reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczyny,
ja od poniedziałku walczę z katarem. Macie jakieś sposoby skuteczne? Widzę, że takie leczenie bez leków, to potrwa chyba długo... Pozdrawiam Was i maleństwa.

Herbataka z cytryną i miodem, mleko czonkiem:rofl2: A ja osttatnio na ból gardła kupiłam sobie te najmocniejsze holsy, okropne, ale gardło nie boli:-)

reklama
Dzień doberek,
Ja ostatnio wogóle nie mam ochoty na słodycze:no: a jeszcze tydzień temu od czasu do czasu skusiłam się na coś słodkiego, a teraz o nie nie nie....ale to akurat dobrze bo nie powinnam jeść słodyczy, ale za to jakieś owocki za mną chodzą i jakieś dobre zupki, chodź nigdy nie byłam zwolennikiem zup, eh co ciąza może zrobić z kobietą:tak:

Ja w poprzedniej ciąży przechodziłam ogromne rewolucje smakowe :-D. Nigdy nie przepadałam za lodami. Jako dziecko, jak chodziliśmy z rodzicami na spacer, wszyscy kupowali lody, a ja wolałam jabłko. Jak już sie skusiłam na lody, to musiały być w pucharku, z owocami i bitą śmietaną (w zasadzie bardziej jako dodatek). A pod koniec ciąży poprostu jak zobaczyłam lody, to od razu musiałam kupić. Chyba tonami je jadłam. Na szczęście po porodzie wróciuło do normy. To samo z tortami i ciastami kremowymi. Nie cierpiałam ich. A na pożegnaniu nasz kolega s[pracy kupił torta i aż mi sie dokładki chciało (a zawsze widelczyk spróbowałam żeby nie urazić że nie chcę wogóle)

Ja też teraz ciągle mogę jeść zupki, owoce też , a najbardziej gruszki. Na szczęście mamy w sadzie nie pryskane.
Nie wiem czy wy też tak macie, ale ja jeszcze parę tygodni myslałam sobie jak fajnie być w ciąży i mam koleżankę która jest w 8 miesiącu ciązy i mówiła że juz nie może się docekać jak urodzi. I nie mogłam jej zrozumieć, a teraz sama juz bym chciała być w 8 miesiącu, a do marca jeszcze tak daleko...

Witajcie kochane !!!!!
Taka piekna pogoda z mi z domu sie nie chce wyjsc...ale na szczescie jedziemy z M dzisiaj na zakupy wiec troszke poszaleje.!!! hihi Zapisałam sie na prawo jazdy wreszcie trzeba zrobic bo przy dwojce dzieci na wsi to trzeba koniecznie byc niezaleznym a nie zeby maz co chwila brał wolne w pracy :))
Mój Synek zaczyna sam juz chodzic :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: dumna jestem mamusia :)

Hej kochane przez 4 dni netu nie miałam :eek: i troche mi zajęło dojście do ostatniej strony ale już jestem :-)
Co do ciuszków ....wydawało mi się ze mój brzuszek nie rośnie ale to dletego że siedze na L4 i w piżamie śmigam podomu a tu w weekend pojechalismy do mojej mamy a tu szok:confused2:ledwo sie dopinam i kumpela dala mi 5 par spodni ciązowych :-) ale nie sadziałam ze taka wysoka jestem bo wszytkie za któtkie :crazy::crazy: ona ma 170 a ja 173 i wszytkie takie do kostki są i jedank musze poszukac na allegro spodni! a moze jak skonczy mi sie zwolnienie rusze sie do H&M i C&A bo ona też tam pare spodni kupila i sa nawet nawet spoko:-):-):-)

i jak wam zazdroszcze ..u was na suwaczku juz 14-15tc a ja.....czemu ten czas tak wolno leci:crazy:
- no ciezko jest kupic spodnie dla wysokiej osoby ja wiem tez cos o tym mam 177 i zamowilam sobie na allegro spodnie z mozliwoscia uszycia dluzszych i napisalam zeby mi uszyli dluzsze :))
Tez juz bym chciala chociaz 4 miesiac a tu sie tak ciagnie i ciagnie dlugo

Ja też teraz ciągle mogę jeść zupki, owoce też , a najbardziej gruszki. Na szczęście mamy w sadzie nie pryskane.
Nie wiem czy wy też tak macie, ale ja jeszcze parę tygodni myslałam sobie jak fajnie być w ciąży i mam koleżankę która jest w 8 miesiącu ciązy i mówiła że juz nie może się docekać jak urodzi. I nie mogłam jej zrozumieć, a teraz sama juz bym chciała być w 8 miesiącu, a do marca jeszcze tak daleko...

No ale wiesz jest duza roznica chodzic z wielkim brzucholem w lecie !! jak jest 30 stopni ja cos wiem o tym...zima bedzie inaczej nie bedzie duchoty. Ale mimo wszystko ciezko jest z takim wielkim brzuchem ale za to jak fajnie....jak dzidzia kopie tak mocno ze mozna rozpoznac czy to raczka czy łokiec czy moze kolanko hihi !! :) Buziak

Agniesiak85,riterka
dziękuję za przepisy.

Co do tej masy zastanawiałam się właśnie nad takim torcikiem :) tylko nie wiem czy mi się to uda zrobić :) Dziękuję bardzo za przepis :)

A co do spodni to ja już się w stare nie zapinam, natomiast mam kilka par większych o rozmiar, więc na razie nie jest źle :) tylko w tyłku trochę za luźne :) Miłego dnia życzę.

Mi też rodzice z działki przywieżli gruszki, ja lubie takie twarde więc się nimi zajadam, jami jami...
Eh też bym chciała już żeby chociaż był luty, albo chociaż grudzień, a najlepiej marzec, pragne juz przytulić swoje maleństwo, wycałować mieć już je na świecie...

Dla wysokiej osoby ciężko kupić spodnie, ale dla niskiej też. Ja mam 157 cm wzrostu i zawsze jak kupuję spodnie, to muszę je potem obcinać, albo podwijać i tracą cały fason. Mam właśnie od kuzynki parę spodni ciążowych, ale co z tego jak wszystkie są na mnie za długie

Dziewczyny, a co myślicie o tym żeby otworzyć nowy wątek i obstawiać czy to będzie chłopiec czy dziewczynka? Widziałam takie coś u styczniówek i bardzo mi się spodobało. Tylko ja to nie wiem za bardzo jak to zrobić

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny,
ja od poniedziałku walczę z katarem. Macie jakieś sposoby skuteczne? Widzę, że takie leczenie bez leków, to potrwa chyba długo...
właśnie też walczę z przeziębieniem i na katar to sobie czasem psiknę solą morską, no i dużo czosnku, chleb z czosnkiem, strasznie wali ale pomaga, cytryna i miód do herbaty, teraz tylko mi kaszel został i nie wiem co na to mam wziąć

ja to teraz na słodkie mam parcie:zawstydzona/y:

Do góry