reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
U nas z karmieniem i budzeniem się chyba powoli normuje. Nie ma szans, żeby mały usnął przed 21. Teraz leży w łóżeczku i powoli mu się oczka zamykają - mam nadzieję, że wytrzyma jak zwykle mniej więcej do 3 w nocy. Potem mamy kolejną pobudkę ok 6 rano i potem od 8 prawie nie śpi. Czasem nie mam czasu nawet obrać ziemniaków na obiad:sorry:

Ja też w szpitalu dostałam bella happy. A w domu przez 1 miesiąc używaliśmy Pampers 2-5 kg. Praktycznie dokładnie gdy skończył miesiąc przeszliśmy na te 3-6.

e_kord - odradzała, bo u nich w szpitalu więcej dzieci trafiało z rota, co były szczepione i podobno gorzej przechodziły. Tak było według ich statystyk.
Filipa nie szczepiłam i Wiktorii też nie będę. Filip chodzi do żłobka od ósmego miesiąca. Miewał biegunki, ale orsalit, dicoflor, czasem HIPPOSR i dietka pomagały

u nas chrzciny tylko w kosciele niestety:-:)
a ja mam podejrzenie zapalenia wyrostka r. i już mam 38 stopni :( mam nadzieje ze wytrzymam do pon. wtedy kolejna wizyta i jak sie potwierdzi to na usunięcie i karmić nie będę mogła:( a mam takie bóle skurczowe jak na poród prawie!! a mały ma jeszcze teraz kolkę:-(

z tymi pieluchami - 1 to i w moim mieście krucho:crazy:, jedną paczke ostatnio znalazłam w Aldiku i nigdzie indziej nie ma :crazy: my mamy prawie miesiac ale jeszcze ciagniemy na 1 bo ostatnio załozyłam mu 2 to myslalam ze sie utopi w niej :-D.

Mi tez huggisy nie podpasowały, malemu wyciekalo po bokach :wściekła/y: a robi mi dosc zadkie kupy :-p wiec potrafił zapaskudzic wszystko . Zastanawiałam sie czy w ostateczności te z biedronki mają rozmiar 1 ale nie mam czasu nawet tam pojsc , i faktycznie nie pomyslalam o allegro:tak: wiec moze sie zaopatrze wczesniej :tak:

reklama
Witam się... kurcze czasami podczytuje ale napisac cos to juz ciezko. Haniut troszke szaleje- mamy straszne problemy z usypianiem w dzien. Pipka zmeczona i marudna ale zasnac nie potrafi :-( Godzina usypiania- pół drzemki :eek: MASAKRA. Do tego kot w gipsie, taka powsinoga że cięzko go w domu utrzymac, a teraz ma siedziec 6 tygodni :eek: No wiec Hankok płacze, kot miałczy bo chce wyjść- Dom wariatów :-D
Widzę, że dyskusja na temat pieluch. Ja kupuje w wiekszych ilościach niemieckie pampersy- u nich zwykłe pampersy to takie jak u nas premium care, a cena nizsza niz nasze. Dla mnie bezkonkurencyjne bo wyjatkowo miekkie i cieniutkie i świetnie wchłaniają substancje różniste :-D bo maja taka siateczke.

Kurcze jakoś niektóre z Was bardzo ambitnie planuja chrzciny. A ja nie mam pojecia kiedy, co i jak. Mężowi zależy wiec bedzie załatwiac :-D A jak go znam to bedzie liczyc na mnie w tej kwestii wiec Hankok nie bedzie ochrzczony ;-)
A przy okazji czy spotkałyscie sie kiedys zeby były dwie matki chrzestne? Teoretycznie na podstawie prawa kanonicznego nie jest to możliwe ale nigdzie nie jest to napisane wprost i podobno czasami księza sie zgadzaja i takie przypadki bywają.

Ostatnia edycja:
Do góry