reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czarnuszka najlepsze życzonka dla Krystianka:*
polusia nie wiedziałam do teraz co to jest ten odruch podparcia, ale jak juz wiem to powiem Ci, że Franko też go nie ma....a o czym świadczy jego brak?

reklama
polusia- musi być dobrze! My z Dawidem rechabilitowaliśmy w domu metodą Vojty, po miesiącu umiał więcej niż inni, lekarka się zdziwiła, że już tyle potrafi.

Witam, wróciliśmy ze spacerku, pogoda ładna, zakupy zrobione.

Moja mała od jakiegoś czasu nie może uleżeć w miejscu, przewraca się co chwilę, a do tego gdy się ją chwyci za rączki wstaje na nogi, zrobiła się straszna łobuziara, rośnie babka z charakterkiem.

myszowata ty się nie denerwuj nam się założyło kilka rzeczy na raz, a jeżeli nie ma tego odruchu to nie wiem chyba że zauważyłaś jakieś nieprawidłowości

byłyśmy też na sapacerku ale wiaterek wiej zimny strasznie, gdyby nie on o byłoby superowo :)

polusia u nas jest tak, że czasem oprze się na rączkach a czasem opada buzią w podłoże, zależy to od tego jak ma ułożone rączki....zresztą nie wiem....raz tak raz inaczej....nawet nie wiem jak częściej, ale będę go obserwować

Ojjj Polusia nie martw sie! Rozumiem Cie doskonale, bo wiem, co przezywalam, jak u nas wyszedl niedobor wit. D3...
Bedzie dobrze, pojdziecie na rehabilitacje i Corcia nadrobi wszystko! :tak:
Jednak matka zna najlepiej swoje dziecko.

A u nas jednak mleko jest przyczyna ulewania :wściekła/y: Zjadl obiadek, prawie caly duzy sloiczek z hippa, popil sokiem i NIC nie ulal. Wiec daje mi to do myslenia.

A wlasnie kupilam Nutramigen i jeden jest w "polskiej" puszce, a ten drugi w "irlandzkiej". Na tej naszej jest napisane, ze od 4 miesiaca, a na rlandzkiej, ze od 6-tego!!!!! I badz tu madry, mleko takie samo, a dwie rozne informacje!! :no:

jesli macie jakies obawy pod wzgledem rozwoju ruchowego to poproscie o skierowanie np do poradni rehabilitacyjnej, tam sprawdza co sie dzieje i w razie czego skieruja na cwiczenia - prawie zawsze rehabilituja metoda bobath, zupelnie bezbolesna, bardziej zabawa niz jakies cwiczenia. rehabilitantka mowila mi ze metoda vojty (dosc bolesna) to rehabilituja tylko dzieci z powaznymi zaburzeniami, ktorym trzeba pomoc natychmiast.
moj maly mial 16 zabiegow rehabilitacyjnych, ale juz po kilku pierwszych byla znaczna poprawa, a teraz dzieki cwiczeniom nawet wyprzedza dzieci w niektorych czynnosciach

a tak z innej beczki - na stronie leczsiezdrowo.pl jak sie wypelni quiz mozna dostac talerzyk, miseczke i kubek

Tabasia my mamy problem z ulewaniem. mamy na to mleko enfamil ar. może spróbuj z takim, ulewaliśmy bardzo natomiast teraz baaarrdzo rzadko.

polusia roumiem jak sie wystraszyłaś. Przyznaje ze sama mam ciągle jakieś obawy...Nie martw się:)Malutką wyprowadzisz ćwiczeniami :) Ucałuj Polcię od ciotki i Milenki:)
Bylismy też na spacerze i w aptece, bo synek zakatarzony. Dziewczyny po ile kropelek dajecie cebionu?Zajrzę pózno wieczorem, bo zaraz synek bedzie z przedszkola .Tęsknie za nim, tak pusto jakos w domu...

reklama
jesli macie jakies obawy pod wzgledem rozwoju ruchowego to poproscie o skierowanie np do poradni rehabilitacyjnej, tam sprawdza co sie dzieje i w razie czego skieruja na cwiczenia - prawie zawsze rehabilituja metoda bobath, zupelnie bezbolesna, bardziej zabawa niz jakies cwiczenia. rehabilitantka mowila mi ze metoda vojty (dosc bolesna) to rehabilituja tylko dzieci z powaznymi zaburzeniami, ktorym trzeba pomoc natychmiast.
moj maly mial 16 zabiegow rehabilitacyjnych, ale juz po kilku pierwszych byla znaczna poprawa, a teraz dzieki cwiczeniom nawet wyprzedza dzieci w niektorych czynnosciach

a tak z innej beczki - na stronie leczsiezdrowo.pl jak sie wypelni quiz mozna dostac talerzyk, miseczke i kubek

a dasz konkretny link odnośnik? bo jestem cielaczek i nie umiem znaleźć

Do góry