reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam! Ale te Wasze dzieciaczki rosna, szczegolnie chlopcy:-) Moja Ola dwa tygodnie temu wazyla 6200 i miala 68cm. Wysoka z niej dziewczynka:tak:
Ja tez karmie piersia ale kusi mnie zeby Olenka sprobowala marcheweczki wczesniej niz po 6 miesiacach.

reklama
A wiec tak,malutki wazy 6462,bo nie przybrał,ale pediatra mówiła ze sie nie mam martwic,bo przybrał przez cały miesiac 800g,nie mam smarowac ciemieniuchy zwykłym masłem tylko oliwką za tydz kontrola,jak narazie mam dawac mleko bebiko,bo moze bedzie uczulone na krowie mleko,dzisiaj zrobił mi kupsztala z niteczkami krwi i jak tak dalej bedzie robił to do szpitala mamy sie połozyc na rózne badania.Jak narazie nie mam nic dawac zadnych jedzonek zobaczymy czy po tym mleku bedzie poprawa jak nie to bebilon pepti.To na tyle.

dziewczyny a ja mam rozkminke..
bylismy na weekend u mojej babci. W malym miasteczku obok Radomia. W sobote maly mial jeszcze lekkie krostki na pleckach, w niedziele byl piekny i gladki.
Wrocilismy do domu w niedziele wieczorem. Dzisiaj jest wtorek i maly zaczyna znowu miec krostki. Pod kolankiem , w zgieciach lokci, na karku... juz glupieje. A wczoraj nie bylo goraco, bylo 25 st maly na krotko ubrany. Wiec ja juz naprawde nie rozumiem o co chodzi.

Nie no, bo chyba to nie moze byc od wody prawda? gotuje wode z kranu i podaje malemu z Bebiko.

Juz zglupialam.. niedlugo to bede podejrzewac powietrze o wywolywanie krostek :eek::eek:

Ja bym nie podawała Pawełkowi wody z kranu!! JA podaje małej herbatke to nawet Żywiec Zdrój gotuje...Jest pare wód dla matek i dzieci i to jest: Żywiec Zdrój, Primavera i MaMa i Ja...tyle pamiętam:)

Misia ja karmie tylko piersią ale moja Zyzia nie jest takim kluseczkiem wiec mamy za ok 3 tyg wprowadzic nowe produkty czyli 4,5mca, jak tylko skóra po ospie sie bardziej zregeneruje:)!!

Ostatnia edycja:
MoniSkaBe musiałam dwa razy dorabiać mleka bo na początek zjadła 180ml i był płacz straszny pobiegłam dorobiłam 30 ml zjadła i znów ryk to mój M stwierdził że głodna zróbmy jeszcze 30ml zjadła to wszystko i już z uśmiechem gadała w łóżeczku po czym usnęła. pierwszy raz nam się zdarzyło aby tyle zjadła. zobaczymy dziś zrobię jej 210 ml.
a z tą alergią to może czysty przypadek że zniknęły jak byliście u babci a pojawiły się jak wróciliście?

MoniSkaBe musiałam dwa razy dorabiać mleka bo na początek zjadła 180ml i był płacz straszny pobiegłam dorobiłam 30 ml zjadła i znów ryk to mój M stwierdził że głodna zróbmy jeszcze 30ml zjadła to wszystko i już z uśmiechem gadała w łóżeczku po czym usnęła. pierwszy raz nam się zdarzyło aby tyle zjadła. zobaczymy dziś zrobię jej 210 ml.
a z tą alergią to może czysty przypadek że zniknęły jak byliście u babci a pojawiły się jak wróciliście?

ja juz sama nie wiem...

hmmm....to widzę, że Natalka jest drobniutka,na ostatnim szczepieniu, jak miała 13 tygodni ważyła niecałe 5200, ale z drugiej strony na samym cysiu przez 6 tyg. przybrała 900:tak::tak:no ale je zawsze gdy chce:sorry2:a w nocy początkowo była budzona co 4godz. a od 1 lipca co 6 godz:sorry2:dziewczyny karmiące tylko piersią, od kiedy rozszerzacie dietę???bo czytałam różnie, że można od skończenia 5 lub 6 miesiąca:sorry2:

ja od 1 wrzesnia wracam do pracy i juz zaczełam powoli wprowadzac marchewke i dzisiaj dałam pierwszy raz kaszke ryzowa :)
nie chce zeby franek byl na mleku mm pozniej wiec wole nauczyc go takich jedzonek :)a jutro mamy 4 miechy skonczone :)

reklama
Mój mały dzisiaj prawie nic nie zjadł tylko spi i spi ;((kurde mam nadzieje ze nie wykluwa mu sie znowu jakies chorobsko..
ja juz spakowana Ł wział mi małego do dziaków więc mam luz blues :D
no a dzis z Ł., postanowilismy, ze majstrujemy dzidzie :) braciszka dla Nikosia :D:D

Do góry