reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam sie:-)

madzia powodzonka i trzymam kciuki za malego:tak:

u nas dzis fajny dzionek moze na zakupy skocze cos wybrac na chrzciny, 19 czerwca robimy

maly spi, coraz jest fajniejszy tylko z tym usypianiem jeszcze ciagle jest problem,nie chce sam wieczorem zasnacale jestem dobraj mysli
no i nie wiem co sie stalo ale obudzil sie dzis o 2 w nocy, ale spal potem jeszcze do 7 wiec tak zle nie jest, tylko ze przyzwyczailam sie ze wstaje pierwszy raz kolo 5-6 a potem jeszcze do 8-9 spi:tak: ale moze to jednorazowy wyskok;-)

moja mama raz zmienila pieluche jak pawelek zrobil kupe ale ja to sie cieszylam, przeciez to nie jest jakas filozofia zebym miala jej tego zabronic:sorry:

reklama
u nas nowy sposób na zasypianie wieczorne.
kładziemy się razem u nas na łóżku i czytamy książkę :) Olcia jest zafascynowana obrazkami, przy pierwszych trzech stronach radośnie gada do królików, a im bliżej końca, tym bardziej oczy sie kleją :) książka ma 8 stron ;P odkładam ją wtedy do łóżeczka i w 5 minut zasypia uśmiechnieta :)
musimy kupic więcej książeczek :)

ionka musze wyprobowac:tak::tak::tak:;-)

Witam :)

Madziu ja również trzymam kciuki za Bartusia, musi być dobrze!!

Synek ponownie ma antybiotyk i szmery w oskrzelach :(

Co do chrzcin my robimy dopiero 22 sierpnia, czekamy na moją mamę, która bardzo chce być obecna :) Mała będzie miała 5 miesięcy, dokładnie tyle ile Dawid miał jak był chrzczony, może nie być łatwo z takim maluchem podczas mszy, ale damy radę :)

Dzisiaj noc mieliśmy bardzo fajną, ale najgorzej jest z zaśnięciem, ponieważ następuje to około 23, Natalka zbudziła się o 4 na cyca, później o 8 na butelkę i teraz jeszcze sobie smacznie śpi :)

Życzę miłego dnia!

Witam :)

Madziu ja również trzymam kciuki za Bartusia, musi być dobrze!!

Synek ponownie ma antybiotyk i szmery w oskrzelach :(

Co do chrzcin my robimy dopiero 22 sierpnia, czekamy na moją mamę, która bardzo chce być obecna :) Mała będzie miała 5 miesięcy, dokładnie tyle ile Dawid miał jak był chrzczony, może nie być łatwo z takim maluchem podczas mszy, ale damy radę :)

Dzisiaj noc mieliśmy bardzo fajną, ale najgorzej jest z zaśnięciem, ponieważ następuje to około 23, Natalka zbudziła się o 4 na cyca, później o 8 na butelkę i teraz jeszcze sobie smacznie śpi :)

Życzę miłego dnia!

skąd ja to znam :) u nas identyczne zasypianie ok 22-24 i tak od 3 tygodnia życia chyba ale już się przyzywczaiłam

Witam
My to nie mamy problemów z zasypianiem . Po kąpieli, koło 19 gdy już jest najedzony i czyściutki, kładę go do kołyski i tak sobie lezy i usmiecha się do karuzelki i kolo 20.30 smacznie juz spi. Gorzej, że o 4 rano zaczyna dzień i nie daje pospac bo na gadanie mu sie zbiera :)

fiolkowa a więc my odrazu po kilku dniach jak małemu tak strasznie się ulewało poradziliśmy się pediatry i zakupiliśmy nutriton jest to specjalny preparat do zagęszczania dla dzieci w przypadku ulewania, mogą je stosować normalnie do mleka jak i kobiety karmiące piersią, RÓŻNICA OGROMNA nie ma żadnego ulewania nic mu nie leci, po prostu jestem dużo spokojniejsza bo tak leciało strasznie, dodajesz maleńką miareczkę 0,7 g do mleka mleko jest trochę bardziej zagęszczone i po problemie, polecam ci, w aptece kosztuje ok 20 zł starcza na cały miesiąc i problem z głowy
Niestety Nutriton nie zawsze pomaga, zależy od nasilenia problemu. Mój starszy synek bardzo ulewał i Nutriton nie pomagał :no:. Męczyliśmy się z ulewaniem 8 miesięcy :szok:

u nas z zasypianiem wieczornym nie ma juz problemow gorzej jest niestety w dzien, lepiej bylo jak bylam u siebie w poznaniu elegancko w dzien zasypial i w nocy spal czasem do 6-7 rano a czasem zdarzaly mu sie pobudki okolo 4, a teraz od 1,5 tygodnia jestem u rodzicow i w dzien zdecydowanie gorzej zasypia na szczęście na noc zasypia bez problemow ale budzi sie teraz dwa razy w nocy raz okolo 2-3 a potem okolo 5 i spi jeszcze gdzies do 8, ale w nocy schodzi nam max 20 min bo tylko zje i dalej spi chociaz podejrzewam ze budzi sie bo mu sie bardziej pic chce niz jesc bo czasem naprawde bardzo krociutko je okolo 5 min i spi dalej, mam tylko nadzieje ze jak wrocimy do siebie to bedzie spal tam tak jak wczesniej :) bez pobudek w nocy

Dzień Dobry.Bardzo dziekuje za kciuki co ja bym bez Was zrobiła jesteście kochane.Synus ładnie spał,szedł lulu o 22 wtedy obudził sie na mleczko o 2.40 i wtedy dopiero przed 7 i tak sobie lezelismy do 9.U nas pogoda brzydka i zostajemy w domku.Dobrego dnia;-)

no u nas dzięki temu, że mały zasypia ok 22-24 to śpi to 12-13 :) z przerwami na butlę i śpi dalej

czy wasze maluszki też tak się kręcą w łóżeczku chodzi mi konkretnie o to że tak się wypycha nóżkami że moment jest tak wysoko, co jakiś czas muszę chodzić i go obniżać, bo wtedy krzywo leży

reklama
Do góry