reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Mirosia, nie martw się tym przewracaniem na boki. Mnie nasza lekarka tak nastraszyła, że cieszę się, że u nas przynajmniej to przewracanie jako tako. Twoja lekarka spoko ma podejście, każde dziecko w innym tempie się przecież rozwija. Mój chyba też leniuszek :-D I też się strasznie ślini, ślina cieknie tak, że aż ma czerwone krosteczki pod ustami.

reklama
Hello!!
U nas też upał, tylko się pochlastać. Dzisiaj Olek spróbował marchewki i mu posmakowała :-) Ale żeby nie było tak kolorowo, to przez ten jego refluks trochę jej zwymiotował :-( KIedy on z tego wyrośnie.. Szkoda mi go bo się męczy prz tym i jest niespokojny, bo mu się ciągle cofa. Myślę nad tym żeby jeszcze miesiąc się jednak wstrzymać z rozszerzaniem diety, chociaż pediatra powiedziała, że stały pokarm powinien zmniejszyć ulewania, ale jakoś tego nie widać. Nie ufam tak do końca mojej pediatrze. Nie wiem czy się nie wybiorę wkońcu prywatnie na konsultacje z Olkiem.

Mi znowu pediatra powiedziala odwrotnie, jak Pat mial refluks to mowila zeby jedynie troszke zageszczac mleko kleikiem lub jakas kaszka, ale zeby z jedzeniem sie wsytrzymac do okolo 6 miesiecy. Patowi refluks przeszedl dopiero gdzies w osmym miesiacu.

candy - wpolczuej Ci bardzo bo wyobrazam sobei Twoje zmeczenie... jak moj M wyjechal jak Adas mial 5 tygodni to przez tydzien bylam z chlopakami sama i mialam dosyc :-D potem u rodzicow to jednak zawsze ktos pomogl...
Smutne to, ale ten Twoj D to wcale nie dorosl do bycia ojcem :-(

mississ - bedzie dobrze!!!!!!! trzymam kciuki :-)

jesli chodzi o obracanie to poniewaz Adas jest wielki i ciezki to (podobnie jak bylo w przypadku pierworodnego) rozwoj ruchowy bedzie troszke do tylu - na bok sie przekreca ale z brzucha na plecy kilka razy mu sie tylko udalo, a z plecow na brzuch wcale.

szczepienie mamy 28 lipca - zobacyzmy co powie lekarka

mississ - Musi być dobrze!!! :)

Natalka śpi od jakiegoś czasu, ostatnio jest bardzo grzeczna :) Co do akrobacji, przewraca się z brzuszka na plecki, ale nie zbyt często, odwrotnie jeszcze jej się nie zdarzyło, chociaż mało brakowało, ale za to pręży się podnosi całe ciało do siadania, nie za bardzo lubi leżeć.

Ostatnio zaczęła sobie śpiewać do snu, gdy jest śpiąca, mruczy sobie i usypia :)

Asia wlasnie nie bylo Cie pare dni...
No z zebulcami mi sie dziecie rozkrecilo :-D
Lecimy w sobote, a ja mam jeszcze tyle roboty... Jutro bede prasowac, w piatek sprzatac chate, a pozniej pakowanko :-) I jeszcze musze siebie doprowadzic do stanu uzywalnosci, wskrzesic urode nieboszczke hehe.
A boje sie tej podrozy jak nie wiem :zawstydzona/y:
Widzisz u nas z jedzeniem na odwrot, jak byl malutki to ciagle by siedzial przy butli, a teraz to nawet po 4h glodny nie jest :baffled: Dzis np. przespal karmienie o 16. A na noc zjadl az 100ml, gdzie zawsze wtrabi 180... No, ale on do malych nie nalezy wiec sie nie martwie ;-)
Patinka jak Ty wytrzymalas ta podroz w te upaly?! :sorry2:
Ciekawe jak Alex to zniesie. I mam nadzieje, ze ostatni tydz. lipca tez bedzie taki goracy co by sie w morzu polskim popluskac :-p

U nas nutriton tez pomogl, choc czasem przy odbijaniu uleje, a czesto chlusnie taka woda okolo 2h po karmieniu (moze to slina przez zabkowanie?).
Teraz juz spi, a ja zmykam na film.
Do juterka ;-)

Candy ja ci powiem szanuj się to inni uszanują cię, dziewczyno silna z ciebie kobita i dasz sobie rade ze wszystkim
Moniska jak moj przechodzil na butelke to tez malo zjadal na noc max 120 ml czasem tylko 90 ml, ale ja zawsze robilam mu wiecej i po kilku dniach zaczął zjadac porcje po 150-170ml musial sie przestawic troszke z cycka na butle teraz rano zjada cycki tak ok 6 jednego potem drugiego ok 7.30 wypija 100 ml mm, potem ok 10.30 170 ml mm 14.00 obiadek warzywka i ok 120 ml soczku, 17.00 170 ml mm i potem 20 170 ml mm, czasem zdarza sie ze mniej wypije dzis np o 17 zjadl tylko 110 ml ale moze to przez upaly

jutro idziemy na szczepienie oby nie bylo zadnych skutkow ubocznych

Napisałam do administratorki, mamy nowe moderatorki :) Po za tym spytałam się jeszcze raz o wątek zamknięty z galerią, odpowiedź to:

"Niestety nie otwieramy już watków zamkniętych od kiedy są grupy :("

oj nie wiem czy to tylko od zębów ta gorączka od ponad godz siedze przy łożeczku i najpierw mały miał 39 teraz spadło już do 36 zjadł i cieszy się. ale obudził się ze sklejonymi oczami od ropki. Chyba pora na wizytę u lekarza, ale jechać 30km w ten upał autokarem to masakra.

reklama
polka_84 ja mysle ze 39 stopni to troche za wysoka temperatura na zabki, ja bym sie chyba przejechala do lekarza, albo chociaz zadzwonila i sie zapytala. Zdrowka Franiowi zycze.

Do góry