reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mazia - i oby tak dalej :-)
Odpukac - u mnie zapowiada sie raczej podobnie - pierwszy synek zawsze byl dosyc grzeczny i tez potrafil bardzo wczesnie zajac sie sam soba i mam nadzieje ze braciszek pojdzie w jego slady :-)

Milego dnia zycze :-)

reklama
czarnuszka no mam troche nerwów , np. teraz obwiniają mnie że płacze bo głodny ale ja wiem że nie bo go karmiłam 20 min. temu dużo zjadł i myśle że ma kolkę a ci już by mleko pchali w niego i pretensje do mnie , krzyki :/
..może też i dla tego zanika , trudno , będe karmić butelką ..

Mycha a smoka mu dajesz?? moze poprostu chce cos jeszcze pociągnąc. Albo faktycznie za mało zjadł. Spróbuj herbatki moze mu dać. Ja przewaznie robie sama rumiankowa i dodaje tylko kilka ziarenek koperku bo moj nie ma kolek.

a moj czesto zasypia mi po jedzeniu jak go trzymam przytulonego do mnie zeby mu sie odbilo, ale wtedy jak zasnie to ukladam go do spania na brzuchu i wtedy sobie pospi, bo jak ukladam na plecki to sie szybko rozbudza na brzuszku mysli ze jest do mnie przytulony, a wczoraj wieczorem sam zasnął w łóżeczku, spał mi na rękach i zaniosłam go do łóżeczka wiec sie rozbudzil ale nie plakal wiec go zostawilam i sobie poszlam troszke marudzil machal rekami i nogami na wszystkie mozliwe strony ale w koncu mu sie umililo i zasnal

koza mogę prosić o tę książkę na maila ?? wysyłam ci maila w prywatnej wiadomości

wiecie co moj maluch kilka dni po odstawieniu przeze mnie koperku i jemu odstawiłam dodatkowo biogaje nie robi kupy, zaraz po odstawieniu jeszcze robil, ale ostatnią zrobił we wtorek wieczorem i od tamtej pory kupy brak, ze 3-4 razy mial tylko tak malenko popuszczone ale tak malo ze nawet na pieluszce kropki nie zrobilo, juz od dwoch dni daje mu troche rumianku ale wypija tak 10 ml, nie chce mu wiecej dawac bo nie za bardzo chce pic a pije dopiero jak jest glodny wiec zeby za duzo sie nie napchal to tylko tyle mu podaje, ale z drugiej strony bąki puszcza brzuszek ma miekki i nie placze nie jest jakis marudny wiec moze wszystko poki co jest ok, ale jak dzisiaj nie zrobi porządnej kupy to sie zaczne naprawde martwic, ja juz zaczelam jesc sliwki suszone to moze w moim mleczku na niego podziałają

U nas trzy lata różnicy między dziewczynkami i jest bardzo fajnie. Starsza często i chętne pomaga przy małej, nawet kupki wyciera:)A tak baliśmy się jej zazdrości a tu miła niespodzianka:) Trzecie planujemy, ale za jakieś 3-4 lata.
Co do porodu to u nas 2x sn. Za pierwszym razem masakra- 18godzin męki, ale jakoś dało radę i w rezultacie cieszyłam się, że naturalnie:)
Za 2 razem 4godzinki i zupełnie bezproblemowo, pewnie dlatego, że w wodzie, bo po pierwszym nie dopuszczałam myśli, że mogłoby być inaczej. Wodą jestem zachwycona, a do tego prywatna położna, dzięki temu ten poród wspominam bardzo miło. Kolejne też będzie w wodzie.
Co do cc, to całe szczęście, że nie musiałam, jak widziałam dziewczyny po cc, które jeszcze w 2-3 dobie ledwo się ruszały, to byłam przeszczęśliwa, że u mnie poszło naturalnie.
Poza tym moja siostra po cc ma bolące zrosty, no i do tego ta nieszczęsna fałdka nad blizną- ale to właśnie uroki cc.

a mój właśnie zrobił kupe po następnym tygodniu nie robienia , taka śmierdząca!!!szok

yra może nan ar albo hipp spróbuj

czarnuszka daje smoka i jak ciumka to mówią odrazu że głodny://
a ty piersią jeszcze karmisz??

Ostatnia edycja:
weszlam sobie teraz na stronke bebelulu i chyba zamowie sobie ta chuste rapalu, mam kolkowa ale z nia jest dramat, poza tym chlopczyk prawie sie do niej juz nie miesci:baffled: na lezaco, a inaczej na razie nosci w niej nie moge:baffled:

a w tej moge nosic tak ja blueberry pokazywala zdj wiec jednak by sie oplacalo, szczegolnie ze moj maly mezczyzna nie daje mi zyc jak nie spi:tak:

a mój właśnie zrobił kupe po następnym tygodniu nie robienia , taka śmierdząca!!!szok

yra ja plecam nan ar

czarnuszka daje smoka i jak ciumka to mówią odrazu że głodny://
a ty piersią jeszcze karmisz??
Ja karmie karmie ale tez podejrzewam niedlugo koniec bo w nocy ok ssie i ssie i mu starcza ale w dzien to wiecej Bebika niz cyca...Są dni ze w dzien tez ok je cyca wiecej ale sa takie jak np dzisiaj ze drugi raz mu juz daje bebiko bo cyca nie chce cignąc. Kochana nie martw sie wkoncu te 2 miechy to nie tak mało.

reklama
Do góry