reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moj po podaniu czopka sie chyba odblokowal, bo tak przez jakies 10 dni robil 1 kupe w nocy i starsznie sie meczyl do tego non stop gazy byly itp. a jak dalam czopek w niedziele wieczorem, to teraz robi 4-5 kup dziennie i juz go gazy nie mecza tak. wiec moze jakis zastoj mial czy co, cholera go wie.
ja chce zmienic melko z nan h.a. na zwykle nan (stosowalam h.a. bo takie kupilismy na samym poczatku i tak sie ciagnie, pomimo ze nie ma u nas zadnych alergii) bo jednak jest polowe tansze, nie wiem tylko jak maly zareaguje na taka zmiane

reklama
Ccaroline i inne dziewczyny jak zmienialyscie mleko to od razu podawalyscie to nowe? Czy jakos stopniowo?
Bo ja sie tak zastanawiam czy te nasze problemy to nie wina mleka... Karmie go aptamilem czyli polskim bebilonem...

Ccaroline i inne dziewczyny jak zmienialyscie mleko to od razu podawalyscie to nowe? Czy jakos stopniowo?
Bo ja sie tak zastanawiam czy te nasze problemy to nie wina mleka... Karmie go aptamilem czyli polskim bebilonem...
A na jakie chciałabyś zmienić? Bo Bebilon to bardzo dobre mleko, więc jak zmieniać to chyba na jakieś specjalistyczne. Zmieniać się powinno stopniowo.

A na jakie chciałabyś zmienić? Bo Bebilon to bardzo dobre mleko, więc jak zmieniać to chyba na jakieś specjalistyczne. Zmieniać się powinno stopniowo.
Sa tu jeszcze dwa (w Irl) - Cow&Gate oraz SMA... i sama nie wiem co robic. Bo od jakiegos czasu meczy go strasznie brzuszek, plakal caly dzien, tak jakby mial kolke. Wczoraj bylo koszmarnie, prawie w ogole nie spal i co troche plakal, w sumie meczylismy sie tak prawie 12 godzin. Juz sama nie wiem co robic... W nocy caly czas stekal i sie spinal przez sen, ale kupki robi normalne, 2-3 razy dziennie. Daje mu rowniez infacol, ale mam wrazenie, ze nie pomaga. M dzis nie poszedl do pracy, bo po wczorajszym bylam wykonczona. Nie wiem co mu jest... W piatek bylismy u lekarza, wszystko ok. Wiec myslalam, ze to moze mleko... Ale skoro piszesz, ze bebilon jest swietny, to moze po prostu musimy przeczekac ten okres. No i to straszne ulewanie :-(

Zmieniałam stopniowo, gdy kończyło mi się NAN mieszałam pół na pół z bebiko z 10 karmień, tak kazała zmieniać mojej siostrze pediatra, a później już poszło same bebiko :)

Malutka dzisiaj grzeczniutka, synek śpi mam chwilkę dla siebie :)

Wlasnie ograniczylismy, swiatla przyciemniamy, cisza i spokoj i nic :-(
A dzis placze od rana :eek: Ja juz nie wiem co mu dolega :-(
Nasza malutka też miała kilka marudnych dni, wczoraj płakała tak, że nie potrafiłam jej uspokoić. Myślę, że to kryzys laktacyjny albo skok rozwojowy . I faktycznie - wezwany lekarz stwierdził, że nic jej nie jest, a ten płacz może być od kryzysu laktacyjnego (bo karmię tylko piersią) (poradził, żebym nerwowo i psychicznie wytrzymała te kilka dni i dawała więcej razy pierś - zawzięłam się więc i walczę:)).Dziś ją częściej przystawiałam i jest lepiej.Jest spokojniejsza i ładnie śpi. A na bardzo płaczące dziecko przepisał czopki VIBURCOL -które, jak się okazało są dostępne bez recepty. To jest lek homeopatyczny o działaniu uspokajającym i przeciwbólowym, zalecanym w stanach niepokoju maleństwa i przy ząbkowaniu. Małej wyraźnie się po nim poprawiło- uspokoiła się i odprężyła. Może zatem macie w IE coś podobnego?? Poza tym Kinga się prężyła i stękała bardzo zanim zrobiła kupę, więc dostała Lakcid, po którym poszła mega kupa i dziecko wyraźnie spokojniejsze:)
Nie wiem, co mogę Ci poradzić, ale może w naszych opowieściach znajdziesz coś, co pomoże Twojemu synkowi. Trzymam kciuki

Tak sie zastanawiam czy przez to mleko bebiko synek bedzie mi przybierał ładnie,moja tesciowa mówiła ze mam mu dawac bebilon 1,bo bebiko jest chude mleko,jutro sie dokładnie popytam,niewiem juz sama:sorry:

a my dziś po szczepieniu... nawet płaczu nie było, no troszeczkę ;) mam nadzieję, ze bedzie ok!!

wczoraj Olcia dała nam popalic wieczorem. nie spała od 16 do 23!!! ciekawe, jak dzis będzie?
w nocy za to budziłą sie tylko o 2 i potem o 6 ;)

dzis rano była bardzo grzeczna, ja latałam po domu, a ona gadała do dinozaura ;) coraz wiecej dźwięków wydaje :D

E: tutaj do poczytania nt. kolki (po angielsku)
http://www.thenewparentsguide.com/babys-and-colic.htm

w sumie nic nowego, ale może kogod natchnie.

Ostatnia edycja:
witajcie
ja sie nieodzywam bo jestem urodzicow i mimo ze mama i tata pomagaja przy pawelku to jakos wiecej mam tu zajec i nie ma czasu nawet wejsc na komp:tak:

pawelek sie wlasnie weranduje bo pogody na spacer zbytniej nie ma, deszczowo:baffled:

u nas generalnie okej, mam ta opryszczke ale zakladam maseczke i plastry compeed i mam nadzieje ze szybko zejdzie i pawelka nie zaraze:tak:

katar nadal nas meczy i odparzenie znowu tez, w przyszlym tyg wybiore sie do lekarza sprawdzic co to bo juz sie zaczynam martwic... ograniczam juz wszystko w diecie bo moze to od tego, wiem ze niektore z was jedza wszystko ale ja boje sie ze moj jest jakis wrazliwszy:-(

no ni9c milego dzionka

i rzeczywiscie co z ta AGUS??

reklama
Do góry