reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hej Niki dzis zjadl tylko 200 ml mleka...ja nie wiem juz co mu jest...eh:( jak widzi mleko to furia...
w ogole bladziutki jak sciana ale byl adany pod katem zelaza i jest OK...co za tydzien..
łeb mniej uz od myslenia boli czemu tak sie dzieje..na dodatek katar mnie strasznie meczy..w domu spzital siora jak nie a angina to teraz na skorze jej cos wyszlo i załapała wirusa..siostrzenicap o chorobie ojciec churchla matka tez :O
włosy mi lecą z łba jak szalone zaraz bede łysa :( totalny brak humoru:-(

Ostatnia edycja:
Niki spi od 22 przewaznie do 5 rano badz 6...czasem zasypia po 21..rano mleko i tak spi do 8-9
a w dzień spi po 40 minut z 3 razy i zasypia sam albo w łozeckzu albo bujaczku...dzis np. sam usnal na macie edukacyjnej chyba go nudzi ;-)

a my bylismy nad jeziorkiem.Synuś ładnie w cieniu spał tylko obudził sie na mleczko,super było upalnie nie samowicie.Teraz synus jest po kąpieli i gada sobie z tatolkiem.Zaraz sobie zimne piwko wypijemy;-)

mam pytanie dziewczyny moje dziecko zaczęło przewracać się z plecków na brzuszek, a co robi wasze dziecko z rączką ? bo ta jedna rączka jak narazie mu przeszkadza i nie potrafi jej oczywiście jeszcze wyciągnąć
nauczy sie. Moj na poczatku tez nie mogl reki jakos wyciagnac, nie pomagalam mu, sam sie nauczyl :-)
Ja właściwie odstawiłam(zajęło mi to około tygodnia) z dnia na dzień.Najpierw jadł tylko na noc i nad ranem potem tylko rano i tak około tygodnia.Robiłam sobie ciepły prysznic i nic nie odciągałam jak bolały cyce to pod prysznic i masowała zawsze coś tam wyciekło i była ulga,tak robiłam około 4 dni potem przeszło i było dobrze bez bólu, dopiero po 2,5 tygodnia mnie zalało po nocy i ból straszny i znowu ciepłe prysznice 1 dzień i po sprawie.Ciepłe prysznice pomogły naj bardziej.
a ja myslalam, ze cieple prysznice wzmagaja laktacje.
mi pomogło picie szałwi polecam, i ściagaj tylko po kilka kropel, a jak nie to do lekarza ginekologa zapisze ci bromergon i 3-4 dni i po sprawie
ja sciagam do momentu, kiedy cyce zrobia sie w miare miekkie. Bardzo mnie boli po bokach piersi, chyba jakies gruczoly tam sa. Bardzo sie boje zapalenia, dlatego wole sciagac tyle, by nie bylo grudek w piersiach. Musze ta szałwie kupic..

Dziewczyny mam pytanie, na ile starcza Wam puszka mleka? Ja mam konkretnie Bebilon Pepti.

A, i jeszcze jedno... czy mozliwe ze po bebilonie pojawia sie uczulenie? czy to raczej potowki? na glowce wyskoczylo kilka krostek..

MoniSkaBe mi sie wydaje, ze nie tyle cieply prysznic wzmaga laktacje, co tak jak pisala juustyna, razem z masazem powoduja, ze te gulki ci znikna z piersi i mleko poplynie. Ja sobie tak pomagalam na poczatku karmienia, bo okropne gule mi sie porobily, i strasznie bolalo, ale masowalam jak najczesciej pod prysznicem. Jak bedziesz odciagala duzo, to Ci to wzmozy laktacje bardziej niz cieply prysznic...

nauczy sie. Moj na poczatku tez nie mogl reki jakos wyciagnac, nie pomagalam mu, sam sie nauczyl :-)

a ja myslalam, ze cieple prysznice wzmagaja laktacje.

ja sciagam do momentu, kiedy cyce zrobia sie w miare miekkie. Bardzo mnie boli po bokach piersi, chyba jakies gruczoly tam sa. Bardzo sie boje zapalenia, dlatego wole sciagac tyle, by nie bylo grudek w piersiach. Musze ta szałwie kupic..

Dziewczyny mam pytanie, na ile starcza Wam puszka mleka? Ja mam konkretnie Bebilon Pepti.

A, i jeszcze jedno... czy mozliwe ze po bebilonie pojawia sie uczulenie? czy to raczej potowki? na glowce wyskoczylo kilka krostek..

monika dokładnie nie możesz ściągać aż piersi są miękkie, tylko jak czujesz ulgę, aaa i spytaj w aptece o herbatkę na wstrzymanie laktacji, jak ja suszyłam mówił w aptece że taka jest ale jej nie mają więc spytaj.

bebilon pepti mi starcza puszka na 5 dni, kupuje na recepte po 7 zł puszka, i czasami bebilon pepti też może uczulać może jakiś składnik nie odpowiadać, ale również też może być reakcja na nowe mleko więc spokojnie obserwuj

Niki spi od 22 przewaznie do 5 rano badz 6...czasem zasypia po 21..rano mleko i tak spi do 8-9
a w dzień spi po 40 minut z 3 razy i zasypia sam albo w łozeckzu albo bujaczku...dzis np. sam usnal na macie edukacyjnej chyba go nudzi ;-)

fajnie , że chce na niej leżeć bo moja Pola jak tylko zobaczy mate edukacyjną to zaraz jest wrzask. My do zabawy mamy kojec z masą grzechotek.
Jak jak bym chciała aby moja mała w dzień usypiała sama a nie w wózku.

hej Wam. Nie wiem jak wasze dzieci ale mój nic prawie nie spał w dzień przez ten upał, zjadł full mleka, słoiczek deserku, napój winogronowy i padł godzinę temu po kąpieli. ja też już zdycham, karmienie w te upały to masakra, pije małe piwo karmi teraz bo wody mam dość. Mały będzie jadł nad ranem dopiero. Franko toleruje ostatnio tylko leżak, zero wózka. Wieś mu w sumie służy bo od tygodnia prawie nie płakał. Ja @ jeszcze nie mam ale czuje się jak bym ja miała tak brzuch mnie boli czasem. Przyznam się że nie byłam u gina jeszcze po porodzie. Ale chyba pora iść... Miałam robione dwa razy po tym porodzie skrobanie i czuje że mnie nie wyczyścił dobrze ten w szpitalu.

reklama
Do góry