reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja kupilam DADA 2 to sa juz przymale. Za to Huggies i Pampers 2 jeszcze dobre. Kupilam tez GAGA (tesco) tylko za namowa Karola wzielam juz 3. -> od 4 do 9 kg i po same pachy je ma :-D
najbardziej lubie Huggiesy. Sa tansze od Pampersa, a porownywalne jakoscia.

a mnie nie pasowaly te Pampersy Premium, przez ta siateczke wlasnie. Przyklejala sie ona do tylka..

reklama
Kurcze wasze maluchy jedzą w nocy tak czesto? Mój Hankok w dzień zazwyczaj co 2,5-3 godziny a w nocy budzi sie tylko raz po 6 godzinach i spi kolejne 4-5, A dzisiaj przeszła sama siebie- zasnela o 21 (karmiłam ja o 19) i obudzila sie o 6 rano, nakarmiłam i spała do 9. Myslalam ze dzieci w tym wieku to tak mają że juz prawie cała noc przesypiaja, a sasiadka mnie dzisiaj uświadomiła ze jej cora 5-miesieczna dotad wstaje 2 razy na jedzenie. Czyli Haniut lada moment bedzie przesypiac noce bez karmienia. Ja jestem szczesliwa bo dzieki temu mam siły walczyć z nią w dzień bo mimo zmeczenia nie potrafi w dzien usnac. Ciagle sie wybudza i płacze a oczy jej sie kleja :-( No ale z braku pobudek nocnych nie sa szczesliwe moje cycki bo po jedenastu godzinach bez ssaka to musialam rano reka podtrzymywac tak bolało :baffled: No te długie przerwy mogły miec wpływ na szybkie pojawienie sie okresu :baffled:
dziewczyny czy też macie taki problem z usypianiem dzidzirów w dzien? Bo mnie szlag trafia jak czytam ze takie dzieci spia koło 20 godzin na dobe :wściekła/y: Moj Hankok 10-11 w nocy i po wielkich walkach 1-4 w dzien. Ale musze ja nieraz 1,5 godziny usypiac zeby pospała pół. Tylko na spacerze czasami uda sie 2-3 przykimac. I nie chodzi o to ze ona nie potrzebuje bo szybko sie meczy i zaczyna strasznie płakac z przemeczenia ale za cholere nie potrafi zasnac... Ona sie meczy a ja z nią bo po godzinie uspokajania i odkładania do łóżeczka można korby dostac. Bardzo wrazliwe toto i nadmiar bodzców ją męczy i strasznie płacze... poradzcie cos

Hej dziewczyny czyli jeszcze tylko AGUS27 i Marciaa sie nie odezwaly z ostatnich mamus do rozpakowania?

Ja sie jeszcze nie zastanawialam gdzie bedziemy robic chrzciny, ale problem mam, bo nie za bardzo mam kogo na chrzestna wybrac. Moja bratowa jest juz chrzestna mojego synka, i chyba bedzie tez i corci.

Hej
Ja z zapaleniem piersi więc siedzę sobie z kapustą w cyckonoszu:wściekła/y::wściekła/y:
A już myślałam że mnie to ominie.

Dziewczyny ostrzegam uważajcie na swoje cycole!!! Mnie przewiało chyba jak byłam na spacerze, trochę zmarzałam no i mam:wściekła/y: Jak na ironie bo tak dbałam o te moje piersi.

Mnie też interesuje jak by to było gdyby wybrać dwie chrzestne, bo mamy jednego kandydata na chrzestnego ,ale jak nam się zbiesi to kiszka :confused::confused:

Planujemy tak na lipiec-sierpień zrobić w restauracji, ale mamy mało gości tylko ok 11 gości więc obawiam się czy któraś restauracja zgodzi się zrobić takie mini przyjęcie.

Ale chrzciny Igorka robiliśmy u mamy w domu, to ona wszystko przygotowała, więc wolałabym oszczędzić jej już takich atrakcji.

A ja do organizowania takich imprez się nadaje, goście siedzieli by przy herbatce:-D:-D

A mnie zaraz niebo spadnie na głowę, pochmurnie jest strasznie:no::no:

Wama jestem jestem z brzucholem 20 mam ksierowanie na wywołanie. Mogła mi odrazu powiedziec ze nie mam co sie sugerowac teminem z marca bo od miesiaca na łęb dostaje i czekam jak głupek..z małym na szczescie ok !!

dziewczyny czy też macie taki problem z usypianiem dzidzirów w dzien? Bo mnie szlag trafia jak czytam ze takie dzieci spia koło 20 godzin na dobe :wściekła/y: Moj Hankok 10-11 w nocy i po wielkich walkach 1-4 w dzien. Ale musze ja nieraz 1,5 godziny usypiac zeby pospała pół. Tylko na spacerze czasami uda sie 2-3 przykimac. I nie chodzi o to ze ona nie potrzebuje bo szybko sie meczy i zaczyna strasznie płakac z przemeczenia ale za cholere nie potrafi zasnac... Ona sie meczy a ja z nią bo po godzinie uspokajania i odkładania do łóżeczka można korby dostac. Bardzo wrazliwe toto i nadmiar bodzców ją męczy i strasznie płacze... poradzcie cos
Ja bym poradziła zakup chusty :tak:. Mój Adaś dużo śpi w dzień. Jak nie śpi 2 godziny to mnie się już wydaje, że się męczy strasznie. A jak bardzo nie może zasnąć, to go wkładam do chusty i sobie kima przytulony do mnie, a ja mam wolne ręce.

no ja takich problemów nie mam ( odpukać) nasz maluszek cały dzień prawie śpi, robi sobie jedną 1,5 godziną przerwę po której potem jak tak zmęczony że zasypia po jedzeniu, tylko, że my ani razu jeszcze nie nosliśmy, nie nosimy go na rękach, albo kładziemy go do łóżeczka i sam zasypia albo chwilę smoczkiem i to go uspokaja i zasypia.

no ja takich problemów nie mam ( odpukać) nasz maluszek cały dzień prawie śpi, robi sobie jedną 1,5 godziną przerwę po której potem jak tak zmęczony że zasypia po jedzeniu, tylko, że my ani razu jeszcze nie nosliśmy, nie nosimy go na rękach, albo kładziemy go do łóżeczka i sam zasypia albo chwilę smoczkiem i to go uspokaja i zasypia.
A nie zasypia przy piersi?

reklama
nie bo ja karmię tylko butelką, przeszłam zaupełnie na bebilon, a fakt przy butli czasami zasypia :) a jak karmiłam piersią to non stop zasypiał, 10 minut cyc potem spanko i tak w kółko co 30 minut a teraz to jest zupełnie inaczej no ale to efekt butelki

Do góry