reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej mamy ja wpadłam na kompaęc do teścia aby oddac głos na pudełko:) czytam Was uważnie ale brak czasu na pisanie :( co do tej miesiaczki to też tak myślałam że wszystko oki. A moja szwagierka z tych co myślą że karmiąc nie zajdziesz w ciąże :D wiec no comment. czarnuszka 100 lat dla Krystianka:) dużo zdrówka niech wybaczy ciotce że wczesniej nie napisała :) pisałaś ostatnio że wczesnie z dziecmi zaczelam :) nie żałuje kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOCHAM TE 3 szkraby nad życie. Uciekam bo FRanko zasmarkany:( i marudzi troszke. Buzi dla maluchów i uściski dla mam!!! Trzymajcie się. Jutro pierwsza terapia małżeńska :)

reklama
Blu masz rację :-) Polusia moze zreygnowac z owoców na koszt mleka bo z tego co wiem to lubi pić mleczko a moj niezbyt i nie mam zamiaru wpychać mu butli na siłę bo zaraz by się skończyło awersją na żarcie a przecież tego nie chcemy:)

kicha z zakupów stara baba wyleciała mi na pasy ledwo co zahamowałam nogi mi sie ugieły i nie moglam sie skupic na zakupach i wyszłam.. masakra ale sie zdenerwowałam

cześć dziewczyny...
ostatnio nie mam za bardzo czasu by popisać ale od czasu do czasu podczytuje Was.

w skrócie:
od 2tygodni jestem znowu z J... obiecał sie zmienić i póki co są efekty i poprawa, no ale zobaczymy jak długo (w razie W nie wzięłam wszystkich rzeczy od rodziców):-)
od tygodnia chodzę do pracy - J wraca przed 17 z pracy a o 17 ja wychodzę więc się mijamy w drzwiach praktycznie. Pracuję sprzątając bank (1,5-2h dziennie -- z dojazdami zajmuje mi to jakies4-5h), miesiecznie mam dostawać za to 600zł więc wydaje mi się że jest dobrze :tak:zwłaszcza że się nie napracuję za bardzo hihi
W tym czasie J siedzi z Mikim i nieźle sobie radzi - nagle przypomniał sobie jak się kąpie dziecko i jak się nim zajmować - jakby wcześniej tak nie mógł!ech:wściekła/y:
no i na kolegów nie ma czasu :-p bo jak wracam to J padnięty i idzie spać - ciekawe jak długo tak pociągnie, zwłaszcza że Mikulec od 3 dni daje mu popalić :-D - no ale w to mi graj ;-) niech zasmakuje tego jak ja się czułam będąc całymi dniami sama i bez pomocy.

Mikołaj nadal na cycu - je na żądanie, do tego obiadek lub deserek dziennie i się zastanawiam czy to nie za mało, czy czasem nie wprowadzac i obiadku i deserka dziennie... no ale w sumie pija jeszcze soczki więc może to akurat?
Mleko je nawet i 6razy dziennie - po kąpieli J daje mu 210 Nutramigenu z kaszką ale Miks zjada z tego jakieś 170ml (ok 19.30) i później po moim przyjściu 2cyce (ok 21.30)... nie wiem czy to dużo :sorry2:
Od 3tygodni Miki budzi mi się dodatkowo w nocy nawet i 3 razy na jedzenie (tzn tak sądzę że na jeść bo jak daje mu cyca to dopiero sie uspokaja)... Przypuszczam że idą mu zęby no ale na razie ich nie widać :-D
A tak poza tym Niunio ładnie się rozwija, już super siedzi mimo że sam jeszcze nie siada, lubi się sam bawić, zwłaszcza turlać się po podłodze :tak:
w dodatku jest strasznym maminsynkiem - zawsze na mnie czeka ze spaniem aż wrócę z pracy hihi, a co się wtedy o gada ze mną to szok :-D:-D:-D

odnośnie ubierania: Miki też nie bardzo lubi się ubierać, zwłaszcza po kąpieli - ale chwilę pokwiczy i jest dobrze.
Natomiast moja kuzynka ma synka który ma 1,5 roku i ubiera ją go we 2 osoby: tata go trzyma na kolanach, mama go szybko ubiera i w dodatku we dwójke muszą przy tym mu śpiewać - jak to widziałam to nie wiedziałam czy mam się śmiac czy im współczuć... to samo mają z karmieniem, aczkolwiek idą na wygode bo dają mu cały czas słoiczki co dla mnie jest bezsensowne i głupie bo dziecko w tym wieku powinno już potrafić samo żuć więc te papki są nie na miejscu - no ale ich sprawa...tak go szybciej nakarmiąn:szok:

nie chce mysle co by było gdyby...ale noga z gazu juz bo ostatnio swiruje...;/ ja to mam pecha zawsze...ale ogolnie starzy ludzie to mega zagrozenie na ulicach wlaza i maja w dupie czy ktos jedzie

mcgosia super ze J sie poprawil widac, kubek zimnej wody byl potrzebny:)

Hej dziewczyny!

Ja tylko na chwilkę bo zaraz mykam na zakupy i trochę popracować. Maluszek będzie z babcią bo tato w Gdańsku na szkoleniu. U nas nocka super o 20 zaśnięcie, pobudka 6:20 :-) płakał z 3 razy pomiędzy 23 a 24 ale za trzeciem razem nasmarowałam mu dziąsełka i usnął na dobre.

frotka dużo zdrówka dla Milenki aby jej szybko minęło.

mcgosia super że J zrozumiał swoje błędy, trzymam kciuki aby już tak zostało.

polka gratki dla męża za zdecydowanie się na terapię

polusia Tak poczytałam Twój schemat i jeśli mogę wtrącić skromnie swoje 3 grosze to jak dla mnie duży masz ten odstęp pomiędzy 10:30 a 14:30. Ja na Twoim miejscu tu wprowadziłabym to dodatkowe mleko, mój mały na pewno nie wytrzymałby 4h po słoiczku obiadku. No ale każde dziecko jest inne. Musisz pomyśleć ale uważam że dodatkowy posiłek mleczny by się przydał. Trzymam kciuki za Polusię.

Uciekam dziewczyny, kibol w tyle super, miłego dnia.

reklama
ajentka tu mamy dlatego taką dużą przerwę że Ona śpi wtedy. ale kupię jeszcze sinlac aby ja podtuczyć :) i będę dodawała do deserku i mleka

Do góry