reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny a propo tych uczulen, moj maly ostatnio jak spi na brzuszku to na czole skora robi sie taka czerwona, szorstka z krostkami, myslicie ze uczulenie na proszek lub plyn zjawia sie po jakims czasie?Bo ja uzywam tego samego od jego urodzenia, nic nie zmienialam, do kapieli uzywam jednego plynu Johnsona, a potem nacieram oliwka. A moze po prostu jak przekreca glowke to sobie trze to czolko...

reklama
Witam!Ja juz od 5 na nogach, malemu sie chyba cos poplatalo....Ale juz od pol godzinki spi, a ja nie moge jakos wrocic do wyrka....ech
Tabasia jako obywatel Polski mozna miec dwa paszporty, to raczej twoje dzieci tez. Dowiadywalam sie o swoje dziecie i moze miec dwa obywatelstwa(moj M ma paszport bryt.). No i powodzenia dzisiaj na rozmowie o prace!!!

u nas to samo mały nie spi od po 5 wczoraj cały dzien nie spał!!!! ale nie marudził dopiero usnał na spacerku pod wieczór...:)
w ogole byłam u lekarza all ok i mam zapisana azalie
coś kupki znowu nie może mały Zrobić i mu coś w brzuszku jezdzi ehh ja sie wykoncze;/

Witam!Ja juz od 5 na nogach, malemu sie chyba cos poplatalo....Ale juz od pol godzinki spi, a ja nie moge jakos wrocic do wyrka....ech
Tabasia jako obywatel Polski mozna miec dwa paszporty, to raczej twoje dzieci tez. Dowiadywalam sie o swoje dziecie i moze miec dwa obywatelstwa(moj M ma paszport bryt.). No i powodzenia dzisiaj na rozmowie o prace!!!
Ojjj wspolczuje, moj sobie dwa razy tak poprzestawial i od 4 nie spal, a ja jak zombie :no: Teraz luzik, juz trzeci poranek jak budzi sie o 8, wczesniej bylo miedzy 6 a 9, wiec jakby mu tak zostalo to by bylo idealnie :-)w nocy tylko karmienie miedzy 2 a 3.
no i wieczorem sam zasypia, zawsze mam stresa czy mu sie nie odwidzi, ale juz dlugo tak robi, wiec nie powinno.
Dobrze wiedziec z paszportem.
I nie dziekuje ;-)
A Maz jest Polakiem?
no my zawsze w czasie wakacji u rodziny jechaliśmy na WAKACJE, ale rok temu i w tym tak nie będzie... pewnie po kilku dniach będe marzyła o powrocie.

ooo, szybko z tą pracą! :) powodzenia!!
Szybko, szybko Ionka :-D Dwa dni temu mialam dluga rozmowe z szefowa agencji przez ktora jestem zatrudniona i nie chca mnie przeniesc do firmy, w ktorej pracowalam wczesniej, pomimo swietnych referencji i naboru tam. Wiec powiedzialam jej kilka ciekawych rzeczy na ich temat. I co?! I tak mnie nie chca zwolnic :eek: A to by mi bylo na reke, bo bym sobie z Alexem siedziala w domku. No nic, tak sie wkurzylam, ze wyslalam JEDNO cv, do innej agencji, ktora rok temu mi proponowala fajna prace, ale doslownie tydzien wczesniej dostalam inna i glupio mi bylo z tamtej rezygnowac.
No i efekt taki, ze dzis mnie zaprosili na rozmowe :-) Ja sie nie napalam, zobaczymy co z tego bedzie...

Wiecie co? Alex strasznie chlusta rano pomimo tego zageszczacza :-( W nocy jest ok nawet bez, w ciagu dnia i wieczorem tez. Dzis powiazqalam to z tym, ze rano czyszcze mu nosek woda morska, a niestety robie to pojedzeniu i jak mu to splywa, to on zwraca...
Jutro nie wyczyszcze i zobacze co sie stanie.
Polozylam go teraz do lozeczka, wlaczylam mu karuzele i nie wiem czy to ta muza tak na niego dziala, ale zaczal "biegac" tak ze cale lozeczko sie trzeslo :-D:-D:-D energia go rozpiera :szok:

Czy Wasze dzieciaki tez upodobaly sobie jeden bok (chodzi mi o glowke) do spania?
Ja Mlodemu przekrecam jak juz usnie, zeby mu sie nie splaszczyla...

A wiecie ze ja chcialamchlopcow i mam chlopcow...ale czesto mi sie sni ze urodzilam coreczke...hehe chyba moja podswiadomosc pragnie coreczki...no ale ja nie chce wiecej dzieci...no moze za pare lat ( jakies 10 hehe ) ale to jak juz bedziemy mieli swoj dom i jak ja bede miała stalą prace.

Heronek wydaje mi sie, ze jakby to byl proszek, to juz dawno bys zauwazyla uczulenie i nie tylko na czole. Raczej pociera o materac i robi sie czerwone :tak:

My chcielismy dwoje (najlepiej parke, planowanie plci sprawdzilo sie z Alexem) i w nieduzym odstepie, a tu doopa, przez to cholerne cc musimy czekac 2 lata :-(
A ja ostatnio stwierdzilam, ze i na trzecie bym sie skusila :-)
Echhh gdyby czlowiek mial ta wiedze co teraz nt dzieci trzy miesiace temu, to by wiele rzeczy inaczej zrobil. Najbardziej mi go zal bylo jak tak plakal calymi dniami przez ten brzuszek, a my nie wiedzielismy, ze to alergia na mleczko :-( A teraz dziecko bezproblemowe w obsludze, luz blues :-) jest taki grzeczny i kochany :-) i pomimo, ze go duzo nosimy wcale nie domaga sie bycia na rekach (jeszcze :-D)
Wiec na pewno bedziemy miec wiecej dzieci, zreszta dla mnie ciaza byla najwspanialszym przezyciem i moglabym byc w niej wiecznie :happy2:

Ojjj wspolczuje, moj sobie dwa razy tak poprzestawial i od 4 nie spal, a ja jak zombie :no: Teraz luzik, juz trzeci poranek jak budzi sie o 8, wczesniej bylo miedzy 6 a 9, wiec jakby mu tak zostalo to by bylo idealnie :-)w nocy tylko karmienie miedzy 2 a 3.
no i wieczorem sam zasypia, zawsze mam stresa czy mu sie nie odwidzi, ale juz dlugo tak robi, wiec nie powinno.
Dobrze wiedziec z paszportem.
I nie dziekuje ;-)
A Maz jest Polakiem?

Szybko, szybko Ionka :-D Dwa dni temu mialam dluga rozmowe z szefowa agencji przez ktora jestem zatrudniona i nie chca mnie przeniesc do firmy, w ktorej pracowalam wczesniej, pomimo swietnych referencji i naboru tam. Wiec powiedzialam jej kilka ciekawych rzeczy na ich temat. I co?! I tak mnie nie chca zwolnic :eek: A to by mi bylo na reke, bo bym sobie z Alexem siedziala w domku. No nic, tak sie wkurzylam, ze wyslalam JEDNO cv, do innej agencji, ktora rok temu mi proponowala fajna prace, ale doslownie tydzien wczesniej dostalam inna i glupio mi bylo z tamtej rezygnowac.
No i efekt taki, ze dzis mnie zaprosili na rozmowe :-) Ja sie nie napalam, zobaczymy co z tego bedzie...

Wiecie co? Alex strasznie chlusta rano pomimo tego zageszczacza :-( W nocy jest ok nawet bez, w ciagu dnia i wieczorem tez. Dzis powiazqalam to z tym, ze rano czyszcze mu nosek woda morska, a niestety robie to pojedzeniu i jak mu to splywa, to on zwraca...
Jutro nie wyczyszcze i zobacze co sie stanie.
Polozylam go teraz do lozeczka, wlaczylam mu karuzele i nie wiem czy to ta muza tak na niego dziala, ale zaczal "biegac" tak ze cale lozeczko sie trzeslo :-D:-D:-D energia go rozpiera :szok:

Czy Wasze dzieciaki tez upodobaly sobie jeden bok (chodzi mi o glowke) do spania?
Ja Mlodemu przekrecam jak juz usnie, zeby mu sie nie splaszczyla...
Tabasia maz jest Kurdem z Turcji.

A moj synek to sie przekreca w nocy, i spi na kazdym boku. Dzisiaj w nocy(spi ze mna w lozku) to mnie prawie wykopal z lozka, tak sie kreci, potrafi obudzic sie w zupelnie innej pozycji, niz ja go polozylam....

Mcgosia tez mam glaskac zew strone dłoni i za groma nie dawac nic na sile w piąstki chyba ze sama chwyci:cool2: a jakie masz jeszcze ćwiczenia:confused: mi kazal np "strzepywac" nóżki, gilgotac wew strone klatki piersiowej zeby ramiona szly do przodu, glaskac rączki :blink:

my jeszcze mamy
1. ściągać małemu ramionka (barki)na przemian i jednocześnie

2. stukać w łokieć kierując rączkę na nosek

3. mały ma się głaskać po ciałku - lewą jego ręką głaskamy od prawego barku do brzuszka i a prawą - lewą stronę

4. kładziemy jego lewą ręką na pępuszku a prawą rękę na lewej i wyciągamy spod rawej ręki lewą i tak na zmianę (wygląda to tak że mały się głaszcze po dłoniach na wysokości pępka)

5. chwytamy malca za uda (najmniejsze nasze palce w pachwinach) i na przemian wyciągamy nóżki - coś jak rowerek, później to samo tylko że chwytamy go w okolicy kolan

6. mały łapie się prawą rączką za prawą nóżkę (w okolicy kostki - kolano ma być skierowane do zewnątrz) i lewą jego rączką głaskamy po prawej stópce... to samo z drugą nóżką.

no i mamy jeszcze obowiązkowo robić "kołyskę" - mały chwyta się za kostki u nóg i my wtedy go tam łapiemy i bujamy na boki - TO ĆWICZENIE JEST POKAZANE W JEDNEJ Z REKLAM - CHYBA PIELUSZEK HAPPY:-D

reklama
Heronek wydaje mi sie, ze jakby to byl proszek, to juz dawno bys zauwazyla uczulenie i nie tylko na czole. Raczej pociera o materac i robi sie czerwone :tak:

My chcielismy dwoje (najlepiej parke, planowanie plci sprawdzilo sie z Alexem) i w nieduzym odstepie, a tu doopa, przez to cholerne cc musimy czekac 2 lata :-(
A ja ostatnio stwierdzilam, ze i na trzecie bym sie skusila :-)
Echhh gdyby czlowiek mial ta wiedze co teraz nt dzieci trzy miesiace temu, to by wiele rzeczy inaczej zrobil. Najbardziej mi go zal bylo jak tak plakal calymi dniami przez ten brzuszek, a my nie wiedzielismy, ze to alergia na mleczko :-( A teraz dziecko bezproblemowe w obsludze, luz blues :-) jest taki grzeczny i kochany :-) i pomimo, ze go duzo nosimy wcale nie domaga sie bycia na rekach (jeszcze :-D)
Wiec na pewno bedziemy miec wiecej dzieci, zreszta dla mnie ciaza byla najwspanialszym przezyciem i moglabym byc w niej wiecznie :happy2:

Chyba masz racje Tabasia co do tej wysypki....oj za duzo sie mysli i czyta i takie choroby przychodza do glowy...

Ja to zawsze chcialam chlopaka, i jedno mi na razie starczy....Ja mysle ze trojka to jest optimum, ale raczej w tym zyciu sie nie skusze....Ciaze i porod przeszlam nie najlepiej, wiec nie chcialabym tego powtarzac....:no:

Do góry