reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej brzuszki :)
Dostalismy nowe mieszkanie jupiiiiiii i od 1.11 mozemy sie juz wprowadzac no chyba ze to gdzie jeszcze mieszkamy ktos bedzie chcial szybciej wynajac to idziemy szybciej .
Dzisiaj podpisalismy umowe w piatek dostaniemy klucze i juz mozemy powoli remontowac .
Duzo nie jest do roboty pomalowac i na gorze w sypialni i dziecinnym inna wykladzine polozyc .
Mieszkanko jest pietrowe wow zawsze takie mi sie marzylo i teraz takie dostalismy a tak sie obawialam ze trzeba bedzie sie naszukac nachodzic a tu prosze za pierwszym podejsciem .
Mieszkanko jest z miasta dlatego tez tansze w porownaniu do prywatnie wynajetego mamy 3 pokoje ,kuchnie ,lazienke z wanna hurra bo zawsze byl prysznic ,duza piwnice ,strych i ogrodek :)
W piatek po usg genetycznym jedziemy odebrac klucze i do ikka po lozko i szafe bo sa w przecenie :) ale jestem szczesliwa .

Dzisiaj mnie troche muli ,zjadlam paczka i bulki i wszystko mi w gardele stoi bleeeeeeee
Teraz sie kimne poczekam az m wroci ze szkoly zjemy obiadek i idziemy do miasta tak o popatrzec moze dla niuni/niunka cos kupimy tak na poczatek :)

Buziaki dla was .

reklama
Kurcze to widzę ze nas wszystkie dopada ten obrzydliwy katar.....ja od niedzieli nic nie czuję, nie mam smaku i oddycham tylko ustami i umieram...dzisiaj rano czulam sie lepiej, a teraz mam stan podgorączkowy i znowu zdycham....
Sposób na katar....hmmm...mi chyba nic nie pomaga:-(Wsuwam czosnek, wit C, wapno, mleko z miodem i czosnkiem i nic....słuszałam ze katar leczony i nielezony trwa ok 7 dni:wściekła/y:
Chyba trzeba to przeżyc....

A pogoda taka piekna....

hej brzuszki :)
Dostalismy nowe mieszkanie jupiiiiiii i od 1.11 mozemy sie juz wprowadzac no chyba ze to gdzie jeszcze mieszkamy ktos bedzie chcial szybciej wynajac to idziemy szybciej .
Dzisiaj podpisalismy umowe w piatek dostaniemy klucze i juz mozemy powoli remontowac .
Duzo nie jest do roboty pomalowac i na gorze w sypialni i dziecinnym inna wykladzine polozyc .
Mieszkanko jest pietrowe wow zawsze takie mi sie marzylo i teraz takie dostalismy a tak sie obawialam ze trzeba bedzie sie naszukac nachodzic a tu prosze za pierwszym podejsciem .
Mieszkanko jest z miasta dlatego tez tansze w porownaniu do prywatnie wynajetego mamy 3 pokoje ,kuchnie ,lazienke z wanna hurra bo zawsze byl prysznic ,duza piwnice ,strych i ogrodek :)
W piatek po usg genetycznym jedziemy odebrac klucze i do ikka po lozko i szafe bo sa w przecenie :) ale jestem szczesliwa .

Dzisiaj mnie troche muli ,zjadlam paczka i bulki i wszystko mi w gardele stoi bleeeeeeee
Teraz sie kimne poczekam az m wroci ze szkoly zjemy obiadek i idziemy do miasta tak o popatrzec moze dla niuni/niunka cos kupimy tak na poczatek :)

Buziaki dla was .

jak fajnie :-)
super są dwupoziomowe mieszkania, w PL nie są popularne i raczej strasznie drogie
ale mi się strasznie podobają :cool2:
no i super, że będziecie mieli jakiś ogródeczek, rewelacja =)
życzę miłego urządzania, fajnie się Wam trafiło mieszkanko na powitanie Maleństwa :tak:

właśnie też walczę z przeziębieniem i na katar to sobie czasem psiknę solą morską, no i dużo czosnku, chleb z czosnkiem, strasznie wali ale pomaga, cytryna i miód do herbaty, teraz tylko mi kaszel został i nie wiem co na to mam wziąć

ja to teraz na słodkie mam parcie:zawstydzona/y:
ja tez psikałam solą morską i od razu lepiej mi sie oddychalo:tak: Na szczęście teraz nie choruję ale pierwsze 2,5 miesiąca to był koszmar dosłownie:no:Nie do opisania..:no: na szczęście już jest dobrze i mam nadzieję, że będzie tak do końca ciąży:tak:
Mówisz, że parcie na slodkie masz? Oj to pewnie dziewuszka w brzzuszku:-p;-):-D Ja tak za bardzo to nie.. wolę ostre, przyprawione, kwaśne:tak::-) no ale kawałek Ww rano wtrząchnęlam bo tak leżało nadgryzione..:zawstydzona/y::laugh2:szkoda było, żeby się zmarnowało:-p:-D

Własnie zrobiłam sobie pyszną sałatkę, która polecam( pyszna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu)
Potrzebna będą:
-rukola
-4 ugotowane na twardo jajka
-pęczek rzodkiewki
-1/2szcypiorku
-ser kozi pokruszony( ale ja za nim nie przepadam więc pokroiłam w kostkę żółty twardy ser)
-sół, piepsz, czosnek
-2 łyzki oliwy z pierwszego tłoczenia
-łyżeczke musztardy(ale nie koniecznie)

PYCHA.....................

Witam sie z mojego ranka.
Wczoraj dowiedzialam sie ze kuzynka mojego ma termin na 24lutego,chodzimy do tego samego gin ibedziemy rodzic w tym samym szpitalu.Smialam sie ze jak poczeka tydzien to nasi m beda szli za raczke do szpitala i beda mogli razem oblewac.z 24 lutego jest moj synek to tez dobra data .Z moim M smialismy sie ze fajnie by bylo wtedy urodzic.
Ja za chwile znowu maraton a dzis wczesniej do pracy.Wiec zycze wam milej reszty dnia:-):-):-)

wklejam ten szlafroczek co sie pytalamhttp://allegro.pl/item731585130_piekny_szlafroczek_baby_j_nowy_r_3_6m.html no i go kupilam :-) to co ze niebieski ale ja kocham niebieski nigdy rozowego nie lubilam i moja dziewuszka o ile bedzie w co watpie :-pbo pewnie chlopiec to bedzie miala duzo ciuszki niebieskich dziewczenskich ;-):-)

a no i kupilam dzisiaj wanienke ta profilowana za 95 zl w opolu u mnie co na allegro pokazywalyscie i tez niebieska wzielam :-D:-)

boze!!! a co ja dzisiaj w nocy mialam :szok: wstalam o 4 i koniec ze spaniem... czekalam do 6 rano zeby isc do sklepu w szlafroku bo mi sie ubierac nie chcialo i kupic mialam jablko i sok jakis owocowy :eek: i wyobraźcie sobie ze tak lezalam w lozku i czekalam do tej 6 i wylam bo tak mi sie chcialo jablka albo pomaranczy ze myslalam ze zwariuje a moj to chrapal obok twardo, ale nie mialam serca go budzic... no i ostatni raz popatrzylam na zegarek o 5.30 i pozniej zasnelam chyba z wycienczenia :-p ale to koszmar byl masakra normalnie:no::-D

ale powiem ci ze np jak wczoraj widzialam w parku dwie dziewczynki obok bawiace sie ze soba to jedna miala rozowa sukieneczke z elementami koronek ijakis tam czego kolorowego a druga miala fioletowa ciemna bluze i dzinsowa spodniczke i wygladalo tak ponuro a ta rozowa tak promieniala ... bede wybierala jasne kolory dla dziewuszki napewno choc i ja uwielbiam sie na ciemno ubierac :-p;-)

reklama
Super śliczny ten szlafroczek!!
Na allegro zawsze mozna coś fajnego upolowac tylko czasu troszkę potrzeba:-)

monizuber, cudownie ze macie nowe mieszkanko. Z tego co piszesz to musi byc super! Fajnie, bedziecie się teraz urządzac...ja to uwielbiam!! Malowanie ścian, meblowanie, dodatki....ciągle coś w domku zmieniam:tak:

Do góry