reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Candy, dlatego szczerze wspólczuję wszystkim, którzy muszą mieszkać z rodzicami :-( w pewnym wieku trzeba wyfrunąć z gniazda, szkoda, że ogromna większość ludzi nie ma szans na własne mieszkanie :-( albo wiążą się z kredytem na całe zycie :-(

mam nadzieje, że mnie to ominie!!

reklama
Co do naczyniaków to róznie bywa. Podobno te na karku czesto tylko bledna i nie zawsze znikaja (moja mama ma i córka kolezanki)
Ja mam na karku takie plamki czerwone :tak:. nie przeszkadza mi to jakoś szczególnie, w sumie to dopiero niedawno je zauważyłam :-D

wiecie co moj maluch kilka dni po odstawieniu przeze mnie koperku i jemu odstawiłam dodatkowo biogaje nie robi kupy, zaraz po odstawieniu jeszcze robil, ale ostatnią zrobił we wtorek wieczorem i od tamtej pory kupy brak
Jeżeli karmisz piersią, to kupa może być nawet co 2 tygodnie i to jest prawidłowe, więc się nie przejmuj! To tylko świadczy o tym, że organizm dziecka świetnie przyswaja twoje mleczko i niewiele resztek zostaje do wydalenia :tak:.

książka wysłana + "usnij wreszcie", jesli go kogos nie dotarło to dajcie znac.. Teraz zycze duuuzo samozaparcia i cierpliwosci :-D I nie wierzcie w to co tam pisza ze da sie dziecko przestawic w ciagu 3 dni hehe nam to zajeło miesiac i dobra znajoma tez tyle pracowała na poprawe. Ciezko bywało szczególnie w nocy jak mała nie chciała do łozeczka po karmieniu i zasypianie trwało godzine :baffled: Ale nie dałam sie mimo własnego zmeczenia i efekty sa :-)
K_aralajna skoro ksiazke posiadasz to poczytaj od deski do deski (poza wspomnianym rozdziałem o karmieniu hehe)

ionka
poczytalam troche o homeopatii i za cholere nie przekonam sie do takich srodków. Specjalista nie jestem ale tak jak nie wierzę w duchy, zabobony, boga, zielone wrózki i co tam jeszcze tak w homeopatie tez :tak: Ale mam w domu samca który uparcie kupuje syrop homeopatyczny na gardło i mówi ze działa :-D Tylko masz racje ze w przypadku dorosłych moze byc to efekt placebo ale u nieswiadomych niemowlat?

Ach i dzisiaj znowu włozyłam Hankoka do chusty i wiecie co? Zaczeła mi zasypiac :-D dziecko które na rekach juz nie chce to w chuscie jak najbardziej. Wiec odłozyłam do łozeczka zanim zasneła zeby mi nie zmarnowała całej nauki zasypiania w łózeczku :-D I teraz juz smacznie spi robak jeden :tak: Mam poczucie ze pozbyłam sie chaosu w zyciu :-D i wreszcie moge cos zaplanowac i mam czas dla siebie... to zeby nie było tak łatwo trzeba sobie urtudnic zycie kolejnych dzieckiem heh Justynaa czyli nie tylko ja jestem szalona? :-D

Jeżeli karmisz piersią, to kupa może być nawet co 2 tygodnie i to jest prawidłowe, więc się nie przejmuj! To tylko świadczy o tym, że organizm dziecka świetnie przyswaja twoje mleczko i niewiele resztek zostaje do wydalenia :tak:.
Haha to znaczy ze mój Hankok wydala połoze zjedzonego mleka bo wali kupsztale jak szalona :-D

Koza ja kiedys tez byłam bardzo sceptycznie nastawiona do środków homeopatycznych, kiedyś mi lekarz dał takie coś od gardła i pomogło po paru dniach, jednak miałam wątpliwości, czy aby sobie nie wmówiłam poprawy ;-)
jednak po paru latach pracy w żłobku w najmłodszej grupie stwierdzam, że coś w tym jest, bo małe dziecko nie umie sobie wmówić :blink:
jak dzieci ząbkowały, to (za zgoda rodziców) dawałyśmy im takie homeopatyczne granulki na język lub na smoczek i czary-mary :-) po 5 minutach dzieci jak nowe :tak:
a w składzie jst tylko rumianek! :-)

więc cos w tym jest :-) i też kupiłam ten Viburcol, tyle, że w kroplach :blink:
teraz swojej na pewno nie będę dawać chemicznych środków, tylko to :tak: no chyba, że juz nic nie pomoże, ale na pewno zacznę od homeopatycznych :tak:

ze smutnych wieści- moja szwagierka poroniła :-(

ionka twoja poroniła a moja kuzynka sama jestem w szoku czy wy wiedzialyscie ze istnieje strona internetowa na ktorej mozna zamowic tabletki na poronienie dla mnie to jakis szok moja kuzynka jest w 6 tc ciazy i przez przypadek zupelnie dowiedzialam sie ze chce usunac to ciaze i zamowila tabletki przez internet dla mnie to szok nie moge przestac o tym myslec, jak ona moze zrobic cos takiego ... maja dwoje dzieci, dwa razy poronila, a teraz nie chce tego dziecka. dziewczyny sorki ze pisze to na tym forum ale nie moge sie z tym pogodzic, ze zaplacila 70 euro wypelnila jakas durna anikete i dostanie te tabletki i w 24 godziny bedzie po wszyskim. my staralismy sie o malego tyle miesiecy tyle lez wylanych itp. a ona ot tak po prostu ..........

ionka twoja poroniła a moja kuzynka sama jestem w szoku czy wy wiedzialyscie ze istnieje strona internetowa na ktorej mozna zamowic tabletki na poronienie dla mnie to jakis szok moja kuzynka jest w 6 tc ciazy i przez przypadek zupelnie dowiedzialam sie ze chce usunac to ciaze i zamowila tabletki przez internet dla mnie to szok nie moge przestac o tym myslec, jak ona moze zrobic cos takiego ... maja dwoje dzieci, dwa razy poronila, a teraz nie chce tego dziecka. dziewczyny sorki ze pisze to na tym forum ale nie moge sie z tym pogodzic, ze zaplacila 70 euro wypelnila jakas durna anikete i dostanie te tabletki i w 24 godziny bedzie po wszyskim. my staralismy sie o malego tyle miesiecy tyle lez wylanych itp. a ona ot tak po prostu ..........
Smutna decyzja... Ja też nigdy bym tego nie zrobiła. Kuba jest szczęśliwie donoszony po poronieniu. Nikt nie wie, ile ja przeszłam w tej ciąży i ile się zamartwiałam.
No, ale kuzynka w końcu ma wolną wolę i niech sama decyduje...:frown:

Myślę ze nie "tak po prostu" ... ale lepiej tak niz urodzic i albo nie miec warunków albo całę zycie z przeswiadczeniem ze nie chciało sie tego dziecka. Nie wykluczam ze jesli by urodzila to by kochala to dziecko- pewnie tak by sie stalo ale ma do tego prawo. kazdy robi tak jak uwaza za stosowne i tyle. inna kwestia jest kupowanie tabletak poronnych przez internet- przeciez 6 tydzien to juz zagniezdzony zarodek wiec bez czyszczenia sie nie obejdzie. Dlatego jestem za edukacja seksualna, dostepem do srodków antykoncepcyjnych i prawem do aborcji w godnych warunkach (jak pokazuje przykład inncyh panstw jesli dwa pierwsze warunki sa spełnione to z aborcji mało sie korzysta bo nie ma takiej potrzeby). Tyle z mojej strony w tym temacie bo zaraz rozpęta sie burza :-D
Nie potepiam tej kobiety, potepiam nasze prawo które ja do tego zmusza. Amen

a moj dopoki brał biogaje to walil kupy jak szalony, co pielucha to kupa i co wyleczylam odparzenia to nowe bylo, jak odstawilam boigaje to sie tak przestawil, ale kolek nie mial wiec miesiąc brania powinno mu wystarczyc lepiej niech jego brzuszek samodzielnie sobie ze wszystkim uczy radzic

no koza masz racje nie tak po prostu chodzilo mi o sam fakt ze dzis jest bijące serce a jutro nie ma, co ona przęzywa wie tylko ona i to jej wyrzuty sumienia nie dadzą o tym zapomnieć do końca życia. ale to jej decyzja to fakt.

reklama
u mnie na odwrót po samej piersi kupy kilka razy dziennie lub jedna codziennie a po modyfikowanym na odwrót tydzień bez kupy ,
daje biogaie i mimo to kup brak :/

Do góry