reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czorna wsio naj dla Krzystianka ;-))))) buziole od cioteczki :)

za mało mleka?? moj pije samego mleka 300ml od tygodnia plus do tego dwie kaszki ok 140ml owocki sloiczek i sloiczek obiadku:)
to mi sie wydaje, ze moj mało mleka pije ale pediatra pow ze skoro tyle chce to ok. Nie kazde dziecko musi być zdzarte i jeść według schematów
moj pije max 140ml mleka 160 to cud. Zmienilam podejscie do jego jedzenia bo inaczej bym była juz siwa, na poczatku ryczec mi sie chciało teraz isę pogodzilam z tym :p

jade po to łozeczko turystyczne potrzebne na weekend no i w domu sobie postawie na dole oszczedze pedałowania po schodach:D
do zas
iiiii........
GŁOSOWAC:D

ps. moje dziecie ma faze na kciuka ale ciumka mocno wasze tez tak maja?

reklama
Witajcie,
My już po dwóch śniadankach. Wczoraj padłam zaraz po "Usta,usta" i nie miałam siły nic pisać. No medal odebrany, troszkę szumu było, bo Pani nie spodziewała się, ze przyjdzie na zajęcia dużo nowych dzieci i nie było spokoju. Pola zadowolona i to najważniejsze. jak zrzucę zdjęcia to wkleję.
Polusia może ten jeden posiłek mleczny wiecej sprobuj dać Poleczce, ale na pewno po badaniach. A ja caly czas o Was myślę i wiesz co, jedno mi sie nie zgadza, bo Pola wkłada nóżki do buzi czyli gietka jest, a tę umiejetnośc ,wg rozpiski od fiołkowej, dziecko ma osiągnąć do 7,5 mies. Więc może Polcia nie jest tak opóźniona jak Ci się wydaje. Moja starsza córcia wkładała nóżki do buzi i siedziała, a z przewrotami był wieeelki kłopot, a Lila odwrotnie nóżek nie wkłada a leżenie na brzuchu i odwrotnie to robi kiedy chce. Glowa do góry!
Ale tym kibolem to się wkurzyłam. Po co mu to?

Dzien dobry!
U nas ladny dzionek ale niestety spacerki narazie odpadaja:( nudno w domu, ale co zrobic:( Ole wysypalo jeszcze bardziej, ale pocieszam sie, ze podobno kroski wychodza do 48 godzin, wiec moze nie bedzie juz wiecej. Najgorsze te na buzi bo mala je trze raczkami a potem raczki pcha do buzi albo do oczek, a ten puder jest drazniacy.
Milego dnia!!
Glosujemy!!!!!

Mój to wogóle nie bierze nózek do buzki,moze z raz interesuje sie pytkami,co do kładzenia na brzuszek Bartek nie bardzo lubi,bo sie strasznie meczy i nie potrzymuje sie łapkami i daleko mu do tego.Moje dziecko sie strasznie meczy przez tą dziurke w aorcie i te szmery które na plecach je wyczuc.Rehabilitanka mówiła ze nie wiadomo czy wogóle bedzie mógł byc rehabilitowany ze wzgledu na mostek i bede musiała sama cwiczyc teraz tez cwicze raz dziennie lub dwa.Po operacji nie bedzie mógł byc kładzony na brzuszek do 6 tyg moze i krócej to zalezy jak sie zrosnie mostek to pewnie opózni jego czworakowanie.Same przeboje z tym moim maluszkiem ale damy rade jak kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie.Ładnie sie obraca na brzuszek i spowrotem silny chlopak.

Hej

Adaś w nocy dostał kataru :( Pewnie Karol z przedszkola jakiegoś wirusa przyniósł, bo jego 2 koleżanki już są chore i wczoraj widziałam że mało dzieci było.

Marcia, jak dziecko dobrze przybiera, to nie ma się co przejmować tym ile czego zjada, ale jak jest kiepsko z wagą, to pasuje coś pokombinować. Ja też jestem zdania, że dodatkowe mleczko by się przydało, nawet kosztem owoców. Na prawdę nic się nie stanie jak dziecko w tym wieku nie będzie jadło owoców, mleko jest podstawą żywienia dziecka w pierwszym roku życia. Później już można odpuścić trochę. Mój Karol przestał pić mleko jak miał 13 miesięcy, zjadał 2 razy dziennie kaszkę , a oprócz tego codziennie jogurt (najlepsze źródło wapnia z nabiału) i danonka. Chciałam mu nawet robić jakieś badania w związku z tym, ale lekarka powiedziała że szkoda dziecko męczyć ;)

Witajcie środowo. U nas nocka koszmarna.Całą noc marudziła,jęczała. Dwa razy dostała nurofen w czopkach i po nich drzemałysmy pół godziny .W nocy nie je bo spi, a dzis dałam przed druga mleko.Pred piatą rano zwymiotowała serkiem ,ze obie byłyśmy do kąpieli.Do tego kupka zielona , strzelajaca ,do teraz juz trzy razy. Dalej mi marudzi, temperatura 37,0.Sama nie wiem co jest, wczoraj jadła ziemniaczka z mieskiem i jogurt z morelą hippa a tak to mleczko i kaszke.Nic z nowośći.
Polusiu faktycznie spróbuj dać częściej mleko:) Poprawi sie zobaczysz.A może maleńka ma pasożyty.Koniecznie wyniki zrób.

reklama
Do góry