reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Madziu bardzo wspolczuje Tobie i Twojemu Synkowi... Wiele razy zadawalam sobie podobne pytania, dlaczego te co pija i cpaja rodza zdrowe dzieci??? Powiedzmy, ze zdrowe, bo i tak na pewno w jakis sposob tryb zycia matek odbija sie na tych maluchach... Echhh... Smutne ile musicie wycierpiec :-( Duzo sil zycze!!!

My w koncu wyslalismy papiery o paszport. Teoretycznie zajmie im to 10 dni roboczych... A jak bedzie w praktyce?? No mam nadzieje, ze nie odrzuca wniosku.
Bylismy tez na spacerku, jest taki upal, ze szok :szok: Ale mi to nie przeszkadza. Tylko szkoda, ze Alexik nadal ma katar, tak bardzo sie meczy :-( Ja juz probowalam wszystkiego...

Madziu bardzo wspolczuje Tobie i Twojemu Synkowi... Wiele razy zadawalam sobie podobne pytania, dlaczego te co pija i cpaja rodza zdrowe dzieci??? Powiedzmy, ze zdrowe, bo i tak na pewno w jakis sposob tryb zycia matek odbija sie na tych maluchach... Echhh... Smutne ile musicie wycierpiec :-( Duzo sil zycze!!!

No tez sie zastanawiam czemu tak jest.Cały czas mam taką nadzieje,ze to bedzie ostatnia operacja.Dziekuje dużo sił mi sie przyda.

Kuba też od paru dni ma problemy z brzuszkiem i robieniem kupy, bo wróciliśmy do Bebilonu Pepti z powodu wysypki... Już sama nie wiem, czy to skaza, ale nie daję mu nic oprócz Bebilonu i mały 2 dni nie robił kupy. Wolę się wybrać do alergologa, żeby dostać fachową poradę, a termin dopiero na wrzesień:wściekła/y: Musimy się wybrać prywatnie...

Fiołkowa moze spróbuj Nutramigenu.
Mój Franek nie ma wprawdzie skazy, ale lekarz pozwolił mi mu dawać to mleko ze względu na kolki i gazy.
Po nim robi kupki 2 razy dziennie.
No i kolki sie skończyły.

Madzia- wszystko bedzie dobrze! trzeba być dobrej mysli! trzymam kciuki za Was!

Tabasia- w środe miną 2 tygodnie od wysłania... jeszcze nic nie dostaliśmy... zobaczymy.

pogoda się poprawiła, poszłyśmy z Olcią w odwiedziny do mojej pracy. ciągle wypytują, kiedy wracam, a ja nie mam zamiaru. na razie im nie powiem, bo może zmienię zdanie.

co do spodenek, to ja akurat nie mam dżinsów dla Olci, no jedne, ale jeszcze za duże, mówiłam o dresikach, albo takich leciutkich spodenkach z materiału.
ja wychodzę z założenia, że w śpiochach sie śpi ;) w dzień nakładamy ubranko.

Witam sie.Ja jestem załamana,bylismy na kontroli serduszka u kardiologa i niestety szmery są,ubytki tez,za miesiąc kontrola jak jeszcze bedą to za 2 lub 3 miesiące operacja zdejmą banding i bedą innym sposobem zalepiac dziurki:-(

Madziu kochana strasznie mi przykrooo!!! Ale nie trać nadziei...skoro macie jeszcze kontrole to miejmy nadzieje ze jednak sie zrosną do tego czasu. Trzymam za Bartusia kciuki. Dacie rade. I Ty sie nie denerwuj na zapas. Bartus potrzebuje szczesliwa mamusie ( wiem wiem latwo mi sie pisze ) ale naprawde bedzie wszystko ok. Trzeba tylko myslec pozytywnie.

Fiołkowa moze spróbuj Nutramigenu.
Mój Franek nie ma wprawdzie skazy, ale lekarz pozwolił mi mu dawać to mleko ze względu na kolki i gazy.
Po nim robi kupki 2 razy dziennie.
No i kolki sie skończyły.
Dzięki za radę, ale nie chcę mu tak ciągle zmieniać mleka. Zobaczymy, co powie lekarz, chociaż czytałam już w necie, że po zmianie z Bebilonu na Nutramigen polepszyła się sytuacja kupkowa.
My mieliśmy cyrk koło 19, bo Kuba zaczął nagle wyć. Nie płakać, tylko dosłownie wyć. Zanosił się płaczem i nic do niego nie docierało. Dopiero po kilkunastu minutach masażu brzuszka puścił kilka strasznych bąków, a po czopku zrobił jakąś taką gęstą kupę... Dobrze, że w ogóle zrobił...:no:

a widzisz fiołkowa u nas mimo tego że mały pije bebilon i robi kupki raz na 2-3 dni w ogole z tego powodu nie cierpi ani nic, puszcza bąki że aż miło i w ogole nie ma tym problemów mimo tak rzadkich kup, pytałam się pediatry powiedziała, że widocznie dobrze mu to mleko się przyswaja

reklama
My jestesmy na Nutramigenie, smierdzi okrutnie, ale i dziecko i ja juz do tego przywyklismy i powiem Wam, ze jest super :-) Zadnych, ale to absolutnie zadnych problemow :-) kupki 2-4 razy dziennie.

Do góry