madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Wiem ze nie jest opóżniony,ładnie sobie radzi,tak powiedziała ordynator niewiem czemu nawet nie widziała co Bartuś potrafi,ale bedzie dobrze musi byc nie ma innej opcji.To dla jego dobra.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myjemy go mydełkiem Bambino, ale to na pewno nie uczulenie, bo myjemy go od urodzenia, a plamy są od 8 tygodnia.fiolkowa u nas tez byly czerwone szorstkie plamy takie wysuszenie na brzuszku i plecach i trochę przy brodzie, skóra ba brzuszku była szorstka i nie przyjemna nie zrobię zdjęcia bo zeszło prawie całkowicie ale zrób zdjęcie to zobaczję jak wygląda u ciebie, u nas okazało się to uczulenie na płyn do kąpieli, a jak kąpiesz małego? my teraz w oliatum i smaruję oliwką rano i wieczorem aby to natłuścić
My się kąpiemy co drugi dzień.
Główka spoczywa w zgięciu łokcia, a ja ją myję drugą ręką. Ja mam łatwiej, bo nie uzywam szmponu, tylko myję sama wodą z Emolium i po prostu główkę myję tą samą myjką, co resztę
Kuba też fika, aż woda się leje z wanienki na wszystkie stronykiedys tak myłam, jak Olcia była mała, ale teraz fika mi na wszystkie strony, więc nie mam szans, że ją utrzymam wczoraj ją sama kąpałam, ale bez główki. na razie zostaje mi asystowanie taty
Jesli chodzi o AZS to naprawde nie ma co odrazu stawiać takiej diagnozy - kurczę to przewlekła i bardzo ciężka dla malucha choroba skóry - przeszkadza wszystko , łącznie z ubrankiem i spoconą skórą. Ale poprawdzie to nie zawsze AZS łączy się ze skazą białkową. AZS zostaję do końca życia a z tzw skazy z reguły się wyrasta. Czy masz wrażenie że maluszek jest bardziej niespokojny? Czy skóra ma same krostki czy są to takie suche , czerwone , szorstkie placki? W czym kąpiesz ? Spróbuj wykąpać go w Emolium ( u nas przy AZS u starszej pomaga ) .Powiedziała, że póki nie ma chlustających ulewań, to mam się nie przejmować. Ale że we wtorek idę do szczepienia, to zapytam pediatrę o ten zagęszczacz, bo ja muszę go czasem po kilka razy dziennie przebierać, bo przecież nie będzie leżał w mokrym i śmierdzącym bebilonem ubranku
Ja to źle określiłam - to nie wysypka, tylko takie czerwone, szorstkie plamy na ciele. Ma je na brzuszku, udach i łokciach. Buzia właśnie po Bebilonie się trochę poprawiła, ale też gdzieniegdzie jest szorstka i zaczerwieniona. Takie właśnie placki są objawem AZS i przeczytałam, że to synonim skazy białkowej Skaza białkowa - Atopowe Zapalenie Skóry Postaram się jutro zrobić zdjęcia, jak to wygląda.
Aha - i mam 3-4 tygodnie później wprowadzać każdą nowe jedzenie.
I jeszcze taka nowość: jak jest słoneczny dzień i wystawiacie dzieci na słońce, to nie podawajcie wit D. Najnowsze doniesienia mówią, że sztuczna wit D może powodować u dzieci astmę.
I ja robie identycznieGłówka spoczywa w zgięciu łokcia, a ja ją myję drugą ręką. Ja mam łatwiej, bo nie uzywam szmponu, tylko myję sama wodą z Emolium i po prostu główkę myję tą samą myjką, co resztę