reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dronka-
ja tak samo miałam i przeszłam na butle , czasem chwile jeszcze dam cyca ale juz rzadko

a tak w ogóle mój 4 dzień kupy nie robi :( !!!!!

no... tu na polnocy Polski zawsze zimniej... I ten wiatr... masakra bo zawsze sie boje o uszy (nie swoje - dzieci :-D)

Moj Adas wczoraj fajnie spal - od 21:00 do 4:00, potem mleko i spal do 7:00, wypil, a potem znow spal do 10:00 (ze mna :-D).

Co do karmienia to zakonczylam juz etap odciagania - godzina pstrykania laktotorem dajaca 10ml mleka to przesada :-D

Mleko po naciśnięciu sutka pojawi się nawet jak mleka jest mało w piersi.Ja ściągałam laktatorem kilka kropel a po naciśnięciu mleko się pojawiało.Żałuję,że nie miałam laktatora od razu bo ściągając widać co jest grane.Co do wagi dzieciaczków;Moja Daga waży już...uwaga:5214g!!!Lekarka powiedziała,że to prawidłowo:)

Daga wczoraj dostała smoka aventu i jak najbardziej jej pasuje.Nadal jednak nie wciskam go w nadmiarze.Wcześniejszego nie chciała bo anatomiczny kształt jej nie odpowiadał a ja na to nie wpadłam!Dopiero gdy ssała butle z herbatką i pluła piciem to pomyślałam o co kaman.:)Bo smoczek od butelki aventu dobrze jej się ssało.

a moją znów ktoś podmienił :( jak obudziła się o 17 tak do 21 ryczała!! <szok> bo ona nigdy nie płacze praktycznie. myśleliśmy, że to brzuszek, ale chyba nie. już od kilku dni kiepsko spi i teraz też się rzuca :( aaa mam nadzieję, ze to tylko skok! i że jutro wszystko wróci do normy!
jutro ja rano wybywam i nie będzie mnie w domu przez pół dnia, więc wartę przejmuje tatuś :) mam zamiar iść na jarmark- raz do roku jest organizowany i kupić mydła naturalne- są naprawde suuuper i zawsze kupuje zapas na rok :)
oby tylko nie lało!

sorry ze tak na raty pisze moja polozna mowila i pediatra tez ze ZIELONA KUPA to zle przetrawione mleko

no to moja zawsze ma zielone. czasami pojawiaja się żółte fragmenty, ale generalnie zielona kupa.
no i dziś przeczytałam, że jak dodatkowo się pręży, to pewnie alergia.
moja się pręży tak raz na dobę- zawsze nad ranem, ale kupę ma dopiero w południe.
i tak się zastanawiam, co jest grane??

reklama
Ale z czego to wynika?

Nie mam pojecia kochana wiem tylko ze kiedys zamiast zoltej byla zielona i ja panikara do poloznej co jest a ona wtedy powiedziala ze jak jest kupa zielona to dziecko zle przetrawilo pokarm :/
Moja robi zolte i jest ok ale tez ma tak ze 1-2 nic nie zrobi i sie meczy i wtedy podam jej kminkowego czopka polowke i idzie wielka kupa i widze jak jej sie lzej robi ,podobno lepiej dla dziecka jak raz dziennie ta kupe zrobi .

Do góry