektorzy maja takie podejscie :no: Jak juz przyszlas z Mala, to moim zdaniem powinna ja zbadac.

A Alexowi ida gorne zeby, tak jak pisalam 4 albo 5 na raz i krew mu z dziaselek leci dzisiaj :dry: Ale dzielny chlop, daje rade. Troszke tylko marudzi ;-)
No i podalam mu dzis pierwszy raz lasagne, faktycznie duzy ten makaron, wcinal ze smakiem :tak:

reklama
a jak dla mnie to kurierzy maja gorsza prace, Ci to sie dopiero zadzwigaja.
np 50 kg ciuchow do mnie na 4 pietro...
:) faktycznie mają u Ciebie przechlapane :) a do mnie nic nie doszło ani z hippa ani z gerbera mimo że dowiadywałam się 2krotnie i mi wysyłają :( my po wizycie, lekarz zbadał Frania w różne strony :) od noska i uszkow aż po brzusio i siusiaka :) zalecenia lekko uległy zmianie inhalacja nie ze soli fizjologicznej tylko z pulmicordu. Ja tam panikuje może ale lekarz mówi że lepiej się upewnić bo jak by miał złapać krupa to lepiej dmuchać na zimne. No a kontakt miał :( ja dopiero drugie danie pichce. Robię języki z ryżem i marchewka :) mniam już nie mogę się doczekać!!!

każda praca ma swoje plusy i minusy... mój listonosz tez zostawia awizo, co jest problemem, bo ta głowna poczta jest na drugim końcu miasta...

nesiaa podejście niektórych lekarzy woła o pomstę do nieba :wściekła/y: a co Wam zdiagnozowała? pewnie coś wirusowego, tak najprościej :no: masz taki plus przynajmniej, że za wizytę nie płaciłaś, u mnie by mnie jeszcze skasowali 50euro.

poszłyśmy na spacer i nas okropnie zlał deszcz ;-) nauczyłam się tym nie przejmować, ale kiedys szlag by mnie trafił. tylko ta folia na wózek jest do de, bo ma taką dziurę z przodu i tamtędy leci wszystko :dry:

a ja kobitki dostałam sms do Madzi:
Bartuś ma zapalenie krtani i nie mają na razie rehabilitacji.

biedaczek - ale mam nadzieję że szybko wyzdrowieje

Witam!
My wrocilysmy od lakarza. Bylam z Ola z tymi jej wymiotami i brakiem apetytu i wiecie co, moglam mojego dziecka nie ciagnac na taka pogode. Pediatra wystawila diagnoze na podstawie moich opowiadan, nawet na Ole nie spojzala a juz nie wspomne o uzyciu stetoskopu czy czegokolwiek. Myslicie, ze to normalne bo ja poczulam sie jakos dziwnie zbyta.

a jaka diagnoza?? fatalne podejscie ja bym sie wkurzyla:wściekła/y: ale co do polskiej sluzby zdrowia to zdanie o nich mam jak najgorsze, niestety...:-(

A Alexowi ida gorne zeby, tak jak pisalam 4 albo 5 na raz i krew mu z dziaselek leci dzisiaj :dry: Ale dzielny chlop, daje rade. Troszke tylko marudzi ;-)

pawlowi tez idzie ale jeden, ale bez krwi sie obylo, i tak mam dreszcze jak widze ta dziure w dziaselku, bidulek

poszłyśmy na spacer i nas okropnie zlał deszcz ;-) nauczyłam się tym nie przejmować, ale kiedys szlag by mnie trafił. tylko ta folia na wózek jest do de, bo ma taką dziurę z przodu i tamtędy leci wszystko :dry:

ja zrezygnowalam dzis ze spaceru wlasnie ze wzgledu na deszcz siapiacy, chociaz reguly nawet wtedy wychodze, ale dzis nie mialam weny
a zlac to mnie tez juz nieraz zlalo, na szczescie mnie, pawelka nie;-)

a ja kobitki dostałam sms do Madzi:
Bartuś ma zapalenie krtani i nie mają na razie rehabilitacji.

biedaczek - ale mam nadzieję że szybko wyzdrowieje

zdrowka prosze zyczyc dla nich!!:tak::tak:

ja chwilka wytchnienia po sprzatanku obiadku itd. ;-)

ide poczytac reszte:tak:

d... z czytania stas wrocil i zada obiadu!!:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Diagnoza mojej lekarki to niezyt zoladka. No to chyba bylo najprosciej zdiagnozowac. Przecierz wymioty i biegunka moze byc przy okazji np. zabkowania. Ale ona nawet nie raczyla dotknac dziecka, no ale juz bede wiedziec na nastepny raz. Zreszta od poczatku wydawala mi sie lekarzem bez powolania.

Kurcze wszyscy maja zabki tylko my szczerbaci:) Gratulujemy zebatym i zabkujacym:p

reklama
no u nas 2 zabki i nie zanosi sie na nowe. jakis zastoj

Niko ma ostatnio problemy z zasypianie. W ogole akrobata straszny sie zrobil z niego.
o tej parze zawsze spi a w tym tyg to o 21 a czasem po idzie.
Wlasnie wlazl pod koldre....;-)

bylam w lidlu o 13 nie bylo NIC co by nadawlao sie do ubrania normalnie sama padaczka wrrrr..czy wszyscy musza zawszem i wykupic :(

Do góry