reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie,
dawno mnie nie było, ale wiadomo brak czasu. Staram się czytać Was , ale z odpisaniem gorzej.
Missiiss wielkie gratulacje i dbaj o siebie kochana. Będziesz miała piękny prezent na święta w grudniu.
Agus i Naughty@happy co u Was? A Marciaa ?? Dzisiaj się nie odzywała też.
Co do solarium, to ja też mam ochotę iść ze trzy razy. Zastanawiałam się czy wolno. Ja sie szybko opalam, więc 2-3 razy i jest dobrze, bo nie lubię zbyt mocno być opalona. Zawsze na wiosnę chodziłam kilka razy, a potem już na naturalne słonko.
A co do ubran, to też mam wielką ochotę na zakupy, ale chyba się wstrzymam chociaz miesiąć. Pod koniec maja planujemy chrzciny, więc i tak muszę coś kupić. Ale z moimi cyckami, to się w nic nie zapnę. Schudłam 11kg, pozostało mi 9 i teraz już pewnie będzie ciężka praca.
Synek ma się dobrze, raczej jest spokojny, chociaż czasem lubi pomarudzić, no ale chociaż go wtedy słyszymy. Moja produkcja mleka ruszyła już pełną parą, także tylko na cycku jesteśmy. Pogryzł mnie wczoraj aż płakałam. Dzisiaj poleciałam do sklepu po nakładki silikonowe, już wygotowałam i będę zaraz testować jak się głodomorek obudzi.
Dzisiaj męża nie ma do późna, więc sama z synkiem urzęduję. Do okna go wystawie, a jutro już chyba na spacerek ruszymy.
Jak długo werandowałyście swoje pociechy? tzn ile dni szybciej zanim na spacerek poszłyście?
Miłego dzionka Wam życzę.

Tabasia, właśnie wyczytałam w gazecie, że taka kolka codziennie wieczorem może być spowodowana zmeczeniem (?) troche to dziwne jak dla mnie, ale może faktycznie? pisali, żeby ograniczyć bodźce wieczorem.

Witam wszystkich po długiej przerwie:tak:
Już dwa tygodnie po porodzie, a ja nie wiem jak się nazywam...muszę sobie wszystko pomalutku poukładać:tak:
Mnie też intresuje temat,kiedy można wyjść z dzidziulką na spacer??? Bo to mój pierwszy bobas i nie mam pojęcia:no:
Poradźcie coś jeszcze na kolki-pliss,bo strasznie mi przykro jak Juleczka cierpi:-(

nam doktorka kazala od 2 tyg werandowac, czyli ubrac jak na dwor,w wozio i wystawic do otwartego okna najpierw na 5 min. i stopniowo zwiekszac ten czas az do 20 i potem mozna wyjsc.
na kolki polecam malinowe kropelki bobotic i jesli się karmi to picie herbatki z kopru włoskiego. od 2 dni mój mały ma kolki i dziś mi poleciła mi to pani aptekarka i mały póki co spokojny jest. :-):-):-)

dziewczyny jak czesto wasze bajbuski robia kupki???
bo mój to raz dziennie i to po południu :confused2::confused2::confused2: daje mu herbatke koperkowa...ale nie wiem czy pomaga echh

Tabasia, właśnie wyczytałam w gazecie, że taka kolka codziennie wieczorem może być spowodowana zmeczeniem (?) troche to dziwne jak dla mnie, ale może faktycznie? pisali, żeby ograniczyć bodźce wieczorem.
Wlasnie ograniczylismy, swiatla przyciemniamy, cisza i spokoj i nic :-(
A dzis placze od rana :eek: Ja juz nie wiem co mu dolega :-(

:-)Hejka Kobietki:-)Ale dzisiaj piękna pogoda wystawiam mojego maluszka na balkon jak sie obudzi jak narazie niema problemów z kupką dzisiaj ładną zrobił zmieniłam mu mleko na bebiko bo tak położna mówiła ze jak on wazy wiecej i ma problemy z kupkami to zmienic mleko własnie na bebiko.Jutro dzwonie do lekarza zeby sie umówic na konkretną godz bo ide z małym w srode do lekarza.Pozarłam sie z moją tesciowa i sie nie odzywamy do siebie wkurzaja mnie te jej chore racje i wtrącanie sie:angry:Mam ją w nosie.

reklama
Do góry