reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polusiasuper że mała przybiera :) zuch dziewczyna!!! Z brzusiem musi być dobrze:) trzymam & :)
ramari to cudne uczucie fakt:) 4 razy tego doświadczyłam, jak fasolka się pojawiała i bicie serduszka usłyszałam to łzy płynęły za każdym razem. Jeszcze raz gratuluję!!!↲
marciaamój też tak robił z uszkami, podobno dzieci tak poznają siebie i balneum pomogło :) już tak też nie robi :)
ciężki dzień dziś był u nas mówię Wam masakra jakas, nikomu humor nie dopisywał. ja walczyłam z porządkami Franko. nic tylko stałby albo raczkował, nie miał czasu spać dosłownie, nie spał od 7.00 do 19.30 :( umęczył wszystkich. Kojec mu nie odpowiada i traktuje go jako karę :( a w łóżeczku non stop wypadki :) i tylko czekać guza !!! Starsze z lekcjami długo walczyli, oni chyba zbyt ambitni. A M.zły humor ma:( i znów coś kombinuje. Ach szkoda gadać... Buziaki dla solenizantów. Natalka ccaroline na pewno a kto jeszcze zaraz sprawdze bo idę nadrabiać. Buziaki.

reklama
Witam wieczorkiem ;)
Ramari -OGROMNE GRATULACJE ;)
Marcia- moj nieraz trze uszka po kapieli bo zazwyczaj ma zanurzone cale i nie zawsze uda nam sie dobrze wytrzec, ale ogolnie to nie , za to jak tylko jest golaskiem to cignie sie ale za jajka i to z taka sila ze jak moj M zobaczyl to az z bolu go skrecilo ;)

W pracy pomalu sie odnajduje, tylko jeszcze to jedzenie mojego malucha stoi pod znakiem zapytania, mam wrazenie ze bardzo malo je jak nie nie ma :-(, no i jak wrocilam wpychali mu kaszke z M ale ledwo niewielka ilosc zjadl po ktorej dopadl do mnie i oba mi oproznil, i to jak zazwyczaj ssie ok 3-4 min tak tym razem to 10 -15 napewno . Ale dzis babcia ugotowala mu zupki - i mu prawdopodobnie smakowala tylko wg mnie to tej zupki malo bylo.

No i wyobrazcie sobie wczoraja tesciowa miala do nas autobus o 8:25 - 2 ,5 h jedzie. Przy czym rano sie wykpapala ,potem bawila malego do 19 , a nastepnie siedziala do 23 i gotowala dla nas zupe:szok:,wstala rano przygotowala zupke dla Alana a jak wrocilam po 16 z pracy zrobila jeszcze nam kopytka :tak:,wiecie co skad ta kobita bierze tyle sily?????

Witam sie z rana,
polusia- super że mała przybrała na wadze:)buziak dla królewny:***
romari- dla Ciebie też ogromny buziak:**********i mega gratulacje:) o tak tak to wspaniałe uczucie wiedzieć że w Tobie powstaje nowe życie-istny cud;)
Z moją małą coś się dzieje, od kilku dni marudzi strasznie, od dzisiaj w nocy budziła sie najpierw co godzina póżniej co 20 minut z mega rykiem, przy tym wymiotowała, i ma temp 38)jeszcze bez tragedi, ale podałam jej czopek z paracetamolem..biedactwo moje am nadzieje że to tylko zęby(dobrze by było bo jeszcze ani jednego nie may:/)mama moja zaraz przychodzi z nią posiedzieć, bo M później dziś wraca:( jka ie przejdzie jej to do lekarza pójde popołudniu, ale mam nadzieje że jak teraz się obudzi będzie w lepszym nastroju...wykończona jestem ta noca, a tu jeszcze czeka mnie 8godzinna praca z moimi smerfami, eh...
życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia....

a aaaaa cieszę się że Bartuś ma się coraz lepiej:)

Witajcie Dziewczynki;-)My dziś wstaliśmy o 6.20, dziś były pobudki w nocy, ale tragicznie nie było. Za to pogoda tragiczna, a do tego na popołudnie zapowiadają śnieg z deszczem!No nic oby się nie sprawdziło!
Cc buziak dla Natalki!
Miłego dnia Kochane:-)

Dzięki dziewczyny :) zapomniałam, że wczoraj 7 miesięcy skończyła hehe :)

U nas nocka taka sobie, ma dwa zęby od 4 miesiąca, a dalej nic wyjść nie chcę :/

Dzisiaj mamy małą imprezkę z okazji urodzin męża, szarlotke już upiekłam, biszkopcik upieczony, teraz zrobić kremy na tort :)

Miłego Dnia życzę!

Dzień dobry :)
nocka u nas dziwna: mała obudziła się z rykiem o 23:30 popłakała wypiła herbatkę i poszła spać, spała do 7:20. ale ta godzina to taka że już 3 dzień tak się budzi jak w zegarku o 23:30 popłacze i idzie spać dalej. ciekawe zjawisko :)

dziś na balet z Julką jedziemy, już od rana mi o tym nawijała żebyśmy tylko nie zapomniały czasem:)
u nas zimno 0 stopni ale nieśmiało wstaej słoneczko więc jest nadzieja że choć na chwilkę zaświeci,

a nam wczoraj zepsuł się piec od ogrzewania centralnego, kurka przyjdą go naprawić dopiero w sobotę. dobrze że mam grzanie kominkiem rozprowadzone po całym domu bo inaczej byłoby nie ciekawie w domu:( wiecie już się trzymam za kieszeń i martwię ile mnie to będzie kosztowało.no ale cóż zrobić , a najlepsze jest to że jak podpisywałam ubezpieczenie to kobita powiedziała nam że takie naprawy mamy w polisie i dzwonie wczoraj na infolinię aby zgłosić naprawę a tam się dowiaduje że nie mamy nic takiego i oni nigdy nie mieli. kurde ale mi się podniosło ćiśnienie. kobita nas oszukała abyśmy podpisali umowę. dziś do niej zadzwonię i zapytam jak to jest , ciekawa jestem jak to wytłumaczy.

miłego i ciepłego dnia życzę :)

Witam się i zaraz zmykam bo muszę pisać moją pracę mgr.
Mój psiak jest chory, czymś się zatruła bidulka i nie ma siły na nic. Od wczoraj nie je.Ostatnio też tak miała i chyba ze trzy dni ją męczyło :(
Neska tak, będę czerwcówką :)
Miłego dnia!

Niko ma ponad 8,2 ale przy waszych to drobnica :) dlugi i chudy :)
nocki skopane ostatnio nie wiem czemu

czy wasze maludy ciagna tez ie za uszy? Niko do tego stopnia az ma pekniete i nie fajnie wyglada smaruje bepanthenem i linomag ale nie działa
czy ja wiem czy taka drobnica?
moj Pawelek 1,5 miesiaca starszy od Nikosia i tyle wazy :-D
Dziewczyny już się tak nie zamartwiajcie wagą dzieci. Mój trochę ponad 8,5 waży, a wszyscy mówią: "on to chyba lubi sobie pojeść". Jak kiedyś martwiłam się, że za mały, to teraz musiałabym się zamartwiać, że za duży. A mnie się nie wydaje, że jest gruby, tylko mu się twarzyczka taka okrąglutka zrobiła.

u nas tez mowia ALE DUZY!! :-D a wcale nie jest jakis duzo, no moze dlugawy (spodnie nosi na 12 miesiecy) ale pulchny na pewno nie :-)

a ja dzisiaj 42 d.c i okresu nadal nie ma :eek:

Ramari super, kolejna zafasolkowana. :-)
podziwiam, ze decydujecie sie tak szybko na kolejne :-)

reklama
Co do ogrzewania my jeszcze nie grzejemy, rano gdy wstajemy 21-22 stopnie w dzień 23.

Natalka zdobyła nowe umiejętności, czołga się do różnych mebli i wstaje! Teraz to na krok jej opuścić nie można. Po za tym dobry braciszek dzisiaj poczęstował siostrzyczkę chrupką bekonową, mała się zajadała, a gdy jej zabrałam, wrzask na cały dom! :)

Do góry