reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

rozpływam się... chyba jednak wolę irlandzkie upały po maksymalnie 25 stopni ;)
dziś Ol już lepiej, chociaz cały czas poznaje nowe ciocie i wujków... sama jestem zmęczona, a co dopiero ona.
powoli i ja oswajam się z sytuacją, że każdy chce do O. zagadać, dotknąć... bo normalnie mnie strzesa szlag, że ktoś to robi, moje dziecko i nie dam! dzis się nawet popłakałam z tego powodu.
najlepszy tekst czekał mnie już na lotnisku, gdzie powitała nas ciotka mojego M.
upał, same wiecie jaki, Ol tylko w body i koszulce- bo nie zdążyłam jeszzce zdjąć.
"ubierz ją, tu zimno!"
a zaraz potem, kiedy Olcia zaczęła żuc paluszki swoje, to zaczęła jej wyciągać z buzi "a fe, niedobre, nie pozwalaj jej pod żadnym pozorem, żadnych palców i smoczkow w buzi!"
ja jej grzecznie, że mi nie przeszkadzają te palce w buzi, a smoka Ol ma jak idzie spać i właśnie ją rozbieram, bo jak widać, wszyscy są rozebrani, więc malej tym bardziej gorąco.

ale w sumie dzis widziałam dziecko w czapce i to wcale nie takiej od słońca, tylko normalnej z klapkami na uszy...

e-kord współczuję tragedii
dronka- ucałuj małą i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
monia- mi położne w szpitalu radziły brać nurofen, jak będą cyce bolały i poza tym nic nie robić

ionka eh te polskie ciocia i ich dobre rady skąd ja to znam, bądź od początku twarda to nikt ci nie podskoczy :)

Zobacz załącznik 263768
Mam nadzieje, ze nikogo nie urazilam, ale moje wqrwienie nie zna granic!

tabasia wcale ci się nie dziwię też bym miała nerwa nie popuszczaj im ja bym co chwilę dzowniła, może warto jakieś pismo wystosować, postraszyć że zgłosisz to wyżej, ja bym tak zrobiła,

ja nie odciagam tak by byly zupelnie miekkie, tylko do momentu az poczuje ulge.
No juz jest chyba coraz lepiej, znaczy mniej mleka bo po nocy nie musze od razu biec po laktator.

juz sama nie wiem, czy to sa potowki, czy uczulenie na proszek czy co.. czy cos mu nie odpowiada w Bebilonie. ehhh...
u nas puszka kosztuje 11 zł. i mam ja od soboty i powiem Wam, ze zostalo mi tylko pol.
A co 3 godziny robie mu 120.

wiesz monika u nas też dziwnie się złozyło że po bebilonie mały dostał krostki które potem zmieniły się w plamki na ciele, miałam stracha że to mleko ale okazał się płyn do kąpieli, a karmisz łącznie w nocy co 3 godziny???? a ulewa przy tym mleku??? a wiesz kochana że powinien dostawać 5 razy dziennie po 180 tak jest napisane na puszce u nas to sie sprawdza tylko zastanawiam sie jak tobie spi w nocy bo u nas cale noce przespane jesli ci w nocy tez tak sie budzi to wtedy rozumiem dawki mniejsze ale czesciej

reklama
kuuuurde.. czy tylko moj kiepsko spi?!
dzisiaj usnal po zjedzeniu 110 ml o 20, po 2 godzinach ryk, wypil 130 picia, o 12 w nocy zjadl 120 mleka, potem o 4,20 wypil 30 ml mleka i 30 ml picia, zrobil kupe i usnal o 5,30 i pospal godzinke... ehhh...

czyli mam już odpowiedź na swoje pytanie. rozumiem czemu tak dajesz. kurde szkoda ze go mleko nie przetrzymuje

Witam :) Straszne upały :) jak wasze maluszki sobie radzą? U nas nie jest źle, w dzień siedzimy w domu, chyba, że do sklepu po małe zakupy, a wieczory spędzamy na działce, Natalka na szczęście nie marudzi zbytnio, jest grzeczniutka, ale strasznie się do mnie przywiązała, tylko u mnie się uspokaja, wystarczy, że jestem w pokoju i cisza, wychodzę i marudzi :) Po za tym zbiera się do siadania, gdy ją z płaskiego podnoszę za paszki, ona automatycznie pręży się i podnosi główkę :) Miłego dnia życzę!

wiesz monika u nas też dziwnie się złozyło że po bebilonie mały dostał krostki które potem zmieniły się w plamki na ciele, miałam stracha że to mleko ale okazał się płyn do kąpieli, a karmisz łącznie w nocy co 3 godziny???? a ulewa przy tym mleku??? a wiesz kochana że powinien dostawać 5 razy dziennie po 180 tak jest napisane na puszce u nas to sie sprawdza tylko zastanawiam sie jak tobie spi w nocy bo u nas cale noce przespane jesli ci w nocy tez tak sie budzi to wtedy rozumiem dawki mniejsze ale czesciej

Yra do mleka dodaje Nutriton przeciw ulewaniu, no i nie ulewa, jest nawet lepiej niz jak podawalam Nutriton lyzeczka i do tego piers. Wlasnie podejrzewam tez proszek, ale juz bylo kilka pran w nim i nie bylo uczulenia. no chyba, ze takie uczulenie wychodzi po kilku (kilkunastu) dniach.
Spi mi kiepsko w nocy, gora co 3 godziny sie budzi. Czasami czesciej.
Mleko podaje co 3 h, podaje tez picie, ale staram sie nie bezposrednio przed karmieniem, by zoladka nie zapchac woda.
Wiem, ze powinien jesc 180 w swoim wieku, no ale co ja poradze. Wypija 110 i to po wielkich bataliach i juz nie mam sily mu wmuszac wiecej.

Witam :) Straszne upały :) jak wasze maluszki sobie radzą? U nas nie jest źle, w dzień siedzimy w domu, chyba, że do sklepu po małe zakupy, a wieczory spędzamy na działce, Natalka na szczęście nie marudzi zbytnio, jest grzeczniutka, ale strasznie się do mnie przywiązała, tylko u mnie się uspokaja, wystarczy, że jestem w pokoju i cisza, wychodzę i marudzi :) Po za tym zbiera się do siadania, gdy ją z płaskiego podnoszę za paszki, ona automatycznie pręży się i podnosi główkę :) Miłego dnia życzę!

fajnie, ze Natalka taka silna.
U nas juz praktycznie z plaskiego sam sie podnosi i siada. Tylko jeszcze biadaczek do przodu sie przegina i nie moze sie utrzymac w siadzie :-)

Yra do mleka dodaje Nutriton przeciw ulewaniu, no i nie ulewa, jest nawet lepiej niz jak podawalam Nutriton lyzeczka i do tego piers. Wlasnie podejrzewam tez proszek, ale juz bylo kilka pran w nim i nie bylo uczulenia. no chyba, ze takie uczulenie wychodzi po kilku (kilkunastu) dniach.
Spi mi kiepsko w nocy, gora co 3 godziny sie budzi. Czasami czesciej.
Mleko podaje co 3 h, podaje tez picie, ale staram sie nie bezposrednio przed karmieniem, by zoladka nie zapchac woda.
Wiem, ze powinien jesc 180 w swoim wieku, no ale co ja poradze. Wypija 110 i to po wielkich bataliach i juz nie mam sily mu wmuszac wiecej.

rozumiem,

Hej! My już dzisiaj po spacerku. Takie upały, że później lepiej nosa nie wytykać z domu, chociaż tutaj też gorąco, uff...
Przez te upały Basia wczoraj popołudniu nie chciała spać, ale za to zasnęła o 18:30 obudziła się o 19 zjadła i spała do rana do 7 z trzema przerwami na jedzonko:-)

reklama
Witam.Znowu upał,mają byc jeszcze przez co najmniej dwa tyg.Bartus w nocy ładnie spi czasem sie raz zbudzi,ale wiadomo pic sie chce przez te upały.Ale teraz meczył sie zeby zasnoc,drzemkuje sobie,ale niewiadomo na jak długo.Nas juz meczą te upały,Bartusiowi tez,mogło by byc do 25,ale nie 36 masakra.Tak to dziąsełko jest spuchłe czerwoniutkie i u góry białe,moze to juz pierwszy ząbek,wszystko do buzki pcha,zobaczymy.Miłego dnia życze;-)

Do góry