reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja dzis znowu okropne zawroty głowy, od czego to sie bierze, az mi niedobrze :-( w nocy po mleko bałam sie schodami zejść, schodziłam jak paralityczka po jednym stopniu i kurczowo trzymałam sie poręczy.
kurde, M. daleko jakby co, to nawet nie mogę po niego zadzwonić :-(

reklama
dziecko jest ubrane nie chlodniej niz ja, karczek ma cieply nawet rączki ma cieple, w mieszkaniu mamy ok 21 stopni, a na pewno nie mniej niz 20.5, ogrzewanie mamy gazowe i ustawiony programator na 21 stopni (w pokoju w ktorym jest najchlodniej) i jak temp spadnie to piec sie uruchamia, wiec w domu mamy stalą temp, na noc jest ustawiona 19 stopni, ale i tak w domu jest na tyle cieplo ze nie spada ponizej 20,5

Moja przyjaciółka mieszka w Londynie, tam popularne jest tzw chłodne chowanie dzieci. Jej córeczka wyrozbierana a mój Antko prawie w kożuchu hehe :-) Słyszałam, że lepiej lżej niż za ciepło - z przegrzania więcej chorób. A cd temp. to czytałam, ze do kąpieli 21 stopni najlepsza :sorry:

kupiłam aventowski kubek niekapek wkoncu bo co bylam to sie zastanawialam. Jutro pierwsza proba podania

My mamy dwa -nuby i lovi. Lovi pokochaliśmy bardziej ale i tak bez szału :eek: Dopiero jak zrobiłam mu soczek z jabłuszka to się skusił :-) Końcówka niekapka działa jak gryzak :tak: zatem wielofunkcyjne;-)

Marciaa
słyszałam, że ogrzewanie podłogowe może źle wpływać na małe jąderka :szok: również mam podłogówkę ale nie na całym mieszkaniu - jak Antko zacznie raczkować to będę musiała wyznaczać mu bezpieczne szlaki :-)

A jeśli jesteśmy przy przyjaciółkach ... 5 miesięcy się nie widziałyście ? :eek: a ciocie nie były ciekawe jak Nikoś wygląda, pachnie, smakuje ? Sorry ale jestem na etapie krucjaty przyjacielskiej i takie rzeczy zauważam w mig :sorry2: Ciotki obowiązki swoje też mają !

Witam! Widze, ze jakies chorobska panuja na bb:( Zycze wszystkim zdrowka!!!!!!!!!! Trzymam kciuki tez za zdrowko Bartusia!!
Ja tez ostatnio jakas nie w formie ale raczej psychicznej, nie fizycznej.:( Idziemy troche na sloneczko moze mi sie humor poprawi!

Bartusiu- biedny maluszku kciuki zacisniete:tak:, jestes dzielnym chłopczykiem i niebawem do nas wrocisz z mamusia :tak::tak:.Duzoooo zdrowka no i dla calej reszty rowniez;-)

hej dziewczynki ja z doskoku bo maly spi a ja juz mam dosc przygotowan- wszystko daleko w lesie :blink:, musze chwile odpoczac

Alan od 4 dni siedzi dosc dobrze - nieraz jeszcze gibnie sie do tylu albo na boczek ale - nareszczie mozemy uzywac wozka :-D, spacerki i to takie dlugie- oczywiscie maly siedzi a ja w koncu nie musze go nosic . Aby tylko mu sie nie odmienilo ;-).Smieje się do wszystkich dzieci i piesków i podziwia kawki - i spaacerujace i fruwajace . Samochodu juz mu sie znudzily :tak:

A tak w ogóle to dzis konczymu pół roku ;-), mama ocknela sie dopiero okolo poludnia :zawstydzona/y::-)-ale lepiej pozno niz wcale ;)

Nie czytalam co tm u Was wiecej bo lece chwile odpoczac bo maly zaraz wstanie a nie ma mi kto dzis bawic. A wieczorkiem jeszcze kurcze musimy skoczyc do miasteczka obok - wyspowiadac sie - bo ja mieszkam 50 m od kosciola i na takiej dziurze wszystkich ksiezy sie dobrze zna - no i jakos glupio mi isc do naszych :sorry:-zreszta zawsze ich omijam w konfesjonale- predzej bym z ktoryms na piwo poszla :-p.
Trzymajcie sie , moze dam rade zajrzec wieczorkiem ;-)

reklama
Do góry