reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Madziu nie denerwuj się. Wiem,z e to marna pociecha, ale na pewno bedzie dobrze.
Pozdrawiam.

No mam nadzieje,ze bedzie dobrze,bo juz sie dzisiaj rozpłakałam,czemu pijaków to nie spotyka czemu takie bezbronne malensto az serce peka jak sie na Bartusia patrzy.Boze ile sie nacierpi jest 3m-ce na swiecie i tyle juz przeszedł.

kilka tygodni temu moj maly tez nie robil kupki przez kilka dni, to moja mama wlozyla do pupci koncowke termometra i pomoglo, tylko nie mozna za gleboko, no i tez pomaga przyciaganie nozek do brzuszka, jak dziewczyny mowia...

e-kord -zazdroszcze ja tez bym chcial byc po chrzcie ale u mnie to niemozliwe ,byłoby darcie całą msze ;)

w ogole dziewczyny zaraz eksploduje -moja mama wszystkiego sie czepia
1. czemu nie przepajam(karmię piersią)

2. powinnam dokarmiać bo to nie możłiwe żeby dziecko jadło tak często -fakt potrfi jesc co15 min jak nie spi a 1h to najdluzszy odstep - tylko ze on je bardzo krotko potrafi po 5 min podzieowac , ale nie zawsze nieraz i 1h.Wczoraj dalam butle bo juz nie wytrzymałam to 70 tylko wydoił .Dziewczyny jak nacisne piers to leci to chyba mam pokarm? Czy to o niczym nie swiadczy? no i to straszny nerwus bo jak wypadnie albo wolniej leci to sie okrpnie denerwuje.Sama nie wiem co robic.

3. Po co ja wkladam do wozka dzieko z gondolą (wg niej -chomonto).

4.A spodenki typu jeansy czy sztruksy to juz wogole do wyzucenia - przeciez to mega niewygodne i wystarczy na chwile go z nia zostawić a ten juz bez nich lezy
Niewazne czy zimno czy nie

A jak wyszla z nim na spacer slonko ze szok to ona go kocykiem przykrywa
normalnie juz nie moge, wszystko robie zle wg. niej. moze super matką nie jestem ale wszelkie komentare zczynaja mnie coraz bardziej wkurzac.

wspolczuje. moja mama tez mi czesto mowi "a ja to bym zrobila tak..." wkurza.. ale robie i tak jak ka uwazam.
no, moja mama raz przebrala malego jak zrobil kupe, bez mojej wiedzy. Wiecej tego nie zrobila, bo dostala ladna bure za to. Zreszta ona wie, ze sie wtracac nie moze, bo skonczy sie to klotnia.

nade mna też latal bocian po wiosce jak chodziłam na spacery z Sebim..................tylko ze my sie staralismy o dziecko wiec nie mialam nic przeciwko.
my rowniez sie staralismy :-) Na szczescie sie udalo za 1 razem :-)
Ja oczyszczam patyczkami dla dzieci,głęboko na tyle aby uszkodzić nimi nie sięgniesz.
a ja czyszcze... paznokciem. Ale tylko ta woskowine, ktora juz wyplynie do malzowiny. Ne wpycham paluchow gleboko.
Waciki moim zdaniem wcale dobrze tego nie zbieraja.

No mam nadzieje,ze bedzie dobrze,bo juz sie dzisiaj rozpłakałam,czemu pijaków to nie spotyka czemu takie bezbronne malensto az serce peka jak sie na Bartusia patrzy.Boze ile sie nacierpi jest 3m-ce na swiecie i tyle juz przeszedł.
Madzia trzymam kciuki za Twojego synka, na pewno wszystko bedzie dobrze....My tez dzis bylismy na echu serca, ale wyniki przysla nam poczta pozniej, wiec na razie sie nie stresuje...
A ja tesciow nie mam a mama daleko, wiec nikt mi nie siedzi na glowie i nie mowi jak to zle cos robie ze swoim dzieckiem...
No i mamy kolejny dzien upalow, spalilam sie az skwierczy!Tylko Redanek chyba dalej troche cierpi z powodu tych upalow, mogloby byc przynajmniej z 5 stopni mniej...

Heronek ja równiez trzymam kciuki za dobre wyniki.Mi tez teściowa gada te swoje chore racje,bo ona wychowała trzech dzieci wie lepiej,bo tamto,bo sramto,a ja wiem lepiej co jest dobre dla Bartusia wkoncu krzywdy bym mu nie zrobiła.A u nas nieciekawa pogoda,ale jest ciepło.

reklama
Kuba też od paru dni ma problemy z brzuszkiem i robieniem kupy, bo wróciliśmy do Bebilonu Pepti z powodu wysypki... Już sama nie wiem, czy to skaza, ale nie daję mu nic oprócz Bebilonu i mały 2 dni nie robił kupy. Wolę się wybrać do alergologa, żeby dostać fachową poradę, a termin dopiero na wrzesień:wściekła/y: Musimy się wybrać prywatnie...

Do góry