missiiss1301no to sie usmialam
przeczytalam mojemu twojego posta i tez mu sie usmiech na twazy pokazal ale szybko sobie przemyslal bo jak by moglo byc inaczej
i mowi do mnie ze mi by sie go oszukac nie dalo bo on wie jak to jest jak sie dziecko rusza
bo widzial u siostry ha ha ha ciekawe
a kiedys sprobuje
i zobaczymy .
Znowu sie obkupilam piekne ciuszki porobie fotki i wsadze
Byla taka jedna dziewczyna ma blizniaki juz maja 4 miechy ona miala jednego w nosidelku jej M drugiego
wszystko pokupywala nowe w H&M i C&A i w 56 rozmiarze no i podwojnie ma corke i syna
parke i sie okazalo ze za male moze raz im to zalozyla a reszte musiala w 62 pokupic ,takze ja mam prawie wszystko 62-68 lepiej wieksze i luzne niz mniejsze i ciasne .
Miala wielki wybor i prawie wszystko u niej kupilam ,body ,sukienki ,kutreczki
ach popatrzycie same
A i napisze wam jakia ja liste dostalam co ile dla dzidzi potrzebuje
tutaj takie listy daja w urzedach w ktorych pozniej bede dokumenty o rodzinne skladac
1 buciki dla niemowlat /welniane buciki
9 frotowych spodenek
1 rekawiczki
6 body krotki rekaw
6 body dlugi rekaw
6 bluzeczek
3 pizamki
6 pajacykow z krotkim
6 pajacykow z dlugim
2 sweterki
2 kurteczki
6 skarpetek
3 czapeczki
4 rajstopki
2 reczniki (100/150 )
1 wanienka -wiadro
1 termometr do wanienki
1 kolderke (ja osobiscie nie chce dla tak malego dziecka kolderki ani poduszki kupilam spiwor do spania )
1 gumowa podkladke do lozeczka
7 sliniaczkow
5 pieluszek tetrowych jak dziecku sie ulewa
3 butelki ze smoczkiem male
3 butelki ze smoczkiem duze
6 sciereczek do mycia
1 deske do przewijania ( tutaj sa takie specjalne ,ktore kladzie sie na komodzie lub kupuje juz gotowa komode z takim przewijakiem dla dzieci ) nie mam pojecia jak to po polsku
ja znam to z tad
1 wozek
1 komplet do wozka ( to cos zeby dzidzi bylo miekko w zimie specjalny spiwor
1 poduszka do wozka
1 lozeczko 60 *120 cm
1 materac 60 *120 cm
2 przescieradla takie z gumkami najlepsze
1 siedzenie dla dziecka
1 maxi cosi ( do auta siodelko )
A reszta to juz od nas zalezy
zabawki ,grzechotki do lozeczka te boczne oslonki ,grajace i ruszajace zabawki ,ktore przyczepia sie do lozeczka ,i teraz dalej nie wiem jak sie mowi po polsku na to urzadzenia za pomoca ktorego slyszysz jak dziecko placze ,sa takie dwa glosniczki ,ktore wlaczasz i jedno stawiasz w pokoju dziecka drugie bierzesz ze soba np jestes w kuchni i gotujesz
to urzadzenie dziala na ruchy i glos jesli dziecko zacznie sie wiercic i plakac to slyszysz cos takiego jak krotkofalowki
tak to jest jak czlowiek na obczyznie siedzi i wszystko to zna ale po niemiecku a po polsku odpowiednika znalesc nie moze bo albo wtedy nie bylo znane lub tak wygodniej
Nosidelko ,chusta itd to juz od gustu
xXxIzuLQaxXx kochana nic sie nie denerwuj to co ja czuje to nie ruchy tylko gilgotanie i smyranie ja mysle ze to dzidzia ale rownie dobrze moga to byc kiszki
lub moj wiecznie glodny zolodek
napewno wszystko u ciebie ok
a brzuszek urosie jeszcze masz kupe czasu