reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dziewczyny zastanawiam sie czy nie ochrzcic malego tak bardzo bardzo skromnie.
tzn czy nie wziac Chrzestnych, dziecka i rodzicow i nie isc do kosciola.
Bez zadnych zbednych poczestunkow itp.
Kurcze zeby urzadzic impreze dla wszystkich to musialabym wydac kupe kasy.
Pewnie zebraloby sie okolo 30 osob. A ze nie mialabym gdzie ich posadzic to trzeba by w lokalu. No to w 2 tysiach sie to nie zamknie, a cholera mam za duzo dlugow zeby jeszcze sie zapozyczac...
tylko pewnie cholera zaraz bedzie obraza majestatu u rodziny zarowno z mojej jak i meza strony...

nie wiem co mam zrobic..

Pawelek skonczyl 8 miesiecy a tu jeszcze nie jest ochrzczony....

U nas jak nic etap 6!!!!! Wszystko się zgadza!

EDIT:

Monika rodzina zrozumie!! U nas w rodzinie też takie chrzciny były, rodzice, chrzestni i dziadkowie, niektórzy wiadomo się po obrażali, ale ja rozumiem!! Myślę, że to jest dobry pomysł, sama tak chciałam, ale mąż się uparł, a że jego rodzina liczna także trochę osób się nazbierało.

Ostatnia edycja:
monika u nas byli tylko rodzice moi i mojego M, chrzestni i koniec. i żadnej obrazy nie było. bez sens więcej osób zapraszać. powinno zrozumieć a jak nie to kogo to problem - ich nie twój :)

Dzień dobry :)
nocka ok. wstała 7:10 zjadła kaszkę pobawiła się chwilę u mnie w łóżku i padla do 8:40 :) więc wyspana jestem.
Julka dziś do teatru jedzie więc do szkoły dopiero na 11 ma, ubiorę mała i zrobimy spacerek przy okazji :)

Maciaa. myszowata bigosik wysłany ;)

monia ja miałam takie chrzciny dla Poli, nikt się nie obraził, było bardzo kameralnie bo nawet nie chcieliśmy mszy tylko sam obrzędek. było bardzo sympatycznie a byli tylko chrześni i rodzice nasi :)

neska dużo zdrówka dla Was :)

madzia super że nasz dzielny chłopka ma już wszystko za sobą, buziaki dla niego *)

miłego dnia. lecę bo moja mękoła już jęczy :)

monia u nas na chrzcinach było 10 osób tj nasi rodzice i chrzestni (z żoną, z mężem), zapraszaliśmy też dziadków, ale ze względu na wiek (80 +)i mega upał nie przyszli:-( poszliśmy po mszy na obiad do restauracji (koszt ok 1000zł)
polusia pychotka!

u nas dokładnie było tak, że w naszym małym mieszkanku już 5 osób to tłok, dodatkowo mamy tylko stół w kuchni na 4 osoby, a w pokoju dziennym ławę, więc obiad jakotaki odpadał, chyba, że w wersji szwedzki stół, no ale i tak nie miałabym gdzie tych ludzi posadzić.....moi rodzice zaoferowali się, że chrzciny zorganizujemy u nich, ale ostatecznie stwierdzili, że nie chodzi o to by stać przy garach dwa dni, więc opłacili lokal, poczatkowo mówiliśmy, że sami zapłacimy, ale uparli się, że skoro od poczatku mówili, że organizują obiad to oni to załatwią i tak się też ostatecznie stało

reklama
Dziewczyny dziękujemy za gratulacje :) Dziwne taka mała istotka, która ma 1,1cm a tyle radości!!!
Monia a my wogóle nie chrzcimy i nie mamy takich problemów :) Ja sama byłam ochrzczona tuż przed komunią i też nie widzę problemu w tym, żeby dziecko ochrzcić np jak ma 3 lata.

Dziewczyny dzisiaj na DDTVN ma być sprostowanie materiału p. Zawitkowskiego dot. zakrztuszenia dziecka. Te z Was, które to oglądały broń boże niech nie stosują tego na swoich dzieciach. Radzę przeczytać komentarze do tego co było wyemitowane jakiś czas temu: http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,39010,news,1,1,gdy_dziecko_sie_zakrztusi,aktualnosci_detal.html
mój mąż pracuje w medycynie, jak to zobaczył to złapał się za głowę. Dlatego ja z niecierpliwością czekam na dzisiejsze sprostowanie.

Ostatnia edycja:
Do góry