reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

kobitki tak myślę cały czas o tej wadze Poli, może ona za mało zjada? oto jej posiłki:
6:30 mleko 180 ml
10:30 zupka z mięskiem i manną cały słoiczek
15-14:30 kaszka z owocami 180 ml
18 słoiczek owoców
20 mleko z kaszką 210 ml
w nocy śpi
co o tym myślicie? może za mało?

Według mnie duzo je nie za mało.

reklama
Hmm wydaje mi się, że zjada dobrze, moja mała je mleczko mniej więcej co 3 h 120 ml, do tego obiadek i deserek, w nocy wstaje dwa razy na mleko.

Kochana mojej siostry synek ma 10 miesięcy i waży nie całe 9 kg!! Gdzie u nas niektóre dzieci tyle ważą, lekarka dała skierowanie do poradni specjalistycznej, wyniki z krwi ma dobre, ale wydaje mi się, że odziedziczy po tatusiu, który jest na prawdę bardzo szczupły, ma dobrą przemianę materii.

Tabasia moj synek tez zaczal po 3 miesiacach ulewac nutramigen ( u nas jest tylko jeden, nie ma 1 czy 2) i lekarka zminila mleko na inne ale tez alergiczne, poprostu innej firmy (Similac alimentum) i to melko dzialalo juz do konca, zobacz czy u was sa inne firmy odpowiednika nutramigenu... po za tym zapytaj lekarza o refluks??

dziewczyny prawie 100 glosow do tylu na pudelku ... trzeba glosowac !!!

patinka duzo zdrowka dla malutkiej

polusia nie martw sie na zapas. A co do jedzenia to Twoja corka je zdecydoawnie wiecej niz moja. U nas tez jest ze czasem mloda przybieze 600g na miesiac, a czasem 50g na tydzien. Ostatnio po strajku glodowym spadla na wadze o 600g.

No ozesz to to się teraz wkurzyłam. Co za kibol wyskoczył na tym pudełku. Wrrrr laski co sił w klawiaturach trzeba go wyprzedzić. Pewnie skrzyknal wszystkich kiboli wisly i zgrywa wazniaka. Dobra uciekam spać, może jutro znajde chwilke aby cos wiecej naskrobac. Dobranoc.

witajcie:-)Franek już po śniadaniu a ja wtrakcie. Za oknem słoneczko, więc pewnie pójdziemy na jakiś spacer. Mam straszne zakwasy po areobiku, wszystko mnie ciągnie.
Miłego dnia Wam życzę dziewczynki i dzieciaczki:-)

Witajcie rano:)
nocka jak zawsze, czyli spałyśmy a pobudka o 6 bo Julka do szkoły więc trzeba było wszystko przygotować. nadal myślę o tym jej jedzeniu może muszę wprowadzić jeszcze jedno mleko bo niby w schemacie żywienia jest napisane że mają być 4 mleczne posiłki a moje dziecko ma 3 , zupę i owoce. może to za mało? ja już nie wiem co mam myśleć o tym.
pogoda do d.... więc nici ze spaceru:( siedzimy dziś w domku.

przypominam o klikaniu TWOJE PUDEŁKO znowu jesteśmy na 1 miejscu :)

miłego dnia życzę

reklama
Witam się :-)

Ja nie wiem co się dzieje z tą pogodą, ale piździawa na dworze , wyszłam chwile na balkon i zaraz tego pożałowałam:wściekła/y::wściekła/y:
Ale zagadalam o pogodzie :-D:-D:-D:-D

Akcja z pudełkiem super głos oddałam i trzymam kciuki aby się udało:-):-)

Mój starszak w szkole, w zerówce znaczy się, która mieści się zresztą w przedszkolu i za którą trzeba płacić, ale cóż zrobić.:baffled::baffled:

Malutki śpi wieć mam chwilkę by Was poczytać :-)
Buziaki ;-)

Do góry