reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no i jestem po wizycie
pan dr powiedzial ze wszytsko dobrze wyglada
6t4dc
fasolka ma 7,4mm widzialam serduszko mojej kruszynki, nastepna wizyta za 3 tyg
jestem bardzo szczesliwa i spokojna
a to moja fasolka ;-)
b38bc68e0909a29fmed.jpg
Piękna Fasolka Kochana:tak: Ja jak byłam 7 lipca u gina to widziałam pęcherzyk ciążowy 6mm. Dziewczynki czy Fasolka a pęcherzyk ciążowy to jest to samo??:sorry2:

witam w piatkowy ciepły poranek :tak: zakatazona ale szczesliwa z terminem na marzec :-) sam poczatek marca :-)

pozdrawiam;-)
Ja też mam początek marca tj 7:-D i też byłam zakatarzona więc główka do góry:tak:Pozdrawiam;-)

Witam mamusie :) a jak jest u was z witaminkami bądź kwasem foliowym czy już bierzecie? Ja szczerze mówiąc brałam kilka razy dziś muszę lecieć do apteki po witaminki. Z Dawidkiem brałam ELevit, później pani z apteki zaproponowała mi pretanal, skład ten sam, a cena dużo niższa.
Ja już parę miesięcy przed zajściem w ciążę łykałam kwas foliowy:tak: I teraz cały czas łykam. Inne witaminki na razie nie potrzebne, tak powiedział lekarz:tak:

Ja właśnie nie byłam jeszce u lekarza i nie wiem kiedy iść. Myślałam żeby za dwa tygodnie, ale nie wiem czy wytrzymam. A chodzicie do gina państwowo czy prywatnie?
Kochana ja chodzę państwowo i nie narzekam jest ok:tak: Po co mam płacic skoro mogę iśc normalnie:-p Jak się będzie coś dziac to wtedy do lekarza mojego prywatnie i już. Uważam, że nie opłaca się wydawac kasy, lepiej sobie zaoszczędzic na tym na dzidzię;-)

reklama
Witam:-)
Jeśli chodzi o witaminki- to ja jem od momentu zrobienia bety (zasugerowany zresztą przez lekarza-) Feminatal matafolin, - jak sam to ujął - dla dzidzi;-)
A wcześniej przez ok. 2 miesiące jadłam folik, ale teraz mam go w tym zestawie i powiem Wam... - czuję, ze po nich nieżle "urośniemy":tak:...łykam codzinnie, a faktycznie, przecież teraz cały czas wcina się też owoce.., ale - najważniejsze by Szkrabowi niczego nie brakowało...
A co do objawów... - hm, jak by wyłaczyć poranne "mulenie" - nie wiem, czy to juz mdłości, poprostu wszystko jest -a fe!-, nocne wędrówki do toalety i coraz mniejszą senność popołudniami - to ja w ogóle nie pamietałabym, że jestem w ciąży:-)
Brzusio się tylko taaaaaki okraglutki robi wieczorami...ach, no i ta ciężkość piersi i niezliczone ilości żyłek - niczym rzek na mapie:-)
we wtorek idziemy do pani dr na te Długą wizytę, zrobiłam już zlecone przez nią badania...tak bym chciała zobaczyć serduszko bijące......tak bardzo, bardzo, to będzie 7 tydzień i 4 dzień....
Ściskam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę samych przyjemności w czasie oczekiwania:-):-) Buzialki!!!!!

Ja mam abonament w Lux-Medzie (z pracy), więc chodzę prywatnie, ale za darmo :-)

Gaba, mnie się wydaje, że jak się nic nie dzieje, to można poczekać do 7 - 8 tc, żeby już było widać serduszko. Ale fakt, że ciężko wytrzymać :-D

Ja właśnie nie byłam jeszce u lekarza i nie wiem kiedy iść. Myślałam żeby za dwa tygodnie, ale nie wiem czy wytrzymam. A chodzicie do gina państwowo czy prywatnie?

Ja również wybieram się do lekarza za 2 tygodnie na razie jest za wcześnie, aby lekarz co kolwiek zobaczył, pójdę od razu z wynikami na krew i mocz. W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie, teraz pójdę na NFZ i zobaczymy :)

Ja też mam badania do zrobienia, krew, mocz, grupa krwi.:tak: 21 lipca idę i się denerwuję.. bo 7 lipca widzieliśmy z lekarzem pęcherzyk ciążowy i lekarz powiedział, że ma 6mm.. tylko ja nie wiem, czy pęcherzyk ciążowy to jest to samo co Fasolka??:zawstydzona/y::sorry2:

co do witaminek ja też tylko kwas foliowy wcinam i chyba tak jak z Natalką do 20 tygodnia potem jakieś witaminki:-)

co do lekarza to początki ciąży z małą chodziłam na NFZ potem byłam długo długo w szpitalu i już do końca prowadził mnie prywatnie lekarz ze szpitala teraz wolałabym na NFZ bo to jest spora oszczędność wizyty badania USG:tak::tak::tak:ale zobaczymy

my nadal marzniemy nad jeziorkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja już chcę wracać dobrze że chociaż kompa mamy bo w tym łóżku bym skisła:no:

ja już też nie mogę się doczekać następnej wizyty już wtedy na 100% będzie serduszko bo to już będzie początek 8 tygodnia

Hej dziewczynki:)

JA juz w srodę idę do lekarza i bede wiedziała czy to na pewno"to".
Oczywiscie nie próznujemy pomimo tego ,że chyba jetsem w ciązy.I serduszkowania są często gęsto.Dzisiaj moj 16 dc a ja mam tam saharę!!!!!! ewentualnie biały serkowaty bezwoony śluz.16 dc juz powinnam byc po owulacji.A tu ani widu jakiegokolwiek śluzu.Więc myślę,że jednak coś tam kielkuje.Ale narazie się nie cieszę,bo wiadomo ze rózne dziwne rzeczy dzieją sie z organizmem kobiety.Do sody juz niedługo na szczescie;-);-):biggrin2::biggrin2::biggrin2:

A jak u Was ze śłuzem???jaki macie i czy w ogole.Poza tym jak u Was z seksem?? bo powiem Wam,że ja mam tam tak strasznie ciasno!!!!! że na poczatku to zaciskać zeby muszę:baffled::baffled::baffled:czuję się jakbym znowu dziewicą była:-D:-D

reklama
Ja chodzę prywatnie już od kilku lat.Ale to dlatego, że mam złe doświadczenia z lekarzami z NFZu.Nie wiem, może po prostu źle trafiałam. Fakt, że to dużo kasy, ale przecież nie będę oszczędzać na zdrowiu swoim i dzidzi :)
Co do witaminek to ja na razie też biore tylko folik. No i poza tym cały czas luteina i duphaston. Mi na razie gin.nie zlecił żadnych badań oprócz grupy krwi, bo nie wiem jaką mam :-D
Ps. u mnie sluzu sporo, ale to głównie chyba przez tabletki. No a na sex mam na razie całkowity zakaz!

Do góry