reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hejka Kochane.Jakos smutny dzien dzisiaj,w nocy o 4 wyjechał mój M do norwegi do pracy i znowu jestem sama dobrze ze mam mojego smyka i jeszcze ta katastrofa.Wczoraj musiałam Bartusiowi włozyc czopka,bo biedaczek sie meczył i odrazu poszło,teraz sobie lezy we wózku i ciska kupe,ale mu cos nie idzie i sie denerwuje,dzisiaj mu kupiłam kropelki na plesniawki,polewam mu na smoczek.Taka sobie dzisiaj pogoda,synek w nocy nie mógł spac,jak sie obudził przed 4 w nocy to co godz sie budził,chyba poczuł ze tatus wyjechał:-(A dzisiaj znowu siedze w domku i nie mam planów na dzis.Mississ wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Witajcie mamuśki!!!
Ale tragedia sie stała !!!!!!!!!!!!:szok: normalnie okropność !!:-(
[*]

hej kochane

smutne wiesci w tv (*)...

ale ja z dobrymi jeszcze tylko bo mialam nbapuisac :) wczoraj 10dpo hcg wyszlo 1,17 powyzej minimum na ciaze nie beta tylko hcg total... a dzisiaj test mi pokazal piekne dwie kreski :D ANTOŚ wrócił!!!! oby juz zostal ze mna na zawsze 9 miesiecy w brzuszki i reszte zycia na ziemi piekny i zdrowiutki :)

O JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kochana!!!! przeogromnie sie ciesze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie gratuluje ci z całgo serca!! trzymam kciuki zeby Twoja dzidzia była zdrowa i duuuza i zeby wszystko było ok :-D:tak::tak::tak::tak:

Hejka Kochane.Jakos smutny dzien dzisiaj,w nocy o 4 wyjechał mój M do norwegi do pracy i znowu jestem sama dobrze ze mam mojego smyka i jeszcze ta katastrofa.Wczoraj musiałam Bartusiowi włozyc czopka,bo biedaczek sie meczył i odrazu poszło,teraz sobie lezy we wózku i ciska kupe,ale mu cos nie idzie i sie denerwuje,dzisiaj mu kupiłam kropelki na plesniawki,polewam mu na smoczek.Taka sobie dzisiaj pogoda,synek w nocy nie mógł spac,jak sie obudził przed 4 w nocy to co godz sie budził,chyba poczuł ze tatus wyjechał:-(A dzisiaj znowu siedze w domku i nie mam planów na dzis.Mississ wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a co masz na te pleśniawki? ja mam apthin, ale sposób masz rewelacyjny, napewno z niego skorzystam, bo ja robiłam na patyczek i mu robiłam po języczku.

DZIEKUJE DZIEWUCHY :) W PONIEDZIALKE JESZCZE NA BETE IDE... NO PO CLO I DZIEKI CLO SIE UDALO :) OBY TYLKO SIE TY,M RAZEM SKONCZYLO DOBRZE. PEWNIE NA USG BEDE DOPIERO WIDZIALA GDZIES ZA TYDZIEN ALE I TAK FAJNIE I TERMIN MI WYPADA NA 24 GRUDNIA :d TO SIWETA BEDE MIALA PIEKNE :) MAM NADZIEJE Z EMOJA GWIAZDKA JEDNAK NIE ZMIENI ZDANIA I BEDZIE CHCIALA WYJSC O CZASIE I NO NIE ODFRUNIE ZNOW DO NIEBA :(

ZASTANAWIAM SIE OD KIEDY ISC NA ZWOLNIENIE TYLKO . MAM ZESPOL ANTYFOSFOLIPIDOWY I KAZDA CIAZA U MNIE TO CIAZA WYSOKIEGO RYZYKA... NIE WIEM CZY JUZ JAK TYLKO BEDZIE COS WIDAC NA USG TO NIE ISC... NIE CHCE SI EPRZEMECZAC...

Missis
kochana to badanie co robilas to jest wlasnie beta te badanie sie nazywa B HCG wiec potocznie sie mowi na to beta. A na zwolnienie lpiej idź od poczatku jak bedziesz mogla. Mojego meza kuzyna zona jest na zwolnieniu od samego poczatku bo tez pierwsze poronila i lekarka jej bez gadania wypisala L4 od poczatku. Lepiej dmuchać na zimne. a jak maż zareagował ??

Jejku dziewczyny co ja wczoraj przezylam!!!
O 14 przewinelam Alusia i zobaczylam w kupce skrzepki swiezej krwi!!! Myslalam, ze zejde na zawal normalnie! Odwolalam wizyte u gina i szybko poszlismy z Malym do lekarza. Dobrze, ze przychodnia blisko. Zostal zbadany, okazalo sie, ze to raczej nic niebezpiecznego, mam go obserwowac i jak sie jeszcze pojawi to zglosic sie znowu. Pozniej juz robil normalne kupki. Lekarz powiedzial, ze maluchy czasem tak maja, tym bardziej, ze nie bylo tego duzo mam sie nie denerwowac...
Nikomu nie zycze tego! Tak sie strasznie o niego balam... :-(

No a z dobrych rzeczy, to dostalismy kropelki na katar, mam je podawac 2 razy dziennie i juz wczoraj wieczorem widzialam roznice. Jejku jak fajnie sie go karmilo :happy:
A masc majerankowa tez stosujemy :tak:

ja nie robilam beta hcg tylko total hcg to jest alfa +beta i tak jest podana norma od 16 jest ciaza 1,3-2 tygodniowa od zaplodninia wczoraj robilam wyniki i mialam 17,17 wiec mozna bylo cos podejrzewac niby wyszlo ale nie wiedzialam czy czasem mam alfe podwyzszna czy to beta bo mialam 10dzien po owu :) ale dzisiasj sie okazalo na tescie ze jednak ciaza tylko wczesna dopiero @ mam dostac we wtorek :) tzn juz jej nie dostane :) chyba wasnie pojde na zwolnienie po co ryzykowac. na sama bete jeszcze w poniedzialk pojde. i we wtorek bede miala wynik. wczoraj jesli bym zrobila bete to wynik dopiero bym miala w poniedzialek wiec zdecydowama sie na total hcg bo to mialam na miejscu :)

ja nie robilam beta hcg tylko total hcg to jest alfa +beta i tak jest podana norma od 16 jest ciaza 1,3-2 tygodniowa od zaplodninia wczoraj robilam wyniki i mialam 17,17 wiec mozna bylo cos podejrzewac niby wyszlo ale nie wiedzialam czy czasem mam alfe podwyzszna czy to beta bo mialam 10dzien po owu :) ale dzisiasj sie okazalo na tescie ze jednak ciaza tylko wczesna dopiero @ mam dostac we wtorek :) tzn juz jej nie dostane :) chyba wasnie pojde na zwolnienie po co ryzykowac. na sama bete jeszcze w poniedzialk pojde. i we wtorek bede miala wynik. wczoraj jesli bym zrobila bete to wynik dopiero bym miala w poniedzialek wiec zdecydowama sie na total hcg bo to mialam na miejscu :)

Aaaaaahaaaaaaaa takkieee buty.... no to nic mycha poprostu jestes w ciazy!!! i dostaniesz prezent na wigilie....albo urodzisz w Boże narodzenie...to jakiś znak popatrz..byc moze urodzisz dzidzie wtedy kiedy sie urodzil Pan Jezus....to chyba dlatego ze tak mocno wierzylas ze sie uda i tego Ci z całego serca zycze. Przed Toba najpiekniejszy okres w zyciu kobiety. Musisz tylko na siebie uważac. Wszystko będzie dobrze zobaczysz!! Bog Ci wynagrodzil tą pierwsza strate. :) Bedziesz grudniówka ale co tam hehe i tak zawsze zostaniesz marcowka :))

reklama
Dziekuje kochana takie slowa mi bardzo pomagaja choc wiem ze strach bedzie towarzyszyl caly czas... Ja poprostu chcialam jeszcze zostac mama2010 :) i sie udalo:) i jak pojde na szew 20tc to bede blagac zeby mnie zostawili w szpitalu do 26-27tc chociaz :) tak na wszelki wypadek :)

Do góry