reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewuszki,
stęskniłam się za Wami, kurcze tak rzadko piszę, ale czytuję Was niemal codziennie
Moja mala upały znosi dzielnie, i ostatnio zasypia między 20-21 i śpi do 4 rano, a potem do 8:)
toche mam stresa bo od sierpnia wracam z małą do pracy, nie wiem jak to będzie, al mam nadzieje że dobrze
wiecie co, Gabryś miała troszke potówek na szyjce i posmarowałam je pare razy maścią przeciw odparzeniom, i kurcze zniknęły, aż nie mogłam uwierzyć:)

reklama
Pediatra był: Poli gardełko lepiej natomiast na katarek dostała nasuvin soft i zyrtec. Dziś mój M kładł malutką do spania, a ja pojechałam na giełdę warzywną i zakupiłam wiśnie i rabarbar. Będą kompociki :-) Mała zjadła 150 ml mleczka i śpi, zobaczymy o której wstanie, mam nadzieję że koło 6 bo wzięłabym się do pracy z przetworami.
Moja Pola też ma potówki ale zasypuję to puderkiem nivea i na drugi dzień jest ok.
Teraz ma zesypaną całą buźkę, ale to od syropku jaki ma na gardełko.
A co do kąpieli to wodę teraz leje chłodną i mała jest cała zadowolona, więc chyba jest ok.

Heja!
MoniSkaBe moj ma bardzo podobne plamki, ale tylko na glowce i czole, ale mu to znika po kilku godzinkach,a na swiezym powietrzu znika od razu....

Witam dziewczyny! zadko cos pisze ale czesto Was czytam. Jestescie bardzo zzyte ze soba i czasem glupio mi sie wtracic:zawstydzona/y: Lubie tez ogladac Wasze pociechy na galerii ale teraz to watek zamkniety wiec nie wiem czy bede mogla?!
Mam takie pytanko w jakiej temperaturze wody kompiecie maluchy w te upaly??

ja kapie w 35-36 stopni...

Tabasia spokojnego pakowania, pewnie jutro dalej jeszcze bedziesz cos dopakowywac....Ja to nie wiem jak sie do tego zabiore, mam w sumie liste, ale zawsze sie czegos zapomni....

wiecie co...moje dziecie zasypia samo w łozeczku od 2tyg-nie musialam się stosować do książki..kąpiel jedzonko kładę go w ciemnym pokoju i daje szmatke...fajnie :)
my sie kapiemy w wodzie ok 36stopni i też zauważyłam na buzce malego zmiany , poliki nie są takie delikatne są lekko szorstkie pojedyncze plamkii czerwone ale to pewnie od potu i od tych całusów ;)

Witajcie
Moja Lila juz śpi i dziwię się, że dopiero tak późno, bo od 6 rano "piała" jak kogucik, a wciągu dnia miała może ze trzy 30 min. drzemki.
Marciaa co do policzków to te całusy powodują krostki i plamki. Moja Pola i Lila często tak mialy od nadmiernego przytulania:-)
Poczytam jeszcze co u Was.

reklama
Ja też nie śpie ;-) czytam poradnik "Perfekcyjna Pani Domu" o czyszczeniu kuchni:) jutro mam zamiar wysprzatac ją dokladnie a ta babka co pisze te ksiazke ma fajne pomysły:)
a u nas w barku stoi Gin...........a mi ślinka cieknie:-) ja sobie przypomne jak rok temu w Egipcie co wieczór dwa drinki wypijałam i nic mi nie było tak teraz wypije kiedys jeden i bedzie po mnie hehehehe mmmm al ebym sie napiła :zawstydzona/y:

Do góry