Zapalenie ucha mozna głownie dostac od przeziebinia a nie od wiatru
ja tam malej zakladam kapelusik ale przed sloncem a nie przed wiatrem.-mimo ze teraz jest przeziebiona to nadal kapelusik zakladam albo wogole jak po cieniu chodze....a jak szukalam kaplelusika i pani w sklepie pokazala mi z tymi troczkami na uszy to od razu podziekowalam
ja nie mialam wyjscia bo na chopca w jego rozmiarach wszystkie maja te na uszy ;( a tez szukalam bez (troche smiesznie by wygladal w kapelusiku
a kaszkietow nie znalazlam
)- ale dzis mu zalozylam bo bylismy samochodem na zakupach i chcialam przed sloncem schowc bo nie mamy daszka w foteliku to po 5 min i to w takiej cienkiej spocila mu sie glowka i czapka wyladowala w torbie a ja z gory polozylam pieluche
Tabasia twoj wybor czapki duzo ładniejszy
tylko jak pisalam chialam przymierzyc wiec u mnie net odpada
No a teraz sie pochwale moim wyczynem - takej sieroty to dawno nie widzialam.
Wychodzilismy na spacer i ja wzielam w rozku malego a M wozek sprowadzał, zeszlam po schodach przeszlam ok metra i sie wywalilam na prostej drodze- dokladnie na kostce przed domem
- chyba jakos zle stanelam , upadlam na kolano a druga noge jakos podwinieta mialam - nie myslalam jak sie chronic tylko zeby nie uposcic Alana , no i z tego kolana na bok i siadlam na dupie
- efekt pozdzierane kolano i albo skrecona noga albo stluczona- w zgieciu przed kostka mam gule
i ledwo chodze , ale na spacer poszlam , tylko ledwo nadazalam za wozkiem - a M sie smial ze kuternoga iddzie i wstyd ze mna isc wiec mnie z tylu zostawia
.
na szczescie nic sie nie stalo - ale troche sie wystraszyam bo nieraz nosze malego na spacerach
, no i kurde wolno szlam i patrzylam pod nogi ogolnie jak go nosze staram sie uwazac
a jakbym tak chwile wczesniej na schodach
az nie chce o ty myslec
.
a co do spanie to alan tez malo spi - w nocy od 20 - 6 z 2-3 przerwmi na jedzenie - ale je prawie spiac, a w dzien to co ok 3- 4 h ma drzemke ok 30- 45 min , dzis np. były tylko trzy takie drzemki a tak to wesolutki i bawic sie chce, u nas latwo poznac kiedy chce spac - zaczyna byc marudny i ma czerwone pod oczkami jak po placzu dostaje smoka i tez juz sam zasypia - nieraz jeszcze go potrzymam z raczke i glówke, a nieraz jeszcze pozwole usnac przy cycu ale chyba juz woli smoka bo jak nie jest glodny to wypluwa ;-)
a co do smoka to fajnie chowac dziecko bez bo potem nie rzeba odzwyczajac ale problem jest jak zacznie ssac kciuka - moja koleanka teraz nosi aparat (27 lat) , a drugiej synek od 1 roku do teraz 3 latka jeszcze ssie - i nic nie skutkuje -gorzki paluszek itp. i tez mowi ze zabki mu kzywo rosna.