reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniskabe właśnie też przypomniało mi się to co opowiadała znajoma, że dziecko kąpała w wodzie źródlanej czy mineralnej, bo po zwykłej kranówce córeczka miała uczulenie. Więc może spróbuj.

reklama
dziewczyny czy któraś używała chusteczek Dada z biedronki?? bo chciałam spróbować tych lawendowych
Używam dada i jestem zadowolona

Witam marcowe mamuśki i dzieciaczki :tak: kurcze jak mnie tu dawno nie było, pewnie już mnie nikt nie pamięta;-) niestety los tak się ułożył że nie miałam wogóle czasu siedzieć w necie.
Mieliśmy holernie ciężki miesiąc najpierw Ola miała zakażenie układu moczowego i z gorączką wylądowaliśmy na 10 dni w szpitalu, po wyjśćiu szybka diagnostyka w Krakowie i decyzja o operacji u Oli (wada układu moczowego) :-(, 2 tygodnie temu Ola przeszła 2,5 godzinną operacje usunięcia części nereczki i moczowodu. Psychicznie było bardzo ciężko, mała doszła do siebie znacznie wcześniej niż my rodzice :tak:
Przed nami jeszcze wiele badań i kontroli ale mamy nadzieje że najgorsze jest już za nami :tak:
Teraz jesteśmy nad morzem :tak: doszliśmy do wniosku że odpoczynek należy się całej naszej trójcy :-) mała super zniosła 560 km spała cały czas, tylko przerwy na papu, zmiane pampersika i dalej w droge.
Do południa siedze i tak z malutką w pokoju bo za gorąco więc musze troche nadrobić tego co omineło mnie na forum :-) a pewnie dużo się działo
Zycze wszystkim miłego dnia i pozdrawiam serdecznie

Super, że już jesteś, oby teraz było tylko lepiej!

My już po szczepieniu, Kuba tym razem dzielny, zapłakał tylko przez sekundę i dostał naklejkę "dzielny pacjent":-D
Za to jestem wkurzona na lekarkę, bo nie było naszej, tylko jakaś na zastępstwie i latała to tu, to tam i nie mogłam normalnie z nią porozmawiać:crazy:
Wiem tylko, że Kuba może zjeść troszkę marchewki, potem z ziemniaczkiem, pietruszką itd, ale owoców lepiej nie. No i waży 8600:szok: Nic na wagę nie powiedziała, tylko że duży chłopak. O zmierzenie się nie doprosiłam, bo gdzieś poleciała:wściekła/y:
Chyba się za 2 tygodnie wybiorę jeszcze raz, tak po prostu pogadać z naszą lekarką jak już będzie.

Jaki duży chłopak :)

Co do wody z kranu my też przygotowujemy z niej mleko, gotuję, później filtruję.

U nas dzień znowu szybko minął, moim zdaniem doba powinna trwać dłużej :D

Szczerze najlepsze rozwiązanie mała różnica wieku. Między moimi jest 1rok i 5miesięcy i tak za dużo:) a teraz ta różnica miedzy nimi a Frankiem to już w ogóle za duża. Ja nie dostałam @ miedzy Wiktorem i Oliwia ale udało nam się trafic na pierwsza owulacje 8miesięcy po porodzie. I udała nam się dziewczynka!!! Pełen sukces:)

a czemu uważasz, że prawie półtora roku to za dużo??:sorry2:

ja używam normalnej wod przegotowanej z kranu :)

monia,a może uczula go mydełko, płyn, cokolowiek, w czym kąpiecie??
mnie osobiście "uczula" woda w Polsce :( jak wychpdzę z wanny, to prawie zadrapuję się na śmierć :/ w Irl. tak nie mam... a używam dokładnie tych samych kosmetyków tutaj i tam...

coś jeszcze chciałam napisać, ale chyba zbyt zmęczona jestem...
dobranoc!

ja kupiłam dadę dzisiaj ale nie lawendowe..zobaczymy :)
my juz spakowani rano tylko nakarmic maludę i wioooo ,mały zjadł po 16 swoj posilek dopiero o 22 :O w ogole cienki dzien dzisiaj miał ale na szczescie smacznie śpi :)
wracamy w sobotę ale pewnie bede was podczytywac :)

co do wody to ja przegotowana daje mamo to ja ale teraz sie skonczyla i przegotowuje zywca...czasem jak chce szybko schlodzic wodę to dolewam z butelki.

duzo roznica wieku u dzieci tez jest fajna bo wtedy moze starsze na chwile rzucic okiem pod nieobecnosc mamy:)

no nic ja lece do wyrka

buziakiii

Ostatnia edycja:
zgadzam się z Tobą, żadnemu zwierzęciu się nie ufa, nawet własnemu. Dlatego nasza Fiona była przez całą ciążę do tego przygotowana, że będzie ktoś z nami. Jak się urodziła Pola to pierwsze co zrobiłam jak wróciłam ze szpitala to dałam psu powąchać ubranie małej. dopiero po paru dniach psina mogła polizać małą. A ja nigdy nie zostawiam Poli i Fiony samej w domu. nasza psica to nawet nie wchodzi do pokoju małej mino, że zakazu nie ma. One obie razem przebywają tylko w naszej obecności. A fiona to jeszcze dziecko tak jak Pola.
mamuśki uciekam do łóżeczka, życzę Wam i maluchom spokojnej nocki.

Jak to dobrze mądrego posłuchać ja zrobiłam tak samo ze swoim ENZEM tylko jak mały się urodził to mąż przywoził pieluchy tetrowe ze szpitala z zapachem małego Jak wracaliśmy do domu to psa nie było przyjechał dopiero jak się z małym zainstalowałam w domu.
A z tego wszystkiego się nie przywitałam CZEŚĆ mały się obudził ale jeść nie chce na noc zjadł 70 ml, czy trafił mi się niejadek?

Witajcie
Wczoraj nie zaglądałam do Was, bo Lila ma temp. od wczorajszego popołudnia prawie 38 st., całą noc i teraz z 38,8 zbiłam na stan podgorączkowy. Zobaczymy co to jest. Ani kataru, ani kaszlu, a ząbków nie widać, mam tylko nadzieję, ze to nie angina:szok: To jest dla mnie najbardziej znienawidzona choroba. Idę dzwonic do lekarza.
Potem zajrzę.
Pa!

moniskabe właśnie też przypomniało mi się to co opowiadała znajoma, że dziecko kąpała w wodzie źródlanej czy mineralnej, bo po zwykłej kranówce córeczka miała uczulenie. Więc może spróbuj.
kurcze, to mnie teraz zaniepokoilas...
ja używam normalnej wod przegotowanej z kranu :)

monia,a może uczula go mydełko, płyn, cokolowiek, w czym kąpiecie??
mnie osobiście "uczula" woda w Polsce :( jak wychpdzę z wanny, to prawie zadrapuję się na śmierć :/ w Irl. tak nie mam... a używam dokładnie tych samych kosmetyków tutaj i tam...

coś jeszcze chciałam napisać, ale chyba zbyt zmęczona jestem...
dobranoc!

kurcze tez tak myslalam, ale kapiemy Pawla od urodzenia w tym samym, czasami tylko woda z krochmalem polewamy. Juz nie wiem.
Tylko jak zmienie mydlo i plamy pozostana to nie bede wiedziala od czego sa. Czy od mydla, czy to moze cos innego..

witam,
e-kord a może to trzydniowka??

jaka padnięta jestem, M. nie było na noc w domu, na szczęście Ol spała jak zawsze. no ale pobudka o 7ej... teraz młoda leży i czyta książeczkę :) zaraz trzeba dać jej jeść, zawsze muszę poczekać godzinkę czy pół, żeby zgłodniała po spaniu ;)

reklama
Do góry