reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

sylviontko gratulację!!!!!

A byłam u pediatry i wyniki badań są lepsze niż ostatnio. przeanalizowaliśmy jej jedzenie i powiedział aby nic nie zmieniać ponieważ zjada średnio na jeden posiłek 180 ml mleka a tak jest w schemacie. mam tylko zgęszczać rani i wieczorem bardziej , a tak bez zmian. powiedział że taką ma urodę. a do poeradni rehabilitacyjnej we środę i zobaczymy co tam nam powiedzą.

reklama
Co do czarnuszki to nie wydaje mi się by miała coś złego na myśli, czasami pisze się coś pod wpływem chwili jak braknie cierpliwości ale nie oznacza to że jest się złą mamą albo nie kocha swoich dzieciaków. Mam koleżanke która wierzcie mi ma różne dziwne określenia na swoje dzidzi, niektórzy uznali by je za obraźliwe, ale jest wspaniałom matką tylko taki poprostu ma styl. Kto z nas czasmi nie traci cierpliwości i coś palnie. Mnie zdażyło sie nie raz ;-)
Tylko gorzej jak się tak zdarza palnąć na głos do rozumnego już dziecka... Mnie się zdarza do starszego powiedzieć np że jest upierdliwy, albo "ale z ciebie franca" ;), ale bardzo uważam na określenia typu ciamajda czy właśnie matołek, bo wydaje mi się, że są uwłaczające i mogą źle wpłynąć na samoocenę malucha.

Widzę że już 3 fasolki mamy :) Powiem szczerze, że trochę zazdroszczę ;)

sylviontko gratuluje fasolki:)
asia i yra super suwaczki az zazdroszcze Wam:)
kejcik witaj tak juz w srode mezus z Nami:)Buziolki dla półroczniaka:)

A my bylismy na spacerku,była sioracka z rodzinką na goscince,takze coraz blizej niz dalej do srody i nie bede sama.

Klientka juz poszla, oczywiscie wojna z K ehhhhhh zdenerwowal mnie masakrycznie. No ale teraz juz spokoj.
Lece sie kapac i do wyrka.:tak:

sylviontko gratulację!!!!!

A byłam u pediatry i wyniki badań są lepsze niż ostatnio. przeanalizowaliśmy jej jedzenie i powiedział aby nic nie zmieniać ponieważ zjada średnio na jeden posiłek 180 ml mleka a tak jest w schemacie. mam tylko zgęszczać rani i wieczorem bardziej , a tak bez zmian. powiedział że taką ma urodę. a do poeradni rehabilitacyjnej we środę i zobaczymy co tam nam powiedzą.
to super ze wyniki badan lepsze !! :-)

Tylko gorzej jak się tak zdarza palnąć na głos do rozumnego już dziecka... Mnie się zdarza do starszego powiedzieć np że jest upierdliwy, albo "ale z ciebie franca" ;), ale bardzo uważam na określenia typu ciamajda czy właśnie matołek, bo wydaje mi się, że są uwłaczające i mogą źle wpłynąć na samoocenę malucha.

Widzę że już 3 fasolki mamy :) Powiem szczerze, że trochę zazdroszczę ;)

Mój jeszcze na szczescie za bardzo nie wie co jest milym slowem a co zlym, staram sie go nie wyzywac, ale czasem nie mam sil to powiem cos niemilego, jak powiem cos niemilego to potem mam wyzuty sumienia bo jest taki kochany. Ja cale dziecinstwo i juz potem mlode lata bylam wyzywana i przeszlo to do porzadku dziennego jakby do mnie mowili " Sandrusiu" tylko brzmialo inaczej , nawet wstydze sie wypowiedziec, ja sie staram ale czasem (jak kazdy chyba ) najpierw powiem a potem pomysle.

wiecie co ale jestem głupia- kupilam malemu czape na allegro - 5 min temu no i zdecydowalam sie powystawiac komentarze .A dziś doszla też czapka -tylko inna i kilka innych rzeczy - no i co - i wystawilam ale za tą czapkę którą kupialam 5 min temu :crazy:, patrzyłam gośc ma same pozytywy więc raczej wyśle -mam taką nadzieję.
Aż się we mnie gotuję jak można być tak ciemnym :-p

reklama
Wpadłam tu na chwilkę, żeby poczytać, co naskrobałyście i zaraz uciekam spać.

Gratulacje dla kolejnej mamusi w ciąży! Fajnie, bo nie musimy się przenosić do ciężarówek, żeby sobie pogadać o naszych problemach :-) Może któraś jeszcze dołączy? ;-) Ale nie martwcie się dziewczyny, nie zamierzam teraz gadać tylko i wyłącznie o ciąży, bo jakoś póki co bardziej żyję moim Szymciem.

Marciaa ja mam dokładnie takie same obawy, o jakich pisałaś. Ale teraz już nie ma odwrotu. Musi być dobrze :tak:

Dobranoc wszystkim mamusiom i dzieciaczkom!

Do góry