reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ojej w końcu mam chwile dla siebie

Hello :)

Ja się nie odzywam, bo jestem na maksa chora. Dzieci oczywiście też :( To już druga nasza przedszkolna infekcja... Zaczynam wątpić w sens.

Aha, jakby tego było mało, to Adasiowi zęby idą.

Maborka, witaj :)

Zdrówka życzę u nas też choróbska :-(

U nas jest cudnie :) Szymon jest żywym chłopaczkiem, nad wyraz ruchliwym, więc latam za nim po mieszkaniu z kata w kąt. hihi Dwa zęby już mamy i następne idą, krótki okres spokoju się skończył. To, na co nieco narzekam to 'cycowanie'. Mamy zalecone od lekarzy min. do drugiego roku życia. W nocy budzimy się często, jak to na cysiu. Smokiem plujemy na boki, pić NIC innego poza piersią nie chcemy, ani z butli ani z kubeczka z dziubkiem... Tylko pierś.
Zdrowotnie - bardzo dobrze! Dziękuję Temu Na Górze. Szymon to zdrowy chłopiec i oby tak dalej.
Dziś jednak na wspominki mi się zebrało...
Zresztą, gdy rozmawiałam z lekarzem, kiedy te szpitalne przeżycia wreszcie zbledną, kiedy będzie lżej - powiedziała, że z opowieści innych rodziców wcześniaków to 3 lata.

Fajnie że dałaś znać co u Was :-)

:szok: to by było :szok: ale tylko co mi się @ skończyła ;-)
ale jakbys wykrakała, to wymyslę Ci karę :-p
też mi to przeszło przez myśl że może ....:rofl2:

hej i ja :)

powiem wam że już nawet w dzisiejszych czasach nie czuć tak tego dymu, te znicze są robione już z czego innego niż kiedyś. MY byliśmy na cmentarzu, i wieczorem też. Jasiowi rzadko zdarzają się wyjścia nocne więc miał zadowoloną minę. Dziś wieczorem zrobimy powtórkę, taki urok mają teraz cmentarze.

o rany jakie hobby :-D:-D zwiedzanie cmentarza nocą :-D:-D:-D toż to upiorne

u nas tez jest wielka radosc i az sie trzesie ze juz zaraz dostanie,ale pije jak na razie 180 tylko wieczorem 210:tak:;-)

Błażej też aż się cały trzęsie jak widzi jedzenie:-D

dziewczynki na pewno znacie wcześniaka Franka i jego mamę FraniowaMama, mieli konto charytatywne na allegro i niestety to konto zostało zablokowane:( teraz prośba: napisaliśmy taką prośbę do allegro i proszę Was abyście taką prośbę wysłali do obsługi allegro.
Witam!
Piszę do Państwa z ogromną prośbą o odblokowanie konta aukcji charytatywnych użytkownika dzielny_Franek. Konto zostało zablokowane w skutek nieuwagi i niedoczytania regulaminu przez Mame Frania i Wolontariuszkę, która pomagała obsługiwać aukcje (Mama Frania jako sprawująca całodobową opiekę nad chorym dzieckiem nie była w stanie samodzielnie ogarnąć aukcji Allegro). Pieniądze z aukcji w znacznym stopniu pomagały w opłatach związanych z rehabilitacją Frania. Zdaję sobie sprawę, że dla Państwa sprawy regulaminowe są priorytetowe - ale w tej sytuacji zwracam się z ogromną prośbą o okazanie odrobiny serdeczności i odblokowanie konta.
Jednocześnie zwracam się z prośbą - sugestią aby w Regulaminie Allegro zawrzeć możliwość obsługi kont charytatywnych również przez wskazanych przez użytkownika wolontariuszy.
Z poważaniem,
Imię i Nazwisko/ nik z Allegro

trzeba to zrobić tak:
Droga jest nastepująca (po zalogowaniu sie na Allegro)
U góry na ciemnym pasku sa "usługi", wchodzimy
dalej: panel "dla kupujących" - "kontakt z obsługa użytkownika"
"krok 1" - wybieramy "usługi specjalne"
"krok 2" - wybieramy "aukcje charytatywne"
i otwiera sie formularz kontaktowy. można kopiować tekst:) Ino podpisac sie trza:)

Jesli wszystkie maile będą ladowały u 1 osoby obsługującej ten dział, to może w końcu wkurzy sie ona i poprosi pana miłego, żeby Frania odblokował..

Dziękuje z góry za pomoc!!!!:)

postaram się tak zrobić

Monia sto lat dla Pawełka!!!
Ja już po wizycie. Maleństwo ma całe 1,1cm! Wyliczony wiek ciąży dokładnie pokrywa się z tym w suwaczku z OM 7t2d. Termin na 19 czerwca. Aha no i najważniejsze serduszko pięknie bije :)

ramari super !!! Ja już bym chciała piątek i być po wizycie
Dobranoc

oj heronek to faktycznie, a dla mnie jedna pobudka w nocy to tragedia a co dopiero u ciebie. pocieszę cię - to minie :)
jedna pobudka tragedia? to byś musiała widzieć co u nas sie ostatnio dzieje. Nie ma nawet co liczyć bo byśmy się pogubili ;-)

Heronek nie wiem właśnie czy mozna codziennie he he sprawdzę jutro :)

witajcie

u mnie mnostwo pracy, a Krzycho dzisiaj strasznie rozdarty nic tylko na rączki a jak sie go samego odlozy to sie drze, czasem juz tego nie wytrzymuje
nie mam za bardzo kiedy was nadrobić nawet

zamowilam dzisiaj nawilzacz powietrza ULTRADŹWIĘKOWY NAWILŻACZ POWIETRZA SANICO (1297050467) - Aukcje internetowe Allegro moja siostra go ma i jest zadowolona, mam nadzieje ze u nas tez sie sprawdzi :)

i caly czas przymierzam sie do zakupu choinki, juz sobie upatrzylam, ale jeszcze sie zastanowie, bo wybrałam 3 rodzaje:
e-choinki.pl
e-choinki.pl
e-choinki.pl
i teraz nie wiem, prawie sie zdecydowałam na tą druga, ale jak znowu zaczelam oglądac zdjecia to mi sie wszystkie podobaja i znow mam metlik w glowie :)

choinka nr 3 moją faworytką.

Poćwiczyłam i odrazu lepiej. Czuje się 5kg mniej :-)

Kurcze Niko się już kręci. Heronek ja isę z Tobą łączę w bólu ze spaniem :)

Witam sie dopiero teraz.Połowa dnia nie było nas w domku.

Dziewczynki mam dobre wiadomosci bylismy w szpitalu i kardiolog powiedział ze Bartus nie bedzie miał juz operacji ładnie blizna sie goi i dostalismy zielone swiatło na rehabilitacje w srode jedziemy do pediatry zeby go przebadała,bo nie bylismy jeszcze po operacji.Ta malutka dziurka powinna sie zrosnąc.Za miesiac kontrola.Tak bardzo sie ciesze.

Bylismy jeszcze na kawce u mojej siostry,potem był kumpel ze swoją rodzinka,a wczoraj bylismy u rodziców.

Moni buziaki dla Pawełka:)

Tabasia mój Przemek ostatnio jak zobaczył swojego tatę w kąpieli z szamponem na włosach to rozryczał się tak, jakby go ktoś ze skóry obdzierał. W szoku byliśmy. Pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło.
Kurcze, moj juz tak placze na wszystkich :eek: Tylko mama jest ok. Tatus ogolnie tez, ale jak cos mu sie nie spodoba to dokladnie taki sam wrzask! Mam nadzieje, ze to mu szybko minie :-D
Yra Ty karmisz jeszcze w nocy? Albo cos zle zrozumialam...
Heronek kupimy go raczej, ale ten Polusi tez mi sie podoba. Tylko o stowe drozszy...

Sluchajcie moje dziecko na wieczor dostaje glupawki, szaleje, roznosi lozeczko, zamiast isc spac. Na brzuchu ciagle, nawet w nocy. Od jutra kapiemy go o 18:30, 19 kolacja i do 20 max moze szalec, pozniej spac :-p Zobaczymy...
On zreszta tak szaleje caly dzien, nawet lekarze sie pytali czy on ciagle tak :-D
Dobra, ja sie zegnam. Spokojnej nocki, do juterka!

reklama
Heronek Też się zastanawiałam nad Maxi Cosi Tobi ale gdzieś wyczytałam że tylko z bazą Isofix są dostępne a my nie mamy mocowania to jak to w końcu jest bo jeśli można montować bez to chyba wybór padnie na tego. A swoją drogą życzę Ci dziś lepszej nocki, współczuję bo mój Marcel tfu tfu budzi się raz pomiędzy 4 a 5 na mleko i śpi do 7:30 a ja i tak niedospana:zawstydzona/y:
Katrinka Mi osobiście podoba się choinka nr 1 bo najbardziej przypomina mi żywą:-D
Marcia głosik oddany
Madzia Bardzo dobre wieści! Teraz już będzie tylko dobrze!:tak:

Do góry