reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniskabe a może to Twoje dziecko to taki nieśpiący typ? :) dzieci naprawdę sa różne :) policz ile spi łącznie przez dobę i pewnie Ci wyjdzie, że dobre parę godzin :) chociaz rozumiem, że wolałabyś rzadziej, ale dłużej :)

coś jest na rzeczy z tymi smoczkami TT, moja tez nie lubi i dzieci znajomych też nie... ;)

fiołkowa- a jaka pogoda jest w Polsce?? :) u nas dziś teoretycznie 17stopni, pochmurno i na razie nie wieje ;P
więc moja ma body z krótkim, bluzeczkę bawełnianą z długim, spodenki, skarpetki i kapciuszki. na to cienka kurtka. ale pewnie będzie rozpięta :) kocyk wezmę, ale jak i czy przykryję- zależy od sytuacji :) czapke też wezmę, ale raczej nie nałoże, chyba, że sie wiatr zerwie ;P

reklama
3mcie mnie bo zwariuje. Była połozna, niby ok miła wygadana ale sprawiła, ze poczułam sie do kitu. Płakac mi sie chce normalnie. Z łaską wykąpała małego, zarzuciła mi brak zorganizowania nie wiem czemu..wszystko mam tylko nie w jednym miejscu. W łazience kąpie w pokoju przebieram itd.."bo waciki za duże" " bo nie ma tutaj takiego stoliczka" mam wanienke z przewijakiem i połeczkami pod spodem to o co jej chodzi...tak jakoś mi sie dziwnie zrobiło.

wasze dziaciatka tez mialy rumień noworodkowy?

Hejka witam sie dopiero,bo bylismy w Gdansku na kontroli u kardiologa.Jest wszystko dobrze ubytki nadal są szmerek tez ale sam chirurg mówił ze to za wczesnie zeby wszystko sie zlepiło,banding co ma załozone idzie w dobrym kierunku takze mam nadzieje ze nastepnej operacji nie bedzie.Mamy przyjechac za m-c,acha i mozem y małego szczepic.A w nocy był horror mały smerf nie mógł spac,teraz jest na balkonie moze zasnie wkoncu.Piekna pogoda jest 18stopni.

3mcie mnie bo zwariuje. Była połozna, niby ok miła wygadana ale sprawiła, ze poczułam sie do kitu. Płakac mi sie chce normalnie. Z łaską wykąpała małego, zarzuciła mi brak zorganizowania nie wiem czemu..wszystko mam tylko nie w jednym miejscu. W łazience kąpie w pokoju przebieram itd.."bo waciki za duże" " bo nie ma tutaj takiego stoliczka" mam wanienke z przewijakiem i połeczkami pod spodem to o co jej chodzi...tak jakoś mi sie dziwnie zrobiło.

wasze dziaciatka tez mialy rumień noworodkowy?
Ale niemiła:baffled: Moja w ogóle nie zabierała się za kąpiel i nic nie krytykowała. Raczej interesuje ją zdrowie małego i moje, a nie wyposażenie domu:baffled:

A co do ubioru, to pytam, bo ja mojego wcale grubo nie ubieram, a ma lekko wilgotny karczek. Nawet go dziś kocykiem nie przykrywałam. Chyba jutro (jak nadal będzie tak ciepło) ubiorę body, welurkowy pajac i czapeczkę.

nie bylam dzisiaj na dworze. wiec napisalam jak bym ubrala dziecko, oczywiscie jakbym wyszla na dwor i okazalo sie ze jest goraco to pewnie kocyka bym nie dawala i kurtke rozpiela :-D

dziewczyny a na czym polega dokarmianie? kiedy dajecie butle? przy kazdym karmieniu? najpierw cyc potem butla? czy np jedno karmienie piers, nastepne karmienie butla i potem znowu piers czy jak?

My ubieramy body z długim, pajacyk i bluza polarowa, przykrywam cienkim kocykiem i na główkę cienka czapeczka. W słoneczku rozpinam bluzę a kocykiem przykrywam tylko nóżki. Nie chcę jej przegrzać, bo to gorzej niż gdyby troszkę zmarzła. Jak na razie jest ok. Tylko żeby taka ładna pogoda już z nami została:)

reklama
o prosze jak sie forum rozwinelo. :-D

my kapiemy okolo 20. czasami o 21. i tak co drugi dzien.

pupke teraz smaruje linomagiem bo... ee :-D mam przedluzone paznokcie i jak wkladam w sloiczek z Sudocremem to mi zostaje za paznokciem ehhehee :-D:-D
ale lubie sudocrem :-)

co do pieluch.. ja kupuje dwa rodzaje. Huggiesy na noc i na wyjscia na spacerki i tansze Gaga w domu, jak czesciej zmieniam pieluszki.

Do góry