reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ależ krzycz do woli, proszę bardzo.
Owszem - jutro idę do lekarza, ale kaszel zaczął mi się w piątek po południu i myślałam, że może jakaś dobra osoba podzieli się doświadczeniem (może jej lekarz to przepisał), a ja nie będę się męczyć tym coraz gorszym kaszlem.
Miło jest spotkać miłe osoby

reklama
missiiss niedobra jesteś:-D
biedak tak się ucieszył, trzeba go było nie wyprowadzać z błędu:tak:

ja właśnie koczuję u brata, który na kolację pichci tarty - szpinakową i jeszcze jakąś inną;-)

cześć marcóweczki - własnie wczoraj dowiedziałam się że przyjście mojego maleństwa jest planowane na 31.03.2010 więc zapisuję się do was :-):-):-) i mam nadzieję ze mnie przyjmiecie do swego grona :-):-):-)
z powodu ciąży jestem bardzo szczęśliwa tylko nie mam za bardzo czasu żeby tym szczęściem sie napawać. :zawstydzona/y:
Wróciłam do pracy po ostatniej ciąży (a że to było niedawno) to trochę mi cięzko z małą Karolką która obecnie adoptuje się do żłobka, wychodzą jej zęby i tatuś uczy ja noszenia na rączkach oooo1!!!!!!
I oto cały mój świat - mamy jeszcze psa którym trzeba się zajmować czasem więcej niż dzidzią :cool2::cool2::sorry::sorry:
Bedę wpadać do was jak najczęściej, ale wybaczcie mi proszę jesli nie zawsze będę na bieżąco :sorry:
Ruchów jeszcze nie czuję a widziałam że niektóre z was już czują albo prawie czują - sama już się nie mogę doczekać :-D:-D:-D takie to fajne uczucie :tak::tak::tak:

No nic życzę wszystkim miłego wieczorku i do następnego zobaczenia - nagle poczułam chęc na dżem truskawkowy i śledzie więc lecę do lodówy bo zaraz język mi ucieknie - wiecie gdzie :-D:-D:-D

jesl ichodzi o wage, to pomi mo tego ze nie wymiotowalam to zeszczuplalam 1-2kg na poczatku - z wagi wyjsciowej zeszlam do okolo 57-58. Teraz jest 59kg - jak na 16 tydzien ciazy to nie jest zle, ale poprzedni otez tak mialam - przez pierwszy trymestr nie przytylam nic, a potem lawinowo ruszylo i nie wiedzac kiedy mialam 19kg do przodu :szok:

pytanie ktore mnie zaczyna dreczyc i zaczynam sie denerwowac i juz sobie wkrecac
Nie wiem co to znaczy i dlaczego ale tak od wczoraj mi lewa reka dretwieje moze dlatego ze leze przed kompem na lewej stronie -boku i ta reka podpieram glowe bo jak za dlugo siedze to mnie krzyz zaczyna bolec ,ale ta reka dokladnie chodzi o dlon mi tak delikatnie dretwieje nie mam mrowek :( i dzisiaj w ciagu dnia tez tak pare razy .

Wtedy tez mi sie tak dzialo bylo to na poczatku ciazy i pytalam wtedy ex gin czy to ma cos wspolnego to mowila ze nie raczej nie ,wtedy mnie tez strasznie bolala glowa ale to byl taki ostry bol pojawial sie i znilkal a byl okrutny jak by mi ktos dziure wiercil w glowie taki sekundowy i tez pytalam gin i mowila ze to nic z ciaza wtedy mialam plamienia od 6-7 tc i jak bylam na kontroli to gin mowila ze jak na 7 tc ciaza byla za mala i potem sie dowiedzialam ze sie nie rozwijala od poczatku jak nalezy .
Wiem wiem nie mialam pisac o dolach ale nie mam z kim pogadac a mnie to dreczy ,nie chce znowu leciec z reka do gin bo mnie w koncu pogoni :-D powie ze wariuje za duzo i jeszcze sie pogniewamy a tego nie chce ,no nic musze wytrzymac do czwartku i wiezyc ze wszystko z moja dzidzia ok a reka to taki przypadek .

Jestem po prostu przewrazliwiona i straszna panikara

m ize wzgledu na nogi lekarz kazal brac magnez i poprosilam o tabletki powlekane bo zwyklych nie umialam polknac bo mialam odruch wymiotny...:szok:
mysle ze taki do rozpuszczania tez moze byc, choc moze lepiej poradz sie w aptece. Ale raczej nie zaszkodzi - najwyzej nie pomoze...

Dobranoc dziewczynki!
Prosze trzymać za mnie jutro rano kciuki, bo mam wizytę.
Co prawda bez usg, ale chyba to jakoś przeżyję :-D

reklama
m ize wzgledu na nogi lekarz kazal brac magnez i poprosilam o tabletki powlekane bo zwyklych nie umialam polknac bo mialam odruch wymiotny...:szok:
mysle ze taki do rozpuszczania tez moze byc, choc moze lepiej poradz sie w aptece. Ale raczej nie zaszkodzi - najwyzej nie pomoze...
Dzieki wlasnie znalazlam w necie i poczytalam o dretwieniu i juz jestem spokojna a magnez zaraz wypije :)
Mag bedzie dobrze :)trzymam kciuki :)spokojnej nocki

Inny temat
"Rozważ również możliwość wykonania badań przesiewowych krwi. Dzięki otrzymanym wynikom będzie można określić ryzyko występienia zespołu Downa. Ważne jest, by badanie było przeprowadzone właśnie w okresie od 15-17 tygodnia ciąży, gdyż wówczas jego wyniki są najbardziej dokładne."
Wlasnie to znalazlam i chcialam was popytac bo ja to mialam juz robione wlasnie to usg genetyczne ktore mialam 11.09 polegalo tez na pobraniu krwi i potem Doc porownywala wszystko :) i mowila ze jest ok :)
W czwartek teraz bylam na zastrzyku i moj gin dostal tez wyniki wlasnie te i tez mowil ze mam byc szczesliwa :)
Tylko tutaj pisza cos o 15-17 tc :baffled:a moje robili w 13 tc i 5 dniu :)
No ale co kraj to obyczaj :)

Kolejne takie dokladne usg 13.10 normalnie nie musze ale jest juz w pakiecie i co mi tam :)
A teraz chce mi sie frytek z ketchupem i ide obierac ziemniaki :)
M w pracy wroci o 2 w nocy to juz bede smacznie spac :tak:

Do góry