reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kacha87-ostatnią miesiączkę miałam 6. czerwca....
Na pierwszym USG wyszedł mi termin 13, albo 21 marzec, a na kolejnych dwóch jak byłam to już był 13 za każdym razem...liczyłam sobie normalnie na kalendarzu kolejne tygodnie moje(bo wychodzi że w każdą sobote rozpoczyna się następny tydzień)wiec licze tygodnie od soboty do soboty, i wychodzi równo 40 tydzień właśnie 13 marca:-)
W czwartek bede miała genetyczne USG i zobaczymy czy znowu wylicza 13 , czy sie coś zmieni...

Dronka83-Jeśli chodzi o krostki, to ja mam na szyi dekolcie i na plecach, i też się wściekam, ale mam nadzieje że przejdzie niedługo....

reklama

Dziś M idzie na 13 do pracy.. zaczęło się.. 1 wrzesnia.. eh.. no ale cóż;-)Będę mogła z Wami ten czas spędzic:-) No i może wreszcie wezmę się za swoją prace mgr bo już ostatni rok a jak w marcu rodzę to potem nie będę miała czasu na pisanie

Agniesiak - a czy juz wiadomo, ze Tomus?:)

Edit:
Tutaj jest link do tej stronki na ktorej mi wychodzi ze to 13 tydzien...:
Kalendarz ciąży tydzień po tygodniu - serwis eDziecko.pl

Wyczytalam tez, ze z ostatniej miesiaczki to jestem w 14 tygodniu, ale jest to 12 tydzien po zaplodnieniu. Tego tez bede sie chyba trzymac, tak wiec znowu o tydzien do tylu :( 12 tydzien i 2 dzien ciazy z data na 13 marzec.
marti8 - kiedy mialas ostatnia miesiaczke?
Kochana jeszcze nie wiadomo ale nam się tak z M wydaje, że będzie to chłopak:-D Imię juz mamy od bardzo dawna wymyślone:tak: Co do liczenia tygodni..hmm.. ja ostatnią @ miałam 30 maja i termin lekarz mi wyliczył na 7 marzec:tak:tak jak na kalkulatorze mi wychodzi:tak: Leci mi już 13 tydzień i 3 dzień czyli już 14 tydzień się zaczął:tak::-)

A ja mam pytanie czy wy macie jakieś drobre swędzące krosteczki na brzuchu albo na piersiach??:eek: qrcze tak sie drapie że sobie zaraz dziure wydrapie...dziwne uczucie:/
ja też mam parę krostek na brzuszku i z boku brzuszka ale nie jest tego dużo;-) Tez mam nadzieję, że to przejdzie:tak:

Izulqa - moja siostra dowiedziala sie juz w 13-tym tygodniu ze chlopak no i byl chlopak :) Na poczatku lekarz mowil ze raczej chlopak ale nie chce mowic na 100%, ale siostra sie dowiedziala ze ten lekarz jak juz mowi jaka plec to znaczy ze taka bedzie, nigdy sie nie myli. Do niego ja tez chodze na USG, nie robie u mojej ginekolog, chyba ze trzeba, a te wszystkie wazne USG to u niego bo ma najlepszy sprzet w miescie, do gabinetu jak sie wchodzi to jak do statku kosmicznego, tyle monitorow i urzadzen :p No ale oczywiscie dzidzia moze sie ruszac i mozna dluuuugo nie poznac plci dzidziusia.

Dobranoc marcoweczki :)

No tak, ale mój doktorek ma kiepski sprzęt.. i w dodatku maluszek 'leżał na brzuszku' i nie dało się popatrzeć :) he he. Ale tak jakby wiedział że jest badany i specjalnie się tak ułożył bo było dokładnie widać nosek i przyzierność karkową :]

Kochana Twój dzidzia jest już w czwartym kwadraciku, jak Ty to zrobiłaś?;-)Przecież mamy ten sam termin i wiek ciąży.. ja też chcę by mój wskoczył w czwarte okienko:-)

Samo się zrobiło ;b Moja dzidzia dopiero dziś w ten kwadracik wskoczyła.. Tobie też wskoczy na pewno ;]

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny

Byliśmy w żłobku złożyć deklarację i jesteśmy na 80 miejscu na liście do pierwszej grupy. Załamka :szok:. No ale cóż... trzeba być dobrej myśli :tak:

Z tymi żłobkami to w całej Polsce tak jest:wściekła/y:. Ja na szczęście planuję zostać z dzieckiem do wieku przedszkolnego. Słyszałam, że z przedszkolami też jest nie wesoło. Mimo wszystko jest ich więcej niż żłobków.

W piatek mam USG genetyczne. Jestem już ciekawa ile urosło moje dzieciątko:-)

hmmm, faktycznie z tymi żłobkami jest mega problem...pracuję w żłobku(pracowałam bo teraz na L4)tylko że w prywatnym, w którym tez lista rezerwowa była sporaaaa...
Chcialam, Wam powiedzieć że jeśli możecie tylko sobie pozwolic na prywatny żłobek(wiadomo że jest drożej) to nie zastanawiajcie się, standart prywatnych żłobków jest nie porównywalny z państwowymi, sam plan edukacyjny jest bogatszy, no i ilośc dzieci w grupie, a co za tym idzie, bezpieczeństwo!!!!
Oczywiście przy wyborze prywatnego jak i państwowego najlepiej jest dowiedzieć się opini na jego temat, np posledzic fora, popytać sie matek dzieci które uczęszczaja do takiego żłobka
Acha, jeszcze nie wspomniałam o okresie adaptacyjnym, który jest praktycznie w każdym żłobku prywatnym a niestety nie ma go w każdym państwowym:-(
A taki okres adaptacyjny jest bardzo ważny zarówno dla dziecka jak i dla rodzica...

witajcie Marcóweczki =)
ja dzisiaj obudziłam się znowu z ssaniem żołądka
i jak smok rano "sprzątałam" co się mi nawinęło w kuchni, a wcale nie wystarczyło mało wrzucić do żołądka... :eek:
więc sobie zrobiłam porządną zupkę owsiankowo-kaszkomannę bo super zapycha żołądek
żartuję sama do siebie, że
jeżeli mój Bąbelek tyle potrzebuje mając kilka cm, co będzie później?:szok:

dzisiaj idę na usg genetyczne,
stres przed badaniami i niezwykła radość, że znowu zobaczę Maleństwo mieszają się strasznie :eek:

a z tym żłobkiem, to żart? :szok: trudno uwierzyć...

Czesc dziewczyny!
Ja od rana męczę się z zębem. Już mam dosyć:-( pół szczęki mnie boli. Wydawało się, że jest trochę lepiej po tym przeczyszczeniu kanałów i rozwierceniu a tu dzisiaj taki ból:-:)-( Miała może któraś z was zgorzel zęba w ciąży?? Trochę mnie to martwi, bo wkońcu to są bakterie. Jak ja bym chciała sobie wyrwac tego zęba!!!!!

reklama
Do góry